Sigaranın Zararını Anlatmak İçin Türkiye`yi Gezdi

Sigaranın Zararını Anlatmak İçin Türkiye`yi Gezdi

Alkol ve sigaranın zararlarını Türkiye`ye anlatmak için bisikletiyle yola koyulan gezgin, 23 ili kapsayan Türkiye turunda 19 ili geride bıraktı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti`nin desteğiyle,''Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre, Sağlıklı Gelecek, Sağlıklı Nesiller` projesi kapsamında bisikletiyle 5 Mayıs`ta İstanbul`dan Türkiye turuna çıkan 41 yaşındaki Rizeli Cemal Azmi Başkaptan, turunu 1 Temmuz`da İstanbul`da tamamlayacak.

Şimdiye kadar 2 bin kilometre yol kat ettiğini aktaran Başkaptan, gittiği illerde alkolün zararını, sporun ise önemini herkese anlattığını ifade etti.

Sigara ve alkol kullanımının gençler arasında artması nedeniyle bisikletiyle Türkiye turuna çıkma kararı aldığını belirten Başkaptan, ''Gittiğim illerde sporun önemini herkese anlatmaya çalışıyorum. Okul yıllarında veya iş hayatında sigara ile başlayan zararlı alışkanlıklar daha sonra yerini alkol, uyuşturucu ve internet bağımlılığına teşvik etmektedir.'' dedi.

Gittiği şehirlerde, öğrencilerle görüşerek onlara sigara ve alkolün zararlarını anlattığını ifade eden Başkaptan, yeni hedefinin dünya turu olduğunu açıkladı.(Ömer KEBELİ)



Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek