12 Şubat Stadında Çalışmalar Başlıyor mu?
Spor 17.06.2013 02:54:28 0

12 Şubat Stadında Çalışmalar Başlıyor mu?

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı 12 Şubat stadyumunun son durumu hakkında bilgi verdi.

Daha önce uzun bir süre atıl durumda bulunan 12 Şubat stadının Kahramanmaraşspor'dan gelen talep üzerine harekete geçilerek çalışmalar sonucunda yeniden hizmete açıldığını aktaran Kabakçı, statla ilgili kurum olarak birçok çalışma yaptıklarını ifade etti. Gençlik ve Spor Bakanı'nın Kahramanmaraş'ı ziyaretinin arkasından çalışmaları başlattıklarını aktaran Kabakçı,  Yeni sezonda yapılacak çalışmalardan sonra seyircilerin daha güzel bir statta maçları zevkle izleyeceklerini söyledi. Bakanlık ve kurumun konu hakkında çok hızlı hareket ettiğini belirten Kabakçı, projenin çalışmalarında sona gelindiğini ve en kısa sürede stattaki çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Kahramanmaraşspor'un son yıllardaki yükselişinin dikkat çektiğini ve bunun beraberinde birçok hizmeti getirdiğini aktaran Kabakçı şu şekilde konuştu: "Öncelikle tabiî ki Kahramanmaraşsporumuzun son 2 yılda yaptığı çıkışla birlikte ilimizde futbol çok daha farklı konuşulur hale geldi. Çünkü Kahramanmaraş'ta spor ve diğer branşlar tabiri caizse at başı gidiyor. İnanın futboldaki bu gelişimi ben göreve geldiğimde 6 yıl önce 3. Ligde ve BAL ligine düşme pozisyonunda olan bir durumdaydı. Tabi bizim görevle Maraşsporu direk alakalandırma açısından söylemiyorum. Malumunuz 12 Şubat stadyumu da kapatılmış 10 yıldır da kapalı vaziyetteydi. Zemini tamamen bitmiş 1989‘da yapılan zemin 2010'lara kadar gelmişti. Bu zemin de kesinlikle oynamadığı gibi inanın diğer alanları ıslak zemin diye tabir edilen soyunma odaları falan hepsi çökmüş vaziyetteydi. Biz Kahramanmaraşsporumuzun 12 Şubat stadında oymasını talep etmesiyle birlikte çok hummalı bir çalışma yaptık. Ondan da kurumum adına gururluyum çünkü kendi personelimizle birlikte çok iş yaptık."

SEYİRCİMİZ 12 ŞUBAT`TA AĞIZ TADIYLA MAÇ İZLEYECEK

Kahramanamaraşspor'un PTT. 1. Lige çıkmasının büyük bir başarı olduğunu anlatan ve yeni sezonda futbol severlerin daha güzel bir statta maçları izleyeceğini belirten Kabakçı şu şekilde konuştu: "Tabi PTT 1. Lig hem görsel bir lig hem de bu gün süper lig ayarında bir lig olarak görülüyor. Biz bu öngörüyü görerek Sayın Bakanımız gelmeden de geçen yıl itibariyle tabi bu stadın ışıklandırılması için bir çalışma başlatmıştık Sayın Bakanımızın Kahramanmaraş'a gelişiyle birlikte özellikle Kahramanmaraşspor`un da PTT 1. Lige çıkması tevafuk oldu. Bakanımız gelir gelmez önemle üzerinde durduğu konu 12 Şubat stadyumunun çok acil iyileştirilmesi bunu da iyileştirme için kesinlikle ve kesinlikle çok net ifade edebiliriz ki, Kahramanmaraş'ta PTT 1. Ligin seyircinin hiç ir sıkıntı çekmeden başka statlara çok acil gidişat göstermeden gidip de şurada oynayalım, şurada yapalım bu yılı böyle geçiştirelim demeden lezzetiyle, seyircimiz 12 Şubat stadından ağız tadıyla bir müsabaka izlesin."

Bununla beraber gerekli çalışmaların Bakan'ın ziyaretinden hemen sonra başlatıldığını ifade eden Kabakçı şöyle konuştu: " Kahramanmaraş'a teknik ekipler geldi. Kahramanmaraş'a teknik ekiplerin gelmesiyle birlikte çok hızlı bir şekilde tüm alanlarında stadyumun tüm alanlarında çalışmalar ortaya konuldu yani malumunuz cebinizde paranızda olsa hazır arsanızda olsa mutlaka gerekli prosedürlerin yasal düzenlemelerin, inşaat ruhsatının, elektrik ruhsatının alınması gerekir."

ÇALIŞMALAR EN KISA ZAMANDA BAŞLAYACAK

12 Şubat stadyumu ile ilgili projenin hazırlanmasından sonra çalışmaların hemen başlatılacağına vurgu yapan A. İhsan Kabakçı şu şekilde konuştu: "Kurumumuz ve Bakanlığımız çok hızlı hareket etti, özel sektöre verdi, proje çalışmasını özel sektörde bu gün itibariyle son aşamada olduğunu az önce duydum. Önümüzdeki hafta İnşallah projeleri bitirip Kahramanmaraş 12 Şubat stadyumunun 21 B diye adlandırılan ihale yasasına göre, bu en hızlı ihale yasası, olağan üstü hal durum ve afetler gibi şekilde oluşan bir ihale yasası. Projeler elimize geçtiği dakikadan itibaren startımızı veriyoruz, aldığımız tabi ki Bakanlığımızdan talimatlar duyumlar ve diğer çalışmalar neticesinde de bu çalışmalar çok kısa bir sürede bitecek. Her birim ayrı ayrı başta çimlendirme, kapalı tirübünün baştan sona yenilenmesi ve artı olarak dışarıdan 1200 metre karelik bir kapalı mekân daha oluşuyor. Burasının VIP, basın açıklaması yapılacak alanlar, sporcuların açıklama yapacağı alanlar ve basın tirübününe, protokole ve diğer protokole çıkışların bağımsız olacağı, hakem çıkışlarının ayrı olacağı, çok hızlı bir şekilde bunlar iyileştirilecek. Aynı zamanda da lavabolar, sağlık odaları ve soyunma odaları diye tabir ettiğimiz alanları çok hızlı bir şekilde iyileştireceğiz. Buna bağlı olarak da bu stadyum bununla mukabil deprem güçlendirmede gerektiriyor, deprem güçlendirmede birlikte yürüyecek." (M. Serhat TOPALCA)

BAŞKAN AKPINAR: “12 ŞUBAT RUHU, ASRIN FELAKETİNDE ...

Kahramanmaraş Hızlı Tren Ağına Entegre Ediliyor

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 12 Şubat Mesajı

"Kurtuluş Ruhu" 106. Yılında

KSÜ’de Deprem Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Progra...

Kahramanmaraş’ta CHP TBMM Grup Toplantısı Yapıldı

Türkoğlu’nda kar seferberliği vatandaştan tam not ...

Görgel: “Tarihi Kapalı Çarşı’mızın Restorasyonu Ta...

Kırmızı Yelekliler Derneği'nden Kahramanmaraş ziya...

AKOM’dan Yağmur ve Kar Uyarısı

Ülkü Ocakları'ndan Anlamlı Destek

Başkan Gül'den YENAD'a Ziyaret

Başkan Çetinkaya’dan Gazetecilere Anlamlı Buluşma

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 2025 yılı değerlendirmes...

Zuhal Karakoç’un 2025 Performansı

KSÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut AK Atandı

Başkan Muzaffer Çil, yeniden adaylığını açıkladı

“Bir Kardeşlik Hikâyesi” Sergisi Gaziantep Panora...

Elbistan’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Esnaftan ...

Türkiye’nin UNESCO Tescilli Tek Masal Anlatıcısı F...

Karatutlu: “Çevre Bakanı Murat Kurum’a Söyledim: “...

Kahramanmaraş’lı Minik Dâhiden Dünya Birinciliği

Afşin ve Göksun’da Miniklere Özel Tiyatro Gösteris...

Kır Ailesinin Acı Günü

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan De...

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’...

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosy...

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyes...

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hede...

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmar...

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söyl...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kadın Goalba...

Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Türkmen Konseriyle Ta...

Dulkadiroğlu Beledi̇yesi, Hizmet Fi̇losuna Yeni̇ S...

Rektör Yasım’dan YTB Başkanı Turus’a Hayırlı Olsun...

BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her G...

Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm...

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura...

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan ...

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya G...

Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

12.6° / 7.1°

BAŞKAN AKPINAR: “12 ŞUBAT RUHU, ASRIN FELAKETİNDE YENİDEN DİRİLDİ”

Kahramanmaraş Hızlı Tren Ağına Entegre Ediliyor

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 12 Şubat Mesajı

"Kurtuluş Ruhu" 106. Yılında

KSÜ’de Deprem Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Programı ve Anma Töreni Düzenlendi

Kahramanmaraş’ta CHP TBMM Grup Toplantısı Yapıldı

Türkoğlu’nda kar seferberliği vatandaştan tam not aldı

Görgel: “Tarihi Kapalı Çarşı’mızın Restorasyonu Tamamlanıyor”

Kırmızı Yelekliler Derneği'nden Kahramanmaraş ziyareti

AKOM’dan Yağmur ve Kar Uyarısı

Ülkü Ocakları'ndan Anlamlı Destek

Başkan Gül'den YENAD'a Ziyaret

Başkan Çetinkaya’dan Gazetecilere Anlamlı Buluşma

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 2025 yılı değerlendirmesi

Zuhal Karakoç’un 2025 Performansı

KSÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut AK Atandı

Başkan Muzaffer Çil, yeniden adaylığını açıkladı

“Bir Kardeşlik Hikâyesi” Sergisi Gaziantep Panorama Müzesinde Sanatseverlerle Buluşuyor

Elbistan’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Esnaftan Örnek Duruş

Türkiye’nin UNESCO Tescilli Tek Masal Anlatıcısı Fatma Önkol Konuşuldu