KALİDA İnşaat Sektörü,  TUSKON 18. Dünya Ticaret Köprüsünde
Ekonomi 27.06.2013 13:52:49 0

KALİDA İnşaat Sektörü, TUSKON 18. Dünya Ticaret Köprüsünde

KALİDA İnşaat Komitesi Üyeleri, 18. TUSKON-Dünya Ticaret Köprüsüne katılıp, İnşaat, İnşaat Malzemeleri, Mobilya sektöründe faaliyet gösteren 130 ülkenin firma sahipleri ve yöneticileriyle görüşmeler yaptı.

Ağırlıklı Afrika'dan katılan ithalatçı firmalarla görüşme yapan işadamlarına TUSKON programından sonra boğaz gezisi yaptırıldı.  Firma yetkililerine İstanbul'un tarihi ve turistik mekânları ile ilgili bilgiler verildi. Program hakkında bilgi veren KALİDA İnşaat Komitesi Başkanı İbrahim Çakmak, "Firmalarımız yeni ihracat kapılarını aralarken aynı zamanda Kahramanmaraş ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamanın heyecanını yaşıyorlar. Bu buluşmalar üretici firmaların dünyaya açılımlarına rehberlik ediyor. Ağrılıklı Afrika'dan gelen ithalatçı firmalarla görüşmeler yaparak genel talebin neler olduğunu görmüş olduk.'' dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu`nun (TUSKON), Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birliklerinin desteğiyle düzenlediği 18. Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü 2013 programı milyar dolarlık iş anlaşmalarını da beraberinde getirdi. 130 ülkeden ve Türkiye`den 1500 iş adamının katıldığı program çerçevesinde yapılan 25.000 ikili iş görüşmelerinde Mozambik`ten - Latin Amerika`ya, Gabon`dan - Kırgizistan`a kadar birçok ülke yatırımcısı İnşaat, inşaat malzemeleri ve Mobilya alanlarında yatırım için sözleşmeler imzaladı.

KALİDA İnşaat Komitesi Başkanı İbrahim Çakmak, "Böyle bir etkinliğin, dünyanın hiçbir yerinde kamu özel ortaklığında yapıldığını hiç görmedik. Bu organizasyon tüm Dünya'ya örnek olacak nitelikte. Türkiye'nin tanıtılmasına da büyük katkılar sağlıyor. TUSKON'un organizasyonunda yapılan bu ticaret zirvelerine daha çok Kahramanmaraşlı firmalarımızın katılımı için çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

KALİDA İnşaat Komitesi üyelerinden FSM Mühendislik, Envar İnşaat ltd. Şti, Bağrıaçıklar Doğan Hırdavat , Tepe Hazır Beton Sanayi Ticaret,  Beypen pvc ltd.şti ve Beysan Tuğla - Beypan xps ısı yalıtım levha firmalarının katıldığı programda çeşitli görüşmeler yapıldı. İnşaat Malzemeleri ve Mobilya sektörlerinde bu kadar alıcı ve satıcının bir araya getirilmesinin kolay olmadığını söyleyen Başkan Çakmak, "TUSKON organizasyonunda toplam 25.000 iş görüşmesi yapıldı. Programda KALİDA üyesi işadamlarımızın yaklaşık 70 yabancı işadamıyla ikili iş görüşmesi yapma imkanı buldu. "dedi. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı