Tarih: 13.06.2013 15:15

Fuar Amacına Ulaştı

Facebook Twitter Linked-in

İş arayanlarla işverenleri buluşturmak için açılan fuarı 3667 kişi ziyaret ederek, stant açan 86 firmanın yetkilileri ile görüştü. İl Müdürü Ali Yüce açıklamasında, Fuarda, firmalardan 652 açık iş için talep alındığını ve Mayıs ayı sonu itibariyle 644 kişinin işe yerleştirildiğini belirtti.

Fuarın birçok kurumun ortak çalışması sonucu gerçekleştirildiğini kaydeden Yüce şu şekilde konuştu: "Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak Kahramanmaraş Valiliği, Belediye, KSÜ, Ticaret Odası, Esnaf Sanatkârlar odası ile birlikte düzenlenen Kahramanmaraş 1. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı beklenen ilgiyi görerek amacına ulaşmıştır. Ayrıca Üniversite, Meslek Yüksek Okulu ve meslek liselerinden 1000 civarında öğrenci fuara ücretsiz taşınarak, meslekleri tanımaları, staj, mezuniyet sonrası iş imkânı, çalışma şartları ve özgeçmiş hazırlama ve iş arama becerileri konularında seminer ve konferanslarla bilgilendirilmişlerdir."

Fuarı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını ifade eden Yüce şöyle konuştu: "Gelecek yıllarda geleneksel hale getirmeyi ve çevre illerimizdeki firmalarıda dâhil ederek katılımı arttırmayı düşündüğümüz fuarımıza katkı ve katılımlarından başta Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe'ye, Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz'a, KSÜ Rektörümüze, Ticaret ve Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanımıza, Bürokratlara ve katılanlara teşekkür ederim.

Bundan böyle Kurum olarak işsizliği azaltmaya yönelik meslek edindirme ve diğer faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu nedenle, işçi ve işvereni fuarda buluşturmanın devamı yani minisini, her haftanın Çarşamba günleri 13.30-17.00 saatleri arasında İl Müdürlüğümüzde gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

Aynı zamanda işverenle iş arayanların buluşmasını kolaylaştırmak için çalışmalarının olduğunu söyleyen Yüce konu hakkında şunları dile getirdi: "İşverenlerimizden ricamız hangi meslekte kaç eleman istediklerini bir gün önceden bildirmeleridir. Bizde portalımızda kayıtlı aranan nitelikteki işsizleri İl Müdürlüğümüze mesajla davet edeceğiz ve tahsis ettiğimiz mekânda işverenle görüşmelerini sağlayacağız. Buradaki esas amacımız iş arayanlara hem zamandan tasarruf edecekler hem de yorulmayacaklar. İşverenler ise alternatifi bol iş arayanla bir araya gelecektir." (M. Serhat TOPALCA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —