Kaliteli ve lezzetli Maraş dondurmasının Sırrı; 7İ formülü
Gündem 28.06.2013 18:45:25 0

Kaliteli ve lezzetli Maraş dondurmasının Sırrı; 7İ formülü

Yaşar Dondurma Gıda Maddeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atila Kanbur, "Üreten Anadolu Buluşmaları” panelinde kaliteli ve lezzetli Maraş dondurması hakkında önemli bilgiler verdi.

Kanbur, kaliteli bir iş ve ortaya lezzetli bir ürün çıkarmak için yapılan işe sevginin katılmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Sabahın erken saatlerinde işinin başında olduğunu söyleyen Kanbur, dondurma hazırlama sürecinde kazanlarda pişen sütün kaynamasını keyifle izlediğini belirtti.

Panel yöneticisi olarak programa katılan Gazeteci Yazar Günseli Özen Ocakoğlu Atila Kanbur'a:  "Bana dediniz ki ben sabahleyin kalkar sütün başına giderim ve sevgimi onun içerisine katarım. Ben de sizinle konuşurken aklıma sevgisini katan adam olarak, belki bunu söylemek daha ilerde bir şey ama sizin sütle konuştuğunuzu düşünüyorum, sütle konuşan adam olarak lanse ediyorum. Çünkü eger siz onunla konuşmazsanız     o dondurmalar bu kadar keyifli ve lezzetli olmayacaklar. Cocacola'nın 7x formülü var, şimdi söyler misiniz 150 yıldır aile geleneği olarak gelen lezzette bir 7x ya da başka bir formül var mıdır?" diyerek dünya çapında tanınan bir marka olan ve lezzetiyle, kalitesiyle ön plana çıkan Maraş Dondurmasının sırrını sordu.

GÖNLÜMÜ KATIP YAPIYORUM

Sabah namazından sonra erkenden işinin başına geçtiğini ve üretilen ürüne sevginin katılmasının ürünün kalitesinde önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Atila Kanbur şunları anlattı: "Biz 3 kardeşiz, üçümüz de burada olduğumuz zamanlar sabah namazından sonra, ben saat 05.00'te dükkânı açıyorum, bunu niye yapıyorum işimi sevdiğim için yapıyorum. Yoksa hiçbir güç, hiçbir kuvvet beni zorlayamaz, komşum da orada bakıyor, o da zaman zaman sabah namazına giderken beni görüyor, gelip işimin başına geçiyorum. Bunu bir de şöyle ifade edeyim, geçtiğimiz yıllarda abim Göksun Çardak beldesinin orada bir salep bahçesi görmüş tesadüfen, aman dedi kimselere göstermiyorum onu, gel beraber gidip bakalım dedi. Buradan Çardak'a gittik, gittiğimiz de orada bir ekmek almamı söyledi bana. Ekmek alırken illa filan hanımdan al dedi, baktım ben Çardak'ta ekmek yapan insanların hepsi hanım zaten, abimin söylediği yere gittiğim zaman, sordum abla burada ekmek yapanların hepsi hanım olmasına rağmen benim patronum özellikle senden ekmek almamı istedi, bunun sebebi nedir dediğim zaman; aman evladım dedi, ben bu ekmeği yaparken gönlümü de katıp yapıyorum dedi. Onun için benim ekmeklerim diğerlerinden farklı dedi.

Atila Kanbur: "Özellikle dondurmamızın hazırlanmasına bir şekilde nezaret etmek durumundayız ve nezaret ediyoruz. Teknoloji ilerledi, kazandaki süt hangi santigrat derecede gitti geldi ben bunu oturduğum yerde de görüyorum. Ama o sütün kaynayışını görmek bana ayrı bir keyif veriyor."şeklinde konuştu.

KALİTELİ DONDURMADA 7İ FORMÜLÜ

Lezzetli ve kaliteli dondurmanın yapılması için önemli olan noktalara değinen Kanbur şunları açıkladı: "Rahmetli Erbakan'ı öğrenciliğim sırasında çok dinleme fırsatım oldu, hep şunu söylerdi; yaptığını işi bileceksiniz. Yaptığınız işi organize edebileceksiniz, yaptığınız işi takip edeceksiniz derdi. Ben bunun en başına da yaptığınız işi sevmeyi ekliyorum. Tabi biz güzel bir Maraş dondurması yapabilmek için, ham maddenin iyi seçimini yapıyoruz. Ustalığa gelince babamız dondurmacı, dedemiz dondurmacı, her ne kadar ailenin dondurmacılığı en az bilen ferdi ben isem de ben de bir şekilde usta oldum. Yani iyi bir hammadde, iyi bir ustalık, iyi bir teknolojiyle en güzel dondurmayı yapıyoruz, gönlümüzü de katarak." 

Program sonunda değerlendirme yapan Gazeteci-Yazar Günseli Özen Ocakoğlu Mado dondurmalarının sırrını şu formülle özetledi: " Mado için 7X formülü bulamadım ama 7İ formülü buldum, isterseniz onu sizinle paylaşayım. Atila Bey,

1-İşi iyi bilecek

2-İyi takip edecek

3-İyi organize olacak

4-İyi ürün için kaliteli malzeme kullanacak

5-İyi bir köşeyi tutacak (iş yeri için)

6-İyi bir gelecek için geçmişe sahip çıkacak

7-İşini çok sevecek, dediniz. Bu 7İ formülüdür herkese tavsiye ederim." 

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.3° / 15.5°

Görgel: “Elbistan’a 5,5 Milyar TL’nin Üzerinde Yatırım Kazandıracağız”

Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta sahte reçete operasyonu

Akpınar, “Esnaf Kan Ağlarken Biz Gülemeyiz “

Yeni Geçici Çarşının Kurulumu Hızla Sürüyor

Cinsel İstismar Suçundan Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Mücbir Sebep Çağrısı!

Başkan Görgel: “Şehrimizin 100 Yıllık İhtiyacını Karşılayacak Altyapı Yatırımı Kazandırıyoruz”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Karaca Ve Geyik Trofesi Kaçakçılığı Operasyonu

Ağustos Fuarının Etkinlik Takvimi Yayınlandı

KASKİ’de 6 Daire Başkanı Değişti

Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nda 18 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak!

Kahramanmaraş’ta Zeytin tenekesine gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta Sahte İçki Operasyonu

Kahramanmaraş’taki 141 Bin Emekli İçin İmzalar Atıldı

Fırnız da ki Orman yangınına GEAK desteği

Kahramanmaraş’ta Huzur Operasyonları

Belediye Başkanı’ndan İnsan Hakları Beyannamesi !