Hisarcıklıoğlu Oda ve Borsa üyeleriyle bir araya geldi
Gündem 11.06.2013 18:57:26 0

Hisarcıklıoğlu Oda ve Borsa üyeleriyle bir araya geldi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KMTSO fuaye salonunda gerçekleştirilen Kahramanmaraş İl ve İlçeleri Oda-Borsaları Müşterek Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, değişen fiziki şartlarla ve yapılan çalışmalarla artık daha kaliteli oda ve borsalarda hizmet verileceğini söyledi. 132 odanın 5 yıldızlı oda ve borsa kapsamında olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu bunlardan ikisinin Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Kahramanmaraş Ticaret Borsası olduğunu ifade etti. TOBB'un son yıllarda yaptığı hizmetlerle ön plana çıktığını anlatan Hisarcıklıoğlu, bunun da üyelerinin itibarını arttırdığını kaydetti. TOBB Başkanı, Kahramanmaraş'ta protokolü imzalanan Endüstri Meslek Lisesinin proje çalışmalarının ardından şehre kazandırılacağını açıkladı.

Konuşmasında bizler en Türkiye'nin en demokratik kurumuyuz diyen Hisarcıklıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Sizler de mesleklerinizde bu gün özellikle meclise yeni seçilen kardeşlerim için söylüyorum, artık yapmış olduğunuz mesleğinizin, sektörünüzün hem kanaat önderi hem lideri sizlersiniz. Bu çerçevede üzerinize büyük bir sorumluluk üstlendiniz, Allah o noktadan dolayı hepinizin işinizi rast getirsin. Önümüzdeki dönemde en büyük hedefimiz, öncelikle kendi içinizde rekabetler gayet doğal, olması lazım. Ama seçim bitti, rekabet bitti bütün meslektaşlarımızı herkesi kucaklıyor olmamız lazım, herkesin bir birini kucaklıyor olması lazım. Kahramanmaraş'ın güzel bir örneği, bu güne kadar oda ve borsalarımızın ilçelerle beraber birlikte hareket etmesidir. Bir söz vardır, birlikten rahmet ve bereket, ayrılıkda azap vardır diye işte bunun en güzel örneğini Maraş'ta yaşıyoruz. Bir ve berabersiniz işte bu birlik ve beraberliği sağlayan en önemli unsur meclis üyeleridir. Meclis üyelerimizin en önemli görevi hem sektörlerinin sorunlarını meclise taşımak aynı zamanda odalarımızda ve borsalarımızda birlikteliği temsil etmek.

Bakın aile içinde ne kadar huzur varsa o kadar iş vardır, haberiniz olsun. Başarı da ancak böyle geliyor hepiniz kendi evinizi düşünün, evinizde ne kadar huzur varsa dışarda o kadar başarılı olursunuz ama evinizde ne kadar huzursuzluk varsa dışarıda buna bağlıdır. Şimdi yeni meclis üyesi arkadaşlarımızdan özellikle ricam meclisleriyle, meclis başkanlarıyla bir bütünlük içerisinde yönetimlere ortak akıl çerçevesinde hepimiz fikrimizi söyleyeceğiz ama ortak aklı oluşturduktan sonra yönetim kurullarımızın, yönetim kurulu başkanlarımızın arkasında durarak onların başarılarını bizim kendi başarımız olarak adlandırıp bunları götürüyor olmamız lazım."

ODALAR VE BORSALAR 5 YILDIZLI KALİTEYE ULAŞACAK

Öncelikle odaların fiziki imkân ve şartlarının değiştirilmesi gerektiğine karar verdiklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu şunları konuştu: " Allah'a çok şükür şu an birçok yerde ki Kahramanmaraş ticaret ve sanayi odası'nın binası da öyledir, en iyi binalar artık bizim oda ve borsalarımızın ve hizmet binalarımızındır. 365 odamın 233'ü artık yeni hizmet binalarında hizmet vermekte,  en modern binalarda. 132 odam ve borsamında hizmet binalarını yeniledik. Tabi bu sadece bina değil, bunun yanında hizmet kalitesinin ve standardının da artması lazımdı. Hizmet olmadan bizim Türk özel sektöründe öncülük etmemiz mümkün değil."

KMTSO ve KTB'nin kaliteli hizmet standartını yakaladığını belirten Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: "Bu gün Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odam'da almış olduğunuz hizmet standardı Berlin, Paris, Londra odalarının üyelerine vermiş olduğu hizmet kalitesiyle aynı seviyede, minimum aynı seviyede, bunula gurur duyuyoruz. Şimdi İnşallah Ağustos sonu itibariyle bu sayı 150'ye ulaşacak önümüzdeki dönemde 365 odam ve borsam hepsi hizmet kalitesi ve standartıyla 5 yıldızlı oda noktasına gelecek."

"BENİM ODA VE BORSALARIM 8 BAKANLIĞIN İŞİNİ YAPIYOR"

Oda ve borsaların işlevinin arttığını ve üyelerin Ankara'ya gitmeden birçok işlemini kendi şehirlerindeki odalardan bitirebildiğini aktaran Hisarcıklıoğlu şu şekilde konuştu: "Bu oda ve borsalarımıza o kadar çok işlev yükledik ki, bir tahmin de buradan yapın, kaç tane bakanlığın işini benim Kahramanmaraş Ticaret Odamla ve Borsam yapıyor? Bakın Gümrük Ticaret Bakanlığı'nın, Sanayi Bakanlığı'nın, Ulaştırma Bakanlığı'nın, Hazinenin, İç İşleri'nin, Adaletin ve Maliye Bakanlığı'nın yapmış olduğu hizmetleri Kahramanmaraş'a getirdik, benim oda ve borsalarımda kapasite arttırımıyla beraber geldi bunlar.  Eğer bunlar bu görevleri yapıyorsa Kahramanmaraş'taki tüccar, sanayici bunun için Ankara'ya gitmiyor. Bu kapasite oluşmadan bu görevleri alabilmemiz mümkün değildi. Bu gün 8 Bakanlığın görevlerini bizzat yerelde, Kahramanmaraş'ta Ticaret ve Sanayi Odam ve Borsa vasıtasıyla hizmetleri sunabilir hale geldik."

KÂR GETİREN PROJELERE BÜYÜK DESTEK

Hisarcıklıoğlu Türkiye'nin en geniş kadın ve genç girişimciler örgütünü kurduklarını belirterek bunu kurerken de, kadınlar bir moda, bu da moda olsun diye kurmadıklarını söyledi. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük kadın girişimcileri örgütünü kurduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu 5 bin kadın girişimcinin tek çatı altında, TOBB bünyesinde toplandığını ve birçok yerde kadınların oda başkanı ve yönetim kurulu üyesi olduğunu belirtti.

Üyelerin faydasına olan çalışmalar yaptıklarını aktaran Hisarcıklıoğlu konu hakkında şöyle konuştu: "Finansman sorununa kredi garanti fonuyla degindik,  el koyduk. Geçen yıl itibariyle Kahramanmaraş'ta tam 16 milyon TL'lik kefalet vermişiz. Kime vermişiz, buradaki küçük orta boy işletmelerimize. Bir projesi olan arkadaşımız geldiği zaman eğer bu projenin kâr elde edebileceğine inanırsak o arkadaşımıza kefil oluyoruz, 27 tane banka kredi veriyor. 27 banka bu krediyi verirken ne ipotek soruyor ne de kefil arıyor. Bizim kefaletimiz yetiyor, Kahramanmaraş'ta kredi garanti fonunu küçük orta boy işletmeler daha fazla kullansın. Artık küçük orta boy işletmelerimize danışmanlık hizmeti veriyoruz. İhracat pazarı bulmaktan, yurt içi yurtdışı en ucuz maliyetli kredi bulmaya, hibe kredi bulmaya kadar her konuda çalışıyoruz."

İŞÇİ MALİYETİNİ YÜZDE 19,5 İNDİRİYORUZ

Aynı zamanda mesleki eğitim verdiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu Kahramanmaraşlı sanayicilere seslenerek şunları söyledi: " Bu arada Kahramanmaraşlı tüccar ve sanayicisine de diyoruz ki, bu kapsamda eğitim almış kardeşlerimizi istihdam ederseniz maliyetlerinizi 4 buçuk yıla kadar yüzde 19,5 indiriyoruz. Değerli dostlarım beceri 10 kapsamında bir eleman istihdam ederseniz maliyetiniz yüzde 19,5 düşüyor, hepiniz için geçerli bu, hangi sektörde olursanız olun. Dükkânınızda bile eğitim almış bir genci tezgâhtar olarak işe alın maliyet yüzde 19,5 düşüyor, tarım sektöründe de geçerli. Bakın bundan en çok kim faydalanıyor, yabancılar ha! Türkiye'de yatırım yapmış yabancı bunun kıymetini biliyor. Bir numarası Türkiye'de Ford, tam 1000 kişi istihdam ediyor. Genel Müdürüyle konuştuk bizim işçilik maliyetlerimiz yüzde 19,5 düştü, kârlılığımızda müthiş artma var Başkan diyor. İkinci en çok faydalanan Hyundai, tam 950 kişi istihdam ediyor bu kapsamda ve kârlılıklarını da arttırdılar."

TOBB, KAHRAMANMARAŞ'A ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ YAPTIRACAK

"Eğitim geleceğimiz, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmamız lazım dedik bu kapsamda bütün Türkiye'de eğitim tesislerini yapma noktasında seferberlik başlattık."şeklinde konuşan Hisarcıklıoğlu Kahramanmaraş'ta yapılacak lise müjdesini vererek şunları söyledi: " Bunlardan bir tanesi de Kahramanmaraşımızda Endüstri Meslek Lisesi'ni yapma noktasında, Kahramanmaraşımın bütün oda ve borsa başkanlarıyla, milletvekilleriyle, valimizle beraber ortak protokol imzaladık. İnşallah yakın zamanda projesi bittikten sonra Kahramanmaraşımıza da bir okul kazandıracağız."

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Aynı zamanda toplantıda, KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, KTB Başkanı A. Duran Balsuyu ve KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz de bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Hasırcıklıoğlu`na KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük bakır işlemeli mangal, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ise Eshab-ı Kefh`in kara kalem tablosunu hediye etti. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

32.7° / 14.8°

Türkiye Kamu Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği’nden Basın Açıklaması

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”