İHH`dan Gıyabi Cenaze Namazı
Gündem 10.07.2013 19:10:16 0

İHH`dan Gıyabi Cenaze Namazı

Kahramanmaraş İnsanı Yardım Vakfı şubesi tarafından Ulu Cami`de ikindi Namazı sonrası Mısır`da yaşamını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kahramanmaraş İnsani Yardım Vakfı (İHH)  tarafından Ulu Cami`de kılınan gıyabi cenaze namazını, Memur Sen'e bağlı Diyanet Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Aslan kıldırdı. Irak, Filistin, Suriye, Bangladeş, Arakan, Çeçenistan ve Myanmar`da ki Müslümanlar adına kılınan cenaze namazına yüzlerce kişi katıldı. Kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası açıklama yapan Mavi Marmara Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz Ramazan`ın Hürmetine Allah tüm insanlara ve Müslümanlara yardım etsin ve insanlık kazansın diye konuştu.

10 BİN KİŞİYE İFTAR VE SAHUR VERİLECEK

Bu günden itibaren Mısır`da bulunan, Rabiatül Adeviyye Meydanı`nda her gün 10 bin kişiye iftara ve sahur verileceğini söyleyen Mavi Marmara Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz şunları kaydetti: ''Mısır`da son dönemde yaşanan gelişmeler, Suriye zaten hepimizin malumu sıkıntıları diz boyu, tüm Suriye`de neredeyse 10 milyon mülteci durumuna düşmüş insan var, Türkiye`ye de gelmek durumunda kalıyorlar. Görünen şu ki Dünya`nın her yerinde mazlum ve mağdur durumda olan insanlar var. Bunlar maalesef büyük bir oranda da, Müslüman coğrafyada oluyor. Mısır konusunda bir kaç açıdan üzüldüğümüz konu var. Birinci olarak Gazze, Mısır`la beraber, Filistin sorunu, Filistin ve Gazze`de ki kardeşlerimizin durumu iyice zorlaştı. Tekrar Refah Sınır Kapısı kapatıldı. Tünellerden girişlere engel olunuyor. Söylenecek şey şu hiç bir yerde insanların özgür yaşama hakkı elinden alınmamalı, Mısır`da yaşanan olayları kınamaktan bile aciz duruma düşen Batı Dünyası, kendi değerlerini kaybetmekte. Kendi ürettikleri söyledikleri değerlerin, aslında savundukları değerler olmadıkları görülmekte, bizde bir tabir var, bu helvadan put yapıp acıkınca da bunları yiyorlardı."

 

Avrupa'nın Mısır'da meydana gelen son olaylar karşısındaki tutumunu eleştirerek kendi değerlerine dahi sahip çıkmadıklarını savunan Yılmaz şöyle konuştu: "Şimdi Batı bunu yapıyor kendi değerlerini bile hiçe sayıyor, Müslümanların yaşadığı bölgelerde özgürlük, Batı için sanki sıkıntı gibi görünüyor, bu üzücü. Mısır üzerinde son gelişmelerden dolayı söyleyeceğim biz İHH İnsani Yardım Vakfı olarak kriz bölgelerinde çalışmaya gayret eden bir kurumuz, Suriye`de çalışmalarımızın yüzde 90`nını Suriye içerisinde yürütüyoruz. Mısır`da da güncel konu olduğu için söyleyeceğim, Rabiatül Adeviyye mitinglerinin yapıldığı, özgürlük  marşlarının söylendiği meydan da,  iftar ve sahur verilecek. Vakfımız 10 bin kişiye en az iftar ve sahur verecek ve bu gün başlıyor. Tüm Dünyada Ramazanın hürmetine Rabbim Müslümanlara tüm insanlara yardımcı olsun, mağdur insanların mağduriyetleri giderilsin, yani insanlık yeniden kazansın.'' (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı