Bu da SEYDER
Eğt.-Kült. 16.07.2013 12:16:23 0

Bu da SEYDER'in Farkı

Kısa adı SEYDER olan Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği, Kahramanmaraş'ın LYS ve YGS'deki başarı sırasını daha yukarılara taşımak için var gücü ile çalışmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş`ta öğretmenler tercih döneminde öğrencilere ücretsiz rehberlik hizmeti sunuyor. Bu yıl ilk defa LYS/YGS tercih süresinin öne alınmasıyla yaz tatillerini yarıda kesmek zorunda kalan Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği`ne (SEYDER) üye gönüllü öğretmenler, üniversite adaylarına yönelik ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti veriyor.

Dernek binasında oluşturulan merkezde gün boyu tercih listesi hazırlayan 5 eğitim gönüllüsü, üniversite adaylarının yanlış tercih kurbanı olması için ter döküyor. LYS`den aldığı puan dökümü veya TC kimlik numarası ile 8 ile 18 Temmuz tarihleri arasında merkeze gelen her öğrenciye ücretsiz rehberlik hizmeti sağlanıyor.

SEYDER Eğitim Danışmanı Mehmet Tuğra, dernek üyesi öğretmenlerin yaz tatillerinden fedakarlık yaparak üniversite adaylarına tercihleri konusunda rehberlik yaptıklarını açıkladı. İyi bir tercihin sınav kadar önemli olduğunu vurgulayan Tuğra, adayların üniversite seçiminde ailenin beklentileri, maddi durumu ve kendi hedeflerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirti.

Tercih yaparken öğrencinin başarı sırasını dikkate aldıklarını ifade eden Tuğra, 'Öğrencinin okuldan mezun olduktan sonra severek yapmak istediği işe ait bölümlerin seçilmesi doğru tercih nedenlerini oluşturuyor. Bu yıl özellikle liselere öğretmen yetiştiren eğitim fakülteleri kaldırıldı. Bu sadece fen-edebiyat fakülteleri bünyesinde bu yıl alımlar yapıldı. Bunlarını hepsinin liselerde öğretmenlik yapabilmeleri için formasyon eğitimi almaları gerekecek. Bu durumu bilmeyen aileler ve öğrenciler oluyor. Tercih ederken bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekiyor.' dedi.

Başarılı öğrencilerin tercihini daha çok hukuk ve eğitim fakültelerinden yana kullandığını kaydeden Tuğra, genel öğrenci profiline bakıldığında, öğrencilerin üniversite ve yeni meslek dallarıyla ilgili çok az bilgiye sahip olduklarını aktardı.

Üniversite adaylarının bu konuda ciddi bir rehberliğe ihtiyacı olduğunu da dile getiren Tuğra, 'Bu kısa tercih dönemi içerisinde çocuklara danışmanlık yapmak yeterli olmuyor. Yıl içerisinde öğrencilere hem mesleki hem de üniversitelerle ilgili seminerler düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim burada gördüğümüz, öğrencilerin mesleklerle ve tercih sistemiyle ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığı. Çok yeni meslekler var. Örneğin bilgi ve belge yönetimi, yönetim bilişim sistemleri gibi teknik mevzular. Öğrenciler bize sadece iktisat ve işletme bölümleriyle geliyor. Ama yeni bölümler aynı alan puanıyla öğrenci almasına karşın bilinmediği için tercih edilmiyor. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler özellikle kamu sektöründe rahatlıkla iş fırsatı bulabiliyor.' açıklamasında bulundu.(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı