Sigaranın Zararını Anlatmak İçin Türkiye`yi Gezdi

Alkol ve sigaranın zararlarını Türkiye`ye anlatmak için bisikletiyle yola koyulan gezgin, 23 ili kapsayan Türkiye turunda 19 ili geride bıraktı.

Sigaranın Zararını Anlatmak İçin Türkiye`yi Gezdi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti`nin desteğiyle,''Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre, Sağlıklı Gelecek, Sağlıklı Nesiller` projesi kapsamında bisikletiyle 5 Mayıs`ta İstanbul`dan Türkiye turuna çıkan 41 yaşındaki Rizeli Cemal Azmi Başkaptan, turunu 1 Temmuz`da İstanbul`da tamamlayacak.

Şimdiye kadar 2 bin kilometre yol kat ettiğini aktaran Başkaptan, gittiği illerde alkolün zararını, sporun ise önemini herkese anlattığını ifade etti.

Sigara ve alkol kullanımının gençler arasında artması nedeniyle bisikletiyle Türkiye turuna çıkma kararı aldığını belirten Başkaptan, ''Gittiğim illerde sporun önemini herkese anlatmaya çalışıyorum. Okul yıllarında veya iş hayatında sigara ile başlayan zararlı alışkanlıklar daha sonra yerini alkol, uyuşturucu ve internet bağımlılığına teşvik etmektedir.'' dedi.

Gittiği şehirlerde, öğrencilerle görüşerek onlara sigara ve alkolün zararlarını anlattığını ifade eden Başkaptan, yeni hedefinin dünya turu olduğunu açıkladı.(Ömer KEBELİ)



1

Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

2

Kipaş Tekstil, İnovalig Türkiye Yarışmasında İlk 5’te

3

Görgel: “Tüm Hemşehrilerimizi TEKNOFEST Heyecanını Yaşamaya Bekliyoruz”

4

Akpınar, “Pazar Günü Bertize Herkesi Davet Ediyorum,”

5

Görgel’den İbrahim Sarı’ya Teşekkür Belgesi