Doktorun cesareti ve hastanın şansı bir olursa
Gündem 12.07.2013 17:53:25 0

Doktorun cesareti ve hastanın şansı bir olursa

Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Ömer Akar daha önce yapılmamış bir ameliyatı gerçekleştirerek Kahramanmaraş'ta bir ilke imza attı.

Aslen Çağlayançeritli olan 27 yaşındaki Habib Yurtal iki yıl önce böbrek şikâyeti nedeniyle tedaviye başladı. Uzun süredir baş agrısı ve baş dönmesi şikâyeti olan Yurtal'a net bir teşhis konmadı. Ancak şans Habib'in yüzüne güldü ve bir süre önce evde kaza geçiren Yurtal hastaneye getirildi. Kafa travması nedeniyle film çektiren doktorlar filmi Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Ömer Akar'a gösterdiler. Gerekli tetkiklerin arkasından Dr. Akar Habib Yurtal'a, beyinde iyi huylu tümör teşhisi koydu.

Doktor Ömer Akar Kahramanmaraş'ta daha önce yapılmamış bir ameliyata cesaret ederek Habib Yurtal'ı masaya yatırdı. 3,5 saat süren başarılı operasyonun ardından Yurtal'ın beynindeki tümör tamamen alındı. Ameliyattan sonra 1 gün yoğun bakımda tutulan hasta, uyandırıldıktan sonra durumunun iyi olması nedeniyle servise alındı. Beyin Cerrahı Uzmanı Dr. Ömer Akar, Yaklaşık bir hafta önce ameliyatı gerçekleştirilen hastanın durumunun çok iyi olduğunu ve bundan sonra hayati bir riskinin kalmadığını ifade etti.

Habib Yurtal'ın hastalığına teşhis konma sürecini anlatan Dr. Akar şunları söyledi: "Hasta ani bilinç kaybı ve bayılma ile acil servise geldi, tekrardan epileptik nöbetleri vardı. Tetkiklerinde beyinde bir kitle saptatık daha sonra bunu MR'larla doğruladık ve hastayı yaklaşık bir hafta önce de ameliyata aldık."

BAŞARILI BİR AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Beyinde görülen bu tümörün ender vakalardan biri olduğunu ve bundan dolayı daha önce Kahramanmaraş'ta buna benzer bir ameliyatın yapılmadığını belirten Dr. Akar şu şekilde konuştu: "Bu olay ender görülen vakalardan biri olduğu için sanıyorum bu ameliyat da Kahramanmaraş'ta daha önce yapılmamıştır. Hastanın tespit ettiğimiz rahatsızlığı ise üçüncü Ventrikül İçi Kitle (tümörün yerleşim yeri beyinde 3. ventrikül içindedir) nadir görülür ve baş ağrısından ani ölüme kadar giden klinik(şikayet) yapar. Mikroskop altında interhemisferik transkallozal girişimle total tümör çıkarılmasıdır.Hasta ameliyata girerken şuuru tam olarak yerinde değildi onun dışında belirgin bir felci yoktu. Ameliyattan sonra hastanın durumu iyi bilinci açık, her hangi bir şey yok, bayılmaları kalmadı şu anda. Konuşması daha düzgün, daha önce biraz farklı konuşması vardı şu anda konuşması düzeldi, çok net konuşuyor."

Hastalığın en tehlikeli boyutu olarak aniden ölüme neden olmasını açıklayan Dr. Ömer Akar şu şekilde konuştu: "Ameliyat yaklaşık 3,5 saat sürdü, beyindeki tümör iyi huylu, kolloitkist, diye tanımladığımız tümördür. Ama yerleşim yeri itibariyle ani ölüme neden olduğu gibi, bayılma ve şiddetli baş ağrısı, yürüme bozukluğu gibi sorunlara yol açabilir. Tabi en çok korktuğumuz şey ani ölüm yapar, hasta birden ölür kalır, hiç kimse bilemez kalpten mi öldü, beyinden mi öldü bilemez. İşte böyle bazan baş ağrısı yakınması ile bazan da kafa travması ile gelen hastalarda şans eseri görülüyor ondan tetkikleri yapılıyor ve Cerrah kendisine güveniyorsa, hastanenin şartları uygunsa ameliyat yapılıyor.

HABİB YURTAL'IN BİR BAŞKA SORUNU DA EVLAT ÖZLEMİ

Hastanın annesi Eşe Yurtal oğlunun rahatsızlığı ve tedavi süreci hakkında şunları söyledi: "İki senedir böbrek hastasıydı onun tedavisine devam ediyorduk, evdeyken aniden düştü beyin sorununu da ondan sonra anladık. O güne kadar beyninde tümör olduğundan haberimiz yoktu, başım ağrıyor diyordu, başka bir hastanede tedaviye gidip gelirken doktora hocam bunun başı ağrıyor, baş dönmesi oluyor dedim. Hocası tansiyondan olabilir dedi, ben oğlumu psikoloğa götürdüm o da ilaç yazdı film çektirmedi.  Allah razı olsun, şimdiki doktorumuza teşekkür ediyorum."

"BÖBREK SORUNU ÇIKTIKTAN SONRA EŞİ OĞLUMU TERKETTİ"

Hasta Habib Yurtal: "Doktora teşekkür ederim, Allah razı olsun. Önce baş agrısı ve dönmesi vardı, ameliyat olduktan sonra hepsi geçti. Ben inşaatta çalışıyorum, bir çocuğum var kız çocuğu, 3,5 yaşında kızım. Bundan sonra inşaat işçiliğine devam etmeyeceğim. İyi olduktan sonra her şey daha güzel olur İnşallah." diyerek başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiği için doktoru Ömer Akar'a teşekkür etti. 

Yaklaşık 7 yıl önce evlenen Habib Yurtal'ı, eşinin, rahatsızlığı nedeniyle bıraktığını iddia eden anne Eşe Yurtal şu şekilde konuştu: "Böbrek sorunu çıktıktan sonra eşi oğlumu terk etti.  3 yıl evli kaldıktan sonra eşi gitti ve bir daha gelmedi. Çocuğunu, oğluma göstermediler, oğlum 3 senedir çocuğunu görmüyordu daha yeni getirdiler ameliyat olurken, daha yeni gördü işte. Buraya geldiğinde kendi çocuğu babasını tanımadı, kendisi de üzüldü."

(M. Serhat TOPALCA)

Uyarı: Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu`na uygun olarak yayınlanmaktadır. Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise,  portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir. Aksi takdirde Kahramanmaraş mahkemeleri yetkilidir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.7° / 12.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı