210 Kiloluk Cavide Binici Yardımseverlere Seslendi
Gündem 17.06.2013 18:25:09 0

210 Kiloluk Cavide Binici Yardımseverlere Seslendi

Gazetemizde yer alan ‘Aşırıyı Kilosuyla Hayata Tutunmaya Çalışıyor' başlıklı haberimiz ulusal haber sitelerinde de yer alarak hem Kahramanmaraş'ta hem de yurt genelinde dikkatleri çekmişti.

30 yıllık evli olan 48 yaşında obezite hastası Cavide Binici 10 yıl önce geçirdiği ameliyatla midesine kelepçe taktırmış ve o günden sonra hızla kilo almış. Şu anda yaklaşık 210 kilo olan Cavide Binici yaşadıklarından artık usandığını ve herkes gibi sokaklarda gezip insanlarla sohbet etmek istediğini söylüyor. Binici, artık insanların kendisine kilolarından dolayı gülmesinden rahatsız olduğunu belirterek tüm yardımseverlere ve yetkililere yardım konusunda çağrı yaptı.

Haberimizin yayınlanmasından sonra duyarlılık göstererek harekete geçen Kahramanmaraş Halk Sağlığı ekipleri Cavide Binici'nin evine giderek hastanın muayenesini yapıp ilerleyen günlerde çalışmalarını genişletmek için durumu hakkında bilgi aldı. Dâhiliye uzmanı, psikiyatri uzmanı, aile hekimi, iki diyetisyen ve obezite biriminden bir hemşireden oluşan ekiple Binici'nin evine gelen sağlık görevlileri ilk muayenenin ardından tetkiklerin ve gerekli incelemelerin yapılması için uzmanların kontrolüne ihtiyaç olduğunu söyledi.

Doktorlardan ve diyet uzmanlarından oluşan kalabalık bir ekiple hastanın evine giden görevliler gerekli kontrollerden sonra gerçekleştirilecek tedavi ve yardım için bilgi aldı. Cavide Binici'nin muayenesini yapan görevliler ilk tespitlerinin arkasından hastanın durumu hakkında aldıkları bilgileri not alarak gerekli konularda uyarılarda bulundu ve tavsiyelerini hastaya iletti.

Hastanın daha önce obezite kaydı olmadığını açıklayan görevliler şu anda kaydının alındığını söyledi. Obezite hastası olan Binici gerekli tetkiklerin yapılması için endoklin polikliniğine yönlendirildi.

Öte yandan hastaların ambulansla alınıp gerekli kontrollerinin yapıldığına değinen görevliler halkın bu konuda yeterli bilgi sahibi olmadığına dikkat çekerek bu konuda hastaların ve yakınlarının daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Yardım konusunda Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a seslenen Cavide Binici şunları söyledi: "Bir yere gidip gelemiyorum, rahatsız olsam inip çıkamıyorum. Aşağıda otursam orada havasız, astım ve bronşitimim var, bundan dolayı Sayın Mustafa Poyraz'ın sağlığım açısından uygun bir evde yaşabilmek için bana yardım etmesini istiyorum. Artık yürümek istiyorum sokağa çıkmak iki insan görmek istiyorum. Evim kapalı olduğu için fazla güneş de görmüyor, merdivenlerden inemiyorum kimseyle konuşamadığım için sinirleniyorum."

Gören insanların kilolarından dolayı kendisine gülmelerinin zoruna gittiğini söyleyen Binici şöyle konuştu: "Aynı zamanda bu güne kadar eşimle birçok doktor gezdik, tedavi olmaya çalıştım ancak buna bir çare bulamadık. Onun için bana yardım edecek herkesten ve tüm yetkililerden yardımlarını bekliyorum. Artık bu hastalıktan kurtulmak istiyorum, dışarı çıktığım zaman insanların bana bakıp gülmesini istemiyorum. Çünkü bazen sokakta insanlar gördüğünde kilolarıma gülüyor bu benim çok zoruma gidiyor. Lütfen bu rahatsızlıktan kurtulmak için bana yardım edin. " (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.8° / 15.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı