KSÜ Level mi Atladı?
Gündem 9.07.2013 01:22:08 0

KSÜ Level mi Atladı?

KSÜ, Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı ``Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi`` sıralamasında ilk 50 listesinde 33. oldu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sitesinde yer alan bilgilere göre en iyi 50 üniversite sıralamasında 37,7 puanla 33. sırada yer aldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2012 yılı en iyi üniversiteler sıralamasında 41. olmuştu. Bu yıl KSÜ' nün 8 basamak yukarı çıkarak 33. sırada yer alması dikkat çekti.

 "136 ÜNİVERSİTE ARASINDAN SIRALAMA YAPILDI"

Girişimci ve Yenilikçi Endeks'in 5 boyutta 23 ayrı göstergeden oluştuğunu söyleyen Ergün, geçen sene 168 üniversitenin olduğunu ve 126 üniversite arasından sıralama yapıldığını hatırlatarak bu yıl 136 üniversite arasından sıralamanın yapıldığını belirtti. Ergün, "Biz üniversitelerin eğitim kalitesini incelemiyoruz. Biz bu sıralamada girişimcilik ve yenilikçilik boyutuna bakıyoruz. Bir üniversitenin çok iyi bir eğitim sistemi olabilir ancak yenilikçi ve girimcilik boyutu zayıftır, biz bunu kabul ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Ergün sıralamayı şöyle açıkladı: "Bu yıl 86 puanla ODTÜ 1. oldu. Sabancı üniversitesi 85,8 puanla ikinci olurken, Bilkent Üniversitesi 82,7 puanla üçüncü oldu. Boğaziçi Üniversite'si 76 puanla dördüncü oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi 5. Sıraya yerleşti. İzmir İleri teknoloji Enstitüsü bu yıl 68 puanla 6. Sıraya yükseldi. 7. Sırayı Özyeğin Üniversitesi olurken, 8. Sırayı Koç Üniversitesi aldı. 9. Sırada TOBB üniversitesi olurken, Hacettepe Üniversitesi 10. Sıraya yerleşti."

KSÜ, kurulduğu yıldan bu zamana akademik anlamda yeterli çalışma yapamadığı, bulunduğu şehre fazla bir katkısı olmadığı, öğrenciler tarafından tercih edilen üniversiteler sıralamasında gerilerde yer aldığı için Kahramanmaraş'ta sürekli eleştirilere hedef oluyor. Aynı zamanda KSÜ' nün, öğrenci velileri ve eğitimciler tarafından öğrencilere, olmazsa ‘Sütçü İmam Üniversitesine gidersin' diyerek alaycı bir ifade kullanmaları da sık sık duyulan sözler arasında yer alıyor.

Öte yandan KSÜ son yıllarda yaptığı çalışmalarla dikkat çekerken hala birçok eksikliğinin olması da eleştirilen konuların başında geliyor. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı