Tarih: 26.06.2013 16:09

İngiltere'den öğrendik, İngiltere'yi geçtik

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu'nda kampta olan Görme Engelliler Goalball Milli Takımı sporcularıyla bir araya geldi. Kasım ayında Konya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren sporculardan büyük başarılar beklediklerini söyleyen Çetin, ilk üçe girmeyi hedeflediklerini kaydetti.

 Goalball'cilerin altın golle paralimpik olimpiyatlarına gitme fırsatını kaçırdığını hatırlatan Çetin, ''Şu anda burada kamp yapan kız Goalball'cilerimiz Paralimpik Olimpiyatları'na gitmeyi kıl payı kaçıran, dünya oyunlarında da üçüncü olan takım ve hocalarımızdan oluşmaktadır. Kısa vadedeki hedefimiz Avrupa Şampiyonası'nda ilk üçe girmek. Uzun vadede mutlaka 2016 da Paralimpik Olimpiyatları'na gitmek ve buradan madalyalarla dönmek. Bunun için yoğun bir çaba içindeyiz. İnşallah bunun semeresini önce Konya'da yapacağımız Avrupa şampiyonasında akabinde de olimpiyatlara gitme kotasını alarak göreceğiz" diye konuştu.

 Avrupa'nın en genç kız goalball kadrosuna sahip olduklarını belirten Çetin, Eylül ayına kadar kampların periyodik şekilde devam edeceğini vurguladı.

 Görme Engelli sporlarında 2002 yılından itibaren ciddi bir ivme kazanıldığını da vurgulayan Çetin, goalball'i ve B1 futbolu Türkiye'ye öğreten İngiltere'nin bile önüne geçildiğini belirtti.

 Çetin, Geriye dönüp baktığımızda 1994 yılında biz bu sporlara yeni başladıklarını belirterek, ''2002 yılına geldiğimizde hakemimiz ve antrenörümüz yokken benden önceki başkanların da yoğun planlamasıyla, önce teknik adam ve antrenör yetiştirilmesi, ardından görme engelli okullarla sıkı bir işbirliği yapılması sonucunda bugün o dönem bize teknik adam ve hakem veren ülkelerin çok çok ilerisindeyiz. Dünyada ilk 10, Avrupa'da ise ilk 3 içerisindeyiz. Bugün bize goalboall'i veya B1 futbolu öğreten İngiltere artık bizim rakibimiz değil. 12 yılda nereden nereye geldiğimizi bu ortaya koyuyor. Hem kızlar, hem erkeklerde İngiltere bize öğretti ama artık bizim rakibimiz değiller. Ayrıca onların 50 yıl önce bu spora başladığını bizim 1994'ten sonra başladığımızı düşünürsek çok iyiyiz. Özellikle 2002 yılından sonra okullarımızın da desteğiyle hem kulüpleşme olarak 110 kulübe ulaşmışız, hem de lisanslı sporcu sayımız çok artmış. Takdir edersiniz ki rekabetin olduğu yerde başarı da kendiliğinden geliyor. Dolayısıyla hangi uluslar arası yarışmalara gidersek madalyayla dönüyoruz" dedi.

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı'da sporcuları Kahramanmaraş'ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kahramanmaraş'ın da son yıllarda engelli spor branşlarında çok önemli mesafeler aldığını dile getiren Kabakçı, şöyle konuştu:

 "Goalball Milli Takımımız 2 yıldan bu yana kentimizde kamp yapıyor. Diğer yandan başta yüzme olmak üzere judo ve atletizm dalında çok önemli mesafe aldık. Bugün dünya çapında sporcularımız var. Atletizmde Sümeyya ve Ayşe Özcan kardeşler Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda yarıştılar. Yani son yıllarda çok hareketlilik ve başarılar var. Burada başta teknik kadromuza, federasyon yetkililerimize ve başkanımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu desteklerin bize dönüşümü de başarı olarak geri dönecek. Sadece goalball değil yüzme ve judoda da büyük başarılar elde ettik. Yüzmeye geçen yıl başlamamıza rağmen görme engellilerde çok başarılı sporcular çıkardık. Bunlar gelecekteki uluslar arası şampiyonalarda da başarı olarak bize dönecek."

 Goalball Milli Takımı, kamplarını Eylül ayına kadar periyodik olarak sürdürecek.İHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —