Kahramanmaraş İşkur
Gündem 10.07.2013 18:45:11 0

Kahramanmaraş İşkur'dan Büyük Başarı

2012 yılı en başarılılar listesinde Kahramanmaraş İşkur 27. Sırada yer alarak başarısından dolayı kurum müdürü Ali Yüce Hollanda gezisine katıldı.

İşkur Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2012 yılı performanslarında Kahramanmaraş İl Müdürlüğü 81 il içinde işe yerleştirmede Türkiye sıralamasında 5., açık işlerde 7., iş yeri ziyaretinde 8., danışmanlıkta 45., kayıtlı işsizlerde 26., ve genel sıralamada ise iller arasında 27. oldu.

Geçen yıl 52. Sırada yer alan Kahramanmaraş İşkur son bir yıl içinde gösterdiği performans ve başarılardan dolayı 81 il arasında bu sene 27. Sıraya yükseldi. Genel Müdürlük tarafından belirli kriterlere göre sıralamanın tespit edildiğini ifade eden Yüce Kahramanmaraş İşkur'un değişik bazı alanlarda sıralamasının daha yüksek olduğunu söyledi. Kurumun başarılarıdan dolayı Hollanda gezisine katıldıklarını aktaran Yüce oradaki gözlemlerini ve tespitlerini daha kaliteli hizmet için uygulamaya koyacaklarını belirtti. Genel Müdür Nusret Yazıcı tarafından İl Müdürlüğüne çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce: "Geçen yıl İl Müdürlüğümüz gerek bina taşınması gerekse personel takviyesi ile yeniden yapılanarak nezih bir çalışma ortamına kavuşmak için çok zaman harcamıştır. Bu yıl yapısal ve fiziki ortam çalışılabilir hale gelmiş olup hedefimiz inşallah ilk 10 arasına girmektir."dedi.

Yüce aldıkları teşekkür belgesi ve Hollanda ziyareti hakkında şunları dile getirdi: "Tüm mesai arkadaşlarım adına almış olduğum bu teşekkür belgesini kalıcı hale getirmenin gayreti içinde olacağız. Arkadaşlarımı bu başarılarından dolayı kutluyorum. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (İPA) `Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi` operasyonu kapsamında başarılı 7 ilin İl Müdürleri olarak AB Projesi kapsamında Hollanda`da bir haftalık çalışma ziyareti gerçekleştirdik. BulTyarette Hollanda İş Kurumu`nun işsizlikle mücadele ve istihdam politikalarını yerinde görme fırsatımız oldu. Bu ziyaretle kendi kurumumuzla Hollanda İş Kurumu`nun çalışmalarını mukayese ederek neler yapılabileceğini gördük. Çok faydalı bir çalışma ziyareti olmuştur."

TÜRK AKLI OLARAK, ONLARDAN İYİ AKIL ETTİĞİMİZ ŞEYLER DE VAR

 Hollanda'ya düzenlenen gezinin amacı hakkında bilgi veren Yüce şu şekilde konuştu: "Oradaki çalışma ortamını, işsizlikle nasıl mücadele ediyorlar, bu kapsamda bizi 1 haftalık Hollanda'ya çalışma ziyaretine gönderdiler. Tabi burada gönderirken dediğim gibi bu başarılı illerden 7 il gittik, 1 genel müdür yardımcımız, 1 daire başkanımız, 1`de genel müdürümüzün danışmanı vardı. Yaklaşık 10 kişilk bir grupla gitttik. Bu masrafların falan hepsi Avrupa birliği hibe projesi kapsamında karşılanıyor, kurumdan herhangi bir masraf çıkmıyor. İnsan kaynaklarının geliştirilmesi çerçcevesinde gittik bizim için çok farklı bir deneyim oldu, gerçekten bu işin Orada daha organize olmuş olduğunu gördük. Aynı zamanda bizim onlardan iyi uygulamalarımız var onu da söyleyeyim. Bizim için çok faydalı oldu. İnşallah bundan sonra orada gördüğüm güzel örnekleri istihdama katkı yönünde kurumun güzel örneklerini, inşallah burada uygulayacağız. Onlara biz deneyimlerimizi aktardık, onlar bize aktardılar. Orada yapı biraz farklı da olsa aşağı yukarı bizimle denk, iyi uygulamaları da var, bizim Türk toplumu olarak, Türk aklı olarak, onlardan iyi akıl ettiğimiz şeyler de var.  Ama tabi orası bir Avrupa ülkesi, yani yıllardır orada bazı şeyler oturmuş."

AVRUPA'DA KORUMALI İŞ YERİ VAR

Avrupa'da devlet tarafından desteklenen iş yerlerine korumalı işyerleri dendiğini belirten Yüce bu iş yerlerinde hem daha önce iş bulamayan ya da işinden ayrılmış olanların istihdam edildiğini hem de çöpe gidecek eşyaların değerlendirilerek birçok yönden kazanç elde ediliğini belirterek şöyle konuştu: "Bizi de oraya gönderdiler bana göre çok başarılı, çok güzel, bizim için çok farklı bir deneyim oldu. Mesela benim orada dikkatimi çeken çok önemli bir şey gördüm. Korumalı iş yeri, korumalı iş yeri diye iş yeri tesbit etmişler, devlet ne yapıyor buralarda, özellikle rehabilite edilmesi gereken, psikolojik sorunları olan insanlar, özellikle engelliler, yani toplumda işten ayrılmış uzun süre iş bulamamış yaşı ilerlemiş biz bunlara dezavantajlı gruplar diyoruz yani eğitim seviyesi düşük. Madde bağımlılığından şundan bundan dolayı eski hükümlü ve toplumda pek şeyi olmayan iş yerleriyle ilgili çalışmalar yapmışlar. Beni ve iş yerini devlet destekliyor ve belediye orada eski eşyaları toplayarak onu tekrar ekonomiye kazandırma noktasında büyük atölyeler kurmuş ve bu insanlara bedava maaş vermiyor. Bunları hem rahabilite etmek, hem topluma kazandırmak, hem onları psikolojik olarak bir işe yaradığını göstermek açısından o insanalara bir özgüven geliyor. Yani onları bir kenara atmamış ve bahsettiğim işte bu istihdam kurumu oralara teşvik veriyor, oralara destek veriyor. Bir firma vardı 1800 kişi çalışıyordu Amsterdam'da bir firmaydı koruma iş yerleri bu şekilde devlet tarafından destek verilen firma anlamına geliyor ve bu tür insanları çalıştırıyorlar. Bu insanlar bağışladıkları veya çöpe gitmek üzere olan aklınıza ne gelirse mobilyadan tut, beyaz eşyaya, elektronik eşya bunları toplamışlar bunları tekrar rehabilite edip, tamir edip belli bir fiyata satıyorlar. Devlette o insanlara iş vermiş oluyor hem de diğer yönüyle ekonomiye katkı sağlıyor." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı