Dondurmanın Efendilerinden Çılgın Bir Lezzet
Gündem 10.07.2013 19:06:06 0

Dondurmanın Efendilerinden Çılgın Bir Lezzet

Kahramanmaraşlı dondurma ustası Mustafa Pekel Ramazan ayının gelmesiyle birlikte müşterilerine yeni ve farklı bir lezzet sunuyor.

Görenleri ve duyanları şaşkına çeviren lavaş ekmek arası dondurma tadanların beğenisini kazanıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte daha önceki lezzetlere bir farklılık katmak istediklerini söyleyen Pekel, sıcak lavaş arası dondurmayı özellikle genç müşteriler için hazırladıklarını ifade etti. Uzun emekler sonucunda sıcak ve soğugun buluşmasıyla ortaya çıkan bu değişik lezzete farklılık katmak isteyen usta, saleple elde edilen özel bal ve çeşitli çikolota ve çerezlerle süslediği dondurma dürümünü eşsiz bir menü haline getiriyor.

İş için Manisa'dan gelen müşteriler ilk kez tattıkları lavaş arası dondurma dürümünü çok begendiklerini ifade ederek çevrelerindeki herkese bu lezzeti tavsiye edeceklerini söyledi.

"Bunun için de gençlere özel çok değişik renklerde, tonlarda cıvıl cıvıl tatlar oluşturduk, bunlar da insanların hoşuna gidiyor. Bu iftarda hemen tüketilebilir çünkü insanlar zaten akşama kadar sıcaktan bunalıyor."şeklinde konuşan lavaş arası dondurma fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatırken şunları söyledi: "Ramazan ayında insanlara yeni bir menü çıkartmak ihtiyacı duyduk, insanlar geldiklerinde özel tatlıları yemesi lazımdı ama biliyorsunuz havaların sıcak olmasından dolayı insanlar için özel tatlılar üretmek zorunda kaldık. Eskiden insanların güllaçları, sıcak kadayıfları vardı ama Ramazan ayının sıcak mevsime denk gelmesinden dolayı insanlara farklı bir tatlı üretmek zorunda kaldık. İşletme olarak bunu kendimize borç bildik, bununla ilgili olarak da ne yapabiliriz diye düşünürken lavaş arası dondurma yapılabileceğini düşündük. Biliyorsunuz çileğin hafifletici bir özelliği var daha hoş bir tat, lezzet, ferahlık vermesini istiyoruz. Onun için de meyveli dondurmayı lavaş arasında ikram ediyoruz."

Sıcak lavaş arası dondurmayı isteğe bağlı olarak iki türlü servis ettiklerini söyleyen Pekel şu şekilde konuştu: "Bunu iki türlü servisimiz var, isteğer göre tabakta ya da anadolu insanımızın daha rahat hissettiği gibi dürüm olarak da servis ediyoruz. İnsanlar bunu sıcak sıcak yemeyi istiyor, bu hemen çıktığında hemen soğumasın diye dürüm yapmamızı istiyorlar, biz de bunu hemen dürüm yapıyoruz."

HERKESE TAVSİYE EDİYORUZ, SÜPER

Manisa'dan Kahramanmaraş'a gelerek ilk kez böyle bir lezzet deneğini ve beğendiğini söyleyen Çetin Ataş gözlemleri hakkında şunları söylediİ " Manisadan geliyoruz biz, Kahramanmaraş'ta dondurma yiyelim dedik ve burada farklı bir lezzetle karşılaştık. Lavaş arası dondurma yedik, gerçekten çok lezzetli, nefis. Burada farkı lavaş arası olması farklı mesela, işte külahda yediğimiz dondurmadan daha farklı, bunun farkı sıcak lavaş arası dondurma olması, farklı bir lezzet. Bundan sonra ekmek arası döner değil ekmek arası dondurma yiyeceğiz."           

İş için kahramanmaraş'ta buluna Osman Aydoğar isimli vatandaş ise şöyle konuştu: " iş amacıyla Maraş'tayız ve burada ekmek arası dondurmanın meşhur olduğunu duyduk. Ekmek arası köfte yedik, dürüm yedik ama ekmek arası dondurmayı ilk defa tadıyoruz. Çok güzel, ustamızın eline sağlık çok güzel olmuş. Herkese tavsiye ediyoruz süper."

YÜZLERİNDEKİ İFADELER BİZE HER ŞEYİ ANLATIYOR

Müşterilerin ilk duyduklarında şaşırdığını ancak tattıktan sonra çok begendiğini söyleyen usta Pekel şöyle konuştu: "Müşterilerimiz ilk geldiklerinde lavaş arası dondurmayı gördüklerinde şaşırıyorlar, ben dedim ki bunun şaşıracak neyi var? Adana'nın kebabı var bizim burada da maraş dondurması var. Sizin en meşhurunuz o bizim de bu, ikisini dürüm yapalım dedik. İnsanlara bunu sunduğumuzda çok tuhaf karşılıyor ama yerlerken hissediyoruz yüzlerindeki ifadeler bize her şeyi anlatıyor. Çok mutlu oluyorlar bunu yediklerinde özellikle yazın bunu insanlar hem karnını doyurmak hem de tatlı niyetine yiyorlar. Yani et yiyecekelerine lavaş arası dondurma yiyorlar. Gençler için üretmiş olduğumuz lavaş arası, ballı, bademli içerisinde göze hoş gelecek özel ürünlerimiz var." (M. Serhat TOPALCA)

Uyarı: Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu`na uygun olarak yayınlanmaktadır. Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise,  portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir. Aksi takdirde Kahramanmaraş mahkemeleri yetkilidir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

14° / 7.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı