Güvenç, Gezi Olaylarının Perde Arkasına Dikkat Çekti
Siyasi 17.06.2013 03:01:44 0

Güvenç, Gezi Olaylarının Perde Arkasına Dikkat Çekti

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, TÜMSİAD`ın piknik programında Gezi Parkında yaşanan olaylar hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç 6. Geleneksel TÜMSİAD pikniğinde Türkiye gündemini değerlendirdi. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen güçler var şeklinde konuşan Güvenç iktidarın bu güçleri bertaraf ettiğini söyledi. Türkiye`nin bulunduğu coğrafyada kalkınmasını istemeyenlerin olduğuna dikkat çeken Güvenç, bunlara rağmen hem ülkede hem de Kahramanmaraş`ta ciddi gelişmelerin olduğunu söyledi. AK Parti iktidarının Türkiye`de, ekonomiden, ulaşıma, sağlıktan, eğitime birçok alanda önemli hizmetleri olduğunu belirten Güvenç, Hükümetin ülkeye yaptığı en büyük hizmetin siyasi iradeyi güçlendirip vesayet düzenine son vermesi olduğunu ifade etti. Güvenç, 2010 yılında gerçekleştirilen referandumla sivil iradenin güç kazandığını  belirterek, Gezi parkında meydana gelen olaylarla oluşturulacak kaos ortamından faydalanılarak iktidara yapılması muhtemel bir darbenin ve parti kapatma olaylarının önüne geçildiğini savundu.

Türkiye`de Gezi olaylarıyla meydana gelen karışıklık ortamında TÜMSİAD pikniğinin moral ve güven verdiğini söyleyen Güvenç şu şekilde konuştu: '' Son günlerde ülkemizde estirilen rüzgârlardan sonra, burada TÜMSİAD'ın değerli mensuplarıyla, siz değerli Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle bir araya gelmek son derece önemli. Bu toplantı bizlere moral verdi, bu toplantı bizlere güven verdi, bu toplantı gelecekle ilgili, bizlere önemli mesajlar verdi. Çünkü yıllar yılı bu toplu coğrafyada bu insanların zenginleşmesini, bu insanların okuyup kendini geliştirmesini istemeyenler oldu. Bununla ilgili de çok ciddi engellemeler, çok ciddi senaryolar yapıldı, ama işte Kahramanmaraş'ta sanayi gelişiyor, TÜMSİAD şahsında iş adamları gelişiyor ve ülkemizde bir zenginlik çoğalıp gidiyor."

VESAYET DÜZENİNE SON VERİLDİ

Ak partinin en büyük hizmetinin vesayet sistemine son vermek olduğu kaydeden Güvenç şunları ifade etti: "Başkanımız çok güzel şeylerden bahsetti, bir anayasa değişikliğinden bahsetti, 10 yıldır iktidardayız, eğitimden, sağlığa, ulaşıma çok ciddi gelişmeler kaydettik. Sağlıkla ilgili gelişmeleri hepimiz yaşıyoruz,  eğitimle ilgili gelişmeleri buram buram teneffüs ediyoruz. Ulaşım da yollar yapılıyor, ama bence Türkiye'de Ak Parti'nin yaptığı en büyük hizmet, Türkiye'deki siyasi iradeyi güçlendirip vesayet düzenine son vermesidir."

TAM BİR DARBE ORTAMI OLUŞTURACAKLARDI

2010 Referandumu yapılmasaydı, taksim olaylarıyla ülke kaos ortamına, darbe ortamına dönüşürdü diyen Güvenç şöyle konuştu: "Eğer 2010 yılında sizlerin destekleriyle bir Anayasa değişikliği yapmasaydık, bir referandum gerçekleştirmemiş olsaydık, inanın şu 10 gün içerisinde işte Taksimdeki Gezi Parkıyla başlayan eylemle Türkiye'de tam bir kaos ortamı, tam bir darbe ortamı oluşturacaklardı. Çünkü biz bu senaryoları çok gördük, bu tip olaylar başlatılır, arkasından Yargıtay Başsavcısı parti kapatma davası açar, arkasından işte Genelkurmaylık sitesinden andıçlar, muhtıralar kırıla gider. Ama işte vesayet düzeninin kırılmasıyla, Türkiye'de estirmek istedikleri kaos ortamı çok sınırlı kaldı. Onlar çok daha büyük boyutlarda bir kaos ortamı oluşturup, bir ara dönemin başlangıcı yapacaklardı. Ama sizlerin desteğiyle o Ankara'da oturan, icraat yapan güçlü bir iktidar var, güçlü bir idare var. O iradenin güçlü duruşuyla, dik duruşuyla, işte görüyorsunuz sönme aşamasına geldi. Taksimdeki mitingler son buldu, sadece ve sadece kendilerinin çevreci olduğuna inandığımız, küçük bir grup kaldı ki onlarda inşallah en kısa zamanda ya eylemlerinden vazgeçecekler ya da devletin güvenlik kuvvetlerinin müdahalesiyle, bu tip eylemler son bulacak."

GÜÇLÜ BİR İRADE VAR

''Artık kimsenin bu ülkede kaos yaratmaya gücü yok'' diyen Güvenç sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü güçlü bir irade var, sizlerin sayesinde iktidara gelen güçlü bir irade var. Değerli arkadaşlar daha önceleri seçerek gönderdiğiniz insanlar icraata başlayacakları zaman sağında bir adam peyda oluyordu, bende iktidara ortağım diyordu, kardeşim sen kimsin? Nereden çıktın dendiğinde, ben askerim benim de Anayasa`dan doğan yetkilerim var, bu ülkeyi beraber yöneteceğiz diyordu. Peki, kardeşim diyordu siyasi iktidar ona beraber yönetelim, tam yönetecekken, solda bir kişi daha peyda oluyordu, kardeşim bende ortağım benimde Anayasa`da yetkilerim var, sen kimsin? Bende yargıyım diyorlardı. Tamam, olabilir, hadi beraber yönetelim dendiğinde, karşıdaki devleti bir hastaya benzetecek olursak, hastanın beyin ameliyatı olması gerekiyor. Asker diyor ki beyin ameliyatı yaptırmam ben diyor, beyin dersen darbe yaparım. Siyasi iktidar karar veriyor, kalpteki tıkanıklıkların açılması lazım, pay pas olunması lazım, yargı kapatırım diyor ve siyasi iktidar madara olup gidiyor."

YENİ SENARYOLAR ÜRETTİLER

Büyük bir ülke olan Türkiye`nin güçlenmesini istemeyen güçlerin her zaman farklı senaryolarla gündeme geldiğini belirten Güvenç şu şekilde konuştu: "Sizlerin oylarıyla iktidara gelen Ak Parti bunların hepsini 27 Nisan'daki muhtırayı yırtarak, 2010 yılında referandumu yaparak, siyasi iktidarı güçlendirdi ve bu günlere geldik. İnanın Başbakanımız yurt dışından gelmeden önce, bir sessizlik dönemi oldu. Televizyon kanallarının hepsinde gezi parkı yer almıştı. Ama geldi, güçlü iradeyi koydu ve Türkiye rahatladı ve rahatlamaya devam edecek. Türkiye büyük bir ülke, gelişmesini istemeyenler var, biz terör problemini çözmeye başladık, herkesin senaryosu şuydu, bu ülkenin başına yeni senaryolar üretecekler evet yeni senaryolar ürettiler, ama bunların hepsi ters çevrilip gitti ve gitmeye devam edecek."

TÜRKİYE'NİN BÖLGEDE GÜÇLÜ BİR ÜLKE OLMASINI İSTEMİYORLARDI

Meydana gelen olayların Gezi Parkındaki ağaçlarla bir ilgisi olmadığını ve olayları çıkaranların amacının ülkenin gelişmesine engel çıkarmak olduğunu savunan Güvenç şunları dile getirdi: "Biliyorsunuz Başbakanımız yurt dışındayken Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'a bir heyet geldi ve şartlarını sundu. O şartların içerisinde ne vardı?  3. Köprü yapılmasın diyorlardı, 3. Havaalanı yapılmasın İstanbul'a diyorlardı, kanal İstanbul yapılmasın, diyorlardı, nükleer santraller yapılmasın, diyorlardı. Bunlar Türkiye'nin can damarlarıydı, bunlar bizim 2 bin dolardan, 10 bin dolara çıkardığımız gayri safi milli hâsılayı 20 bin dolara çıkaracak projelerdi. İngiltere karşıydı, Almanya karşıydı, Türkiye'nin bölgede güçlü bir ülke olmasını istemiyorlardı. Bunların hangisinin gezi parkındaki ağaçlarla ilgisi vardı? Hiç birisinin ilgisi yoktu, çünkü bunların amacı ülkenin gelişmesini ve büyümesini istemiyorlardı. Ama bunların hepsi bertaraf edildi."

KAZANIMLARIMIZI KURUMSALLAŞTIRMAMIZ LAZIM

Yeni anayasa hakkında bilgi veren Güvenç şunları konuştu: "Gözünüzü yumsanız 2 gün iktidarı bir başkasına verseniz, ana muhalefet partisine verseniz, belki de 3 ayda kazanımlarımızın hepsini kaybettirirler bize. Mutlaka ve mutlaka bu kazanımlarımızı kurusallaştırmamız lazım, yeni bir anayasa yapmamız lazım, ama maalesef yeterli sayıyı bulamadık, bununla ilgili gayretlerimiz devam ediyor, iyi niyetimizi gösterdik, sayısal çoğunluğumuz çok çok fazla olmasına rağmen, küçük partilerle aynı eşit sayıda Anayasa komisyonuna üye kabul ettik. Ama bunların amacı yeni Anayasa yapmak değil, süre koymayın diyorlar."

BİRLİK BERABERLİĞE EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ BİR DÖNEMDEYİZ

meydana gelen olaylardan dolayı birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç dönemlerden birinin yaşandığını söyleyen Güvenç şunları konuştu: "Yeniden ülkede bir başörtüsü sorunu yaşanmasın istiyoruz, yeniden ülkede faili meçhul cinayetler olmasın istiyoruz. Dolayısıyla bunu mutlaka yapmamız lazım, tüm gayretimiz bu, ama biz şuna inanıyoruz, İnşallah bir yol bulur yaparız, ama bunu bulup yapamazsak, bu milletin bize Anayasayı yapacak çoğunluğu vereceğine de inanıyoruz. Çünkü biz milletle aynı duyguları yaşıyoruz, aynı değerlere sahibiz, aynı yolda yürüyoruz. Milletin değerlerine karşı savaş ederek bu noktalara gelmedi AK Parti, dolayısıyla İnşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte güzel Türkiye'nin inşasını yapacağız. Bu gün bu yemek gerçekten bu dar günde bizler için moral olmuştur, birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz, aynı gemide yürüyoruz, batarsak hep beraber batacağız, çıkarsak hep beraber çıkacağız. Ama ben bu nezih toplulukla birlikte İnşallah, aydınlık geleceklere ilerleyeceğimize inanıyorum." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı