Bastırmacı Bengü Türk Televizyonuna Konuk oldu
Gündem 2.07.2013 19:42:58 0

Bastırmacı Bengü Türk Televizyonuna Konuk oldu

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı Bengü Türk Televizyonunda yayınlanan Türkiye Gündemi programına konuk oldu.

Bugün, 14.30 ‘da Bengü Türk Televizyonunda yayınlanan Türkiye Gündemi programına telefon bağlantısıyla katılarak canlı yayın konuğu olan Bastırmacı, yaklaşık 20 dakika Türkiye gündemi ve Kahramanmaraş'ı değerlendirdi.

Bastırmacı Türkiye Gündemi'nde, Gezi parkı olayları, barış süreci, akil adamlar, yerel seçimler, Kahramanmaraş'ın bölgesel önemi gibi birçok konu hakkında değerlendirme yaptı.

Telefonla katıldığı programdaki konuşmaları hakkında bilgi veren Bastırmacı şunları dile getirdi: "Başta ülke gündemini değerledirdik, Selçuklu ve Osmanlı'dan gelen Kahramanmaraş tarihini anlattık. Yedi düvele nam salmış Osmanlının torunları olduğumuzu ve aynı zamanda Kahramanmaraş'ın bölgesindeki ve Türkiye'deki konum ve önemini ve yapısını anlatmaya çalıştık."

"BİZ TARİH BOYUNCA HER TÜRLÜ ETNİK GRUPLARLA BİR ARADA YAŞADIK"

Bastırmacı Bengü Türk'teki değerlendirmesinde barış süreci hakkında da konuştuğunu anlatarak şunları söyledi: "Bir taraftan da en önemli konu barış süreci diye bize yutturmaya çalıştıkları sürecin Abdullah Öcalan, Kandil'deki Kara Yılan ve Avrupa ayağının süreci ise şayet biz asla bu barış sürecini kabul etmediğimizi dile getirdik. Biz tarih boyunca her türlü etnik gruplarla bir arada yaşadığımızı, hiçbir şekilde mezhep ayrılıkları içerisinde olmadan Ermeni'lerle, Kürt'lerle, Çerkes'lerle Kahramanmaraş gibi bir yerde yıllarca kardeş olarak yaşadığımızı ifade ettik.  Bizi ayrıştırmaya çalıştıklarını aynı zamanda bu barış sürecinin ortaya koyduğu Oslo'da yapılan görüşmelerin neticesinde 30 ilin yeni bir statü ile Büyükşehir olmasına değindik. Burada Büyükşehir olmasına karşı olmadığımızı ama eyaletler sistemi adı altında, daha doğrusu mahalli idarelere verilecek yetkilerle özerklik adı altında eyaletler sisteminin alt yapısının oluşturulduğunu anlatmaya çalıştık."

"BU SEÇİMLERDE İDDİALI OLDUĞUMUZDAN BAHSETTİM"

Önümüzdeki yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı için kahramanmaraş'ta iddialı olduklarını söyleyen Bastırmacı şöyle konuştu: "Kahramanmaraş gibi bir kentin hem bölgesinde hem cografyasında önemli bir yer aldığını, bunun için de teşkilatlar olarak dim dik ayakta olduğumuzu anlattım.  Bir uyum ve beraberlik içerisinde bulunduğumuzu, aynı zamanda Kahramanmaraş'ın ilçelerinde de çok güzel adaylarımızı tespit ederek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine talip olduğumuzu her fırsatta dillendirerek ortaya koyuyoruz. Büyükşehirin illa onların olacak diye bir kural olmadığından bahsettim. 5. Dönemi yaşıyor Kahramanmaraş Belediyesi, bu seçimlerde iddialı olduğumuzdan bahsettim."

Programda MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın Kahramanmaraş'a gelişi hakkında da bilgi verdiğini aktaran Bastırmacı şu şekilde konuştu: "Oktay Vural Beyin şehrimize gelerek hem ilçelerde hem de ilimizde yapmış olduğu programlar neticesinde kahramanmaraş'ta Milliyetçi Hareket Partisi'ne ne kadar sevgi gösterisinin olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Esnaflarımızın, vatandaşlarımızın Oktay Beyin gelişine yogun ilgi göstermesi teşkilatımız adına sevindirici bir olaydı."

"Akil insanların buraya gelerek, Kahramanmaraş'ın huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunu yapısının muhafazakâr bir yapıda olduğunu ve karıştırmamaları gerektiğini anlattım."  şeklinde konuşan İl Başkanı Mustafa Bastırmacı şöyle devam etti: "Vatandaşlar da Türk bayrağını eline alarak demokratik kurallar çerçevesinde tepkisini ortaya koymaya çalışırken, ne molotof kokteyli, ne taş atıldı, ne kötü ne kem sözler söylendi. Ama her şeye rağmen Sayın İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, süpürün, dağıtın demesi ve biber gazı sıkmasıyla Türkiye'de ilk defa polislerin böyle bir müdahalesi oldu, o da Kahramanmaraş'ta yaşandı. Bizim hiçbir kurumlarla, kişilerle işimiz olmadığını ortaya koyduk ama Emniyet Müdürü kendi şahsi düşüncesiyle birilerine veya büyüklerine gösteriş yapmak adına mı yaptı? Onun da takdirini kamuoyuna bıraktık. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı