Tarih: 11.07.2013 14:17

İHH İftar Tırı Kahramanmaraş`ta

Facebook Twitter Linked-in

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı`nın (İHH) ''Ramazan`ın her bir günü her farklı bir İl'de iftar'' temasıyla başlattığı iftar organizasyonu kapsamında, Tır'ın Gaziantep'ten sonraki ikinci durağı Kahramanmaraş oldu. Ulu Camii önünde gerçekleştirilen iftarla, 2 bin yetim ve Suriyeli vatandaş'a iftar verildi. Mavi Marmara Derneği Başkanı ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yılmaz, yaptığı açıklamada, İHH`nın Ramazan coşkusunu tüm Dünya ile paylaştığını, Türkiye`de dâhil olmak üzere 81 Ülke'de faaliyet gösterdiklerini belirtti. Bu yıl 1 milyon insanla Ramazan coşkusunu paylaşmayı hedeflediklerini kaydeden Yılmaz, İHH olarak Mısır`da Rabiatu`l-Adeviye meydanında da ilk iftarın verildiğini hatırlattı. Yılmaz, ramazan etkinlikleri için aylar öncesinden çalışma başlattıklarını ve organizasyonlarının dünyanın bir çok noktasında devam ettiğini söyledi. Aynı zamanda İHH Kahramanmaraş Temsilcisi Süleyman Erayman, iftar çadırına beklenilenin üzerinde bir ilgi olduğunu açıkladı.

 ARACIMIZIN GİDEMEDİĞİ YERE GÖNÜLLÜLERİMİZ GİDİYOR

Mavi Marmara Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, şunları söyledi: ''Ramazan ayı etkinlikleri için de aylar öncesinden yoğun bir çalışma başlattık. Ekiplerimiz, dünyanın çeşitli bölgelerinde kumanya dağıtımı, iftar organizasyonları, zekat-sadaka bağışı ve sağlık yardımı gibi bir dizi yardım faaliyetini gerçekleştiriyor. Kriz ve doğal afet bölgelerinde aşevi çalışmaları, yetimlerin desteklenmesi, çadır kent yardımı, gezici aşevi, günlük sıcak yemek dağıtımı ve yoksullukla mücadele eden bölgelerde ise gıda yardımlarının yanı sıra kalıcı yardımlar kapsamında iş-meslek edindirmeye yönelik çalışmalarda yapılıyor.  İftar etkinliği kapsamında Kahramanmaraş`ta yetimlerimiz, Suriyeli kardeşlerimiz ve vatandaşlarımızla buluştuk. Aracımızın gidemediği yere gönüllülerimiz gidiyor ve aynı uygulamayı gittikleri yerde devam ettiriyor. Bu vesileyle Ramazan`ın bereketine vatandaşlarımızı yapacağı yardımlarla ortak olmaya davet ediyorum''

2 BİN'İN ÜZERİNDE DE KATILIM OLDU

İHH Kahramanmaraş Temsilcisi Süleyman Erayman ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Bu gün burada tüm dostlarımızla beraber 7. geleneksel iftarımızı icra ettik, İHH insanı yardım vakfıyla birlikte, yoksullukla, yoksullukla mücadele eden insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Etrafımız kan ağlıyor Suriye ve Mısır'da olan olaylar bizi üzüntü içerisinde bırakıyor. Kanın ve gözyaşının biran önce durmasını istiyoruz. Kahramanmaraş'ta yaklaşık 500 civarında yetim ve fakir insan var. Suriyeliler var, bunlara yardımcı olmaya çalışıyoruz, bizim isteğimiz şu toplumumuzda bu yokluk içerisinde bulunan insanlara sahip çıksınlar, bizlere haber versinler veya kendileri bulundukları yerde o imkânları rehabilite etmeye çalışsınlar. Yani biz güzellik ve bolluk içerisinde gelirlerimizi, imkânlarımızı paylaşalım ki bu insanlarda mutlu olsun. Bizim buradaki projemiz 2 bin kişilikti, 2 bin'in üzerinde de katılım oldu, yani yemeğimiz yetişmedi gibi oldu, kusura bakmasınlar. Bu kadar katılımın olması ilimizdeki yoksul insanların yanı sıra, Suriyeli vatandaşlarda Kahramanmaraş'ta ikamet eden insanlar var bu kalabalığın nedeni bundan kaynaklanıyor."  (M. Serhat TOPALCA)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —