TÜMSİAD Sevenleriyle Piknikte Bir Araya Geldi
Gündem 17.06.2013 02:59:32 0

TÜMSİAD Sevenleriyle Piknikte Bir Araya Geldi

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Kahramanmaraş şubesi 6. geleneksel pikniğini birçok seçkin davetlinin ve dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Beytorf piknik tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil ve Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı A. Duran Balsuyu, Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevheri, Kahramanmaraş Defterdarı Osman Koçaş, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Kamil Türkmen,  İl Dernekler Müdürü Mehmet Temizkan, TSE Müdürü Bekir Sarıcan, Basın mensupları,  İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, KMTSO ve Kalida Yönetim Kurulu üyeleri, iş adamları ve TÜMSİAD üyeleriyle birlikte birçok davetli katıldı.


TÜMSİAD kuruluşunun 6. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen geleneksel piknik programı daha önceki yıllarda olduğun gibi bu yılda büyük ilgi gördü. Saat 19.00'da başlayan program katılımcıların sohbetleri ve ikram eşliğinde 22.00'a kadar devam etti.  Yurt içinde ve yurt dışında açılan şube sayısı ve üye katılımıyla ülke genelinde tabana yayılmış en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan TÜMSİAD bulunduğu her yerde kent ekonomisine katma değer kazandırma ve toplumda birleştirici misyonu ile çalışmalarına devam ediyor.

Kahramanmaraş TÜMSİAD Şube Başkanı Adnan Toprak yaptığı konuşmasında şunları söyledi:  "TÜMSİAD Kahramanmaraş şubesi bu gün, 14 Haziran 2013 tarihi ile kuruluşunun 5. yılını tamamlamış, 6. Yılına girmiştir. TÜMSİAD genel yapı itibariyle yurt içerisinde 54 farklı ilde, yurt dışında 10 farkı ülkede, yine 30'a yakın yurt dışı temsilciliği, 40 bine yakın üyesi ile tabana yayılmış en geniş sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. Vizyonumuz yerel ve evrensel değerlere sahip, tüm insanlığa hizmet eden, dürüst, girişimci, gelişime açık, geleceğin dünyasında söz sahibi olan ve tüm dünyada ülkemizi marka haline getirebilecek iş adamları kuşağı oluşturmaktır. Kahramanmaraş şube olarak 2007 yılında kuruluşumuzu tamamlayıp, şehrimizin ekonomisine katma değer oluşturmak düşüncesiyle, öncelikle üyelerimiz arasında ekip çalışmasını yaygınlaştırıp, şehrimizde kurumsallaşmış müesseselerin oluşmasına katkıda bulunmak ve toplumumuzun kültürel ve manevi değerleriyle beslenmiş, evrensel iş ahlakını özümsemiş örnek iş adamı, başarılı işletme modelinin oluşması için yola çıktık. TÜMSİAD ben kazanırsam ülkem kazanır, ülkem kazanırsa ben kazanırım felsefesiyle hareket eden iş adamlarının oluşması için gayret ve çaba sarf ediyoruz."


BİRİNCİSİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

2013 yılı içerisinde gerçekleştirecekleri 4 yurtdışı gezisinin 2'sini gerçekleştirdiklerini aktaran Toprak şunları belirtti: "Üyelerimizin ticaretini geliştirmek ve yurt dışı iş gezileriyle yeni ticaret köprüleri oluşturmak düşüncesiyle şubemiz 2013 yılı içerisinde 4 farklı ülkeye fuar ve iş gezisi programlamıştır.  Bunlardan 2 tanesinin ocak ve şubat aylarında gerçekleştirdik, diğer 2 tanesini de önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğiz. Sektör kurulları komisyonumuz ve eğitim, AR-GE komisyonumuzun yoğun proje çalışmaları neticesinde, Doğu Akdeniz Kalkınma ajansından geçen 2 projemizin, 1.'si başarıyla tamamlanmış, diğerinin uygulanması başarıyla devam etmektedir."

BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Yönetim olarak sorumluluklarının bilicinde olduklarını ifade eden Toprak şunları kaydetti: "Derneğimiz yapmış olduğu faaliyetlerle etrafında bir sinerji oluşturmayı başarmıştır. Geride bıraktığımız bu 5 yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz hızlı büyüme, TÜMSİAD yönetimi olarak omuzlarımızdaki yükü daha fazla hissetmemize neden olmaktadır. Yönetim olarak sorumluluğumuzun bilicindeyiz. Üyelerimizden aldığımız güven ve destekle, yeni dönemde de büyümeye devam edeceğiz."


HEDEFLER ÇALIŞARAK, ÜRETEREK, DAHA FAZLA İHRACAAT YAPARAK GERÇEKLEŞTİRECEKTİR

Türkiye'nin 2023 hedefine katkı sağlamak için çaba sarf edeceklerini söyleyen Toprak şöyle konuştu: "Türkiye olarak 2012 yılı içerisinde gerçekleşen ihracat rakamlarımıza baktığımızda, yaklaşık 164 milyar dolar olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Bu rakamı bir önceki yılla mukayese ettiğimizde, her ne kadar artış gösterse de, 2023 yılı hedefiyle mukayese ettiğimizde yeterli değildir. Sayın Başbakanımız ülke olarak Türkiye olarak 2023 yılı vizyonu ortaya koyarken, yani dünyanın en büyük ekonomisinden biri olma hedefi, vizyonu olmayı ortaya koyarken Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızda, 5 milyar dolar ihracat hedefi belirlemişti. Tabi ki bu hedefler çalışarak, üreterek, katkı sağlayarak, daha fazla ihracat yaparak gerçekleştirecektir. Bizlerde başkanımızın Bu hedefine katkı sağlamak düşüncesiyle, yurtdışına yapmış olduğumuz iş gezilerinin neticesinde şehrimizde ihracat yapan firmalarının arasına yenilerini katmanın huzurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu amacın gerçekleşmesi için TÜMSİAD olarak biz bu yolun köşe taşları olmaya, bu yolda tuğla koymaya, bu yolun karıncaları olmaya talip olduk. Bu yolda K'leri, O yapmak için yani küçük işletmeleri, orta işletmeler yapmak için çaba ve gayret sarf ediyoruz." 

YENİ YÖNETİMİN BAŞARISINA İNANCIMIZ TAM

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni yönetimine başarılar dileyen Toprak şöyle konuştu: "Geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde Ticaret ve Sanayi Odamızın seçimlerini gerçekleştirdik. Derneğimizde gayretleriyle, Ticaret ve Sanayi Odalarının, üyelerinin, çoğunluğunun katılımının neticesinde katılımcı, dürüst, riyakatlı bir meclis ve yönetim şekli ortaya çıkmıştır. Bu seçim sonucu Kahramanmaraş'ımızın iş dünyasında yeni bir ümit, yeni bir heyecan vermiştir. TÜMSİAD olarak yeni yönetimin başarısına da inancımız tamdır. Bu vesileyle yeni meclisin başarılı olamasını, Kahramanmaraş'ın iş dünyasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı