Kahramanmaraş
Siyasi 18.07.2013 18:10:18 0

Kahramanmaraş'ta İlk Bomba Patladı

Kahramanmaraş'ta kamuoyunun günlerdir beklediği ilk bombayı Kent Konseyi Genel Sekreteri Tuncay Kazancı patlattı.

Kahramanmaraş Kent Konseyi Genel Sekreteri ve İşadamı Tuncay Kazancı Kahramanmaraş Oniki Şubat Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçim sürecinin heyecanlı ve çekişmeli geçmesi beklenirken kamuoyunun beklediği aday adaylık isimlerinde hâlâ ortaya çıkan olmamıştı. Kent Konseyi Genel Sekreteri ve İş adamı Tuncay Kazancı Parti ve yakın çevresi ile gerekli görüşmeleri yaptığını ifade ederek Oniki Şubat İlçe Başkanlığı için AK Parti'den aday adaylığını ilan etti.

Bu güne kadar kimsenin adaylığını açıklamadığı Kahramanmaraş'ta Tuncay Kazancı'nın aday olarak çıkması kamuoyunda büyük yankı bulurken bu çıkışı güçlü bir aday imajı verdi. Konuşmasında da Başkanlık için iddialı olduğu mesajı veren Kazancı rakiplerine fark atmak için kolları şimdiden sıvadı.

Önceki gün iftar programında gazetecilerle bir araya gelen Kazancı, Belediye Başkanlığı aday adaylığını gerekçeleri ve planlarını anlatarak kamuoyuyla paylaştı.

Tuncay Kazancı yaptığı konuşmada neden aday olduğunu şu şekilde açıkladı: "Uzun yıllar birçok Sivil Toplum kuruluşunda ve Kent konseyinde hizmet ettiğim şehrimi 2023 vizyonuna uygun, modern ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile sosyo ekonomik ve kültürel değerlerimizi bir bütün halinde ele alıp, bu alanda yenilikçi çalışmalar yaparak Kahramanmaraş`ımızı ülkemizin yükselen değeri haline getirmek amacı ile aday olmaya karar verdim."

KAZANCI, HAYALİNİN PEŞİNDE KOŞUYOR

"Bugün hayatımın en anlamlı günlerinden birini yasıyorum."diyen Kazancı Kahramanmaraş'a hizmet etmenin en büyük hayali olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Uzun yıllar önce başlayan bir hayali, paylaşmak üzere şu an bir aradayız. 1557 yılında Tataristan`ın başkenti Kazan`dan yola çıkarak Maraş` a gelen ve mensubu olmaktan gurur duyduğum bir ailenin ferdiyim. 90`lı yıllarda Maraş belediye meclisimizin dışında asılı olarak duran 1872 yılında bu güzide şehrin ilk belediye başkanı Kazancızade Sadi Efendi`nin fotoğrafını gördüğümde, bende bu güzel şehre hizmet etmeliyim diye düşündüm ve o günden bu güne birçok sivil toplum kuruluşunda ve kent konseyinde şehrime hizmet etmeye çalıştım. Bu günden sonra da aday adayı olarak ve ileride kısmet olursa 12 Şubat Belediyesi başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğim."

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA NİÇİN ADAY OLDU?

Tuncay Kazancı Belediye Başkanlığına neden talip olduğunu ise şu şekilde özetledi: "Bu göreve talip olabilmek için neler yaptım, nasıl hazırlandım derseniz, 1986 yılında, 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdikten sonra, DSİ 20. Bölge müdürlüğü sosyal tesislerinde 8 yıl boyunca yöneticilik yaptım. 1994 yılında devlet sektöründen ayrılarak kendi işimi kurdum. 10 yıl boyunca kendi firmamı yönettikten sonra da, 9 yıldır Uluslararası bir şirkette profesyonel yönetici olarak görev yapmaktayım. 2007 yılında kurulan Kahramanmaraş Kent Konseyinde kurucu genel sekreter olarak görev aldım. 2007 yılından bugüne kadarda 6 yıldır, şehrimiz adına bütün STK`lar ile birlikte görev yapma gayreti içinde olduk. Yine aynı dönemde DOGAKA Kalkınma ajansının kurucu 34 delegesinden biri olduk. 2006 -2009 yıllarında 3 yıl boyunca Kişisel Gelişim ve Sinerji derneğinin başkanlığını yürüttüm. Bu dönemde üniversitede gençlerimize yönelik birçok kariyer günü ve Maraş`ımızın tanıtımına yönelik geziler düzenledik. Üniversitedeki topluluklara rehberlik yaptık ve mesleki deontoloji derslerine girdik. Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversitesinde gençlerimize rehberlik etme konusunda yıllardır çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Kültür Sanat Derneği `nde kurucu üye olarak bulunduk. KAFSAD Fotoğrafçılar derneği`nin üyelerinden biriyim. Engelliler Spor kulübü derneğimizin yönetim kurulunda görev yapıyoruz. İç işleri bakanlığı tarafından organize edilen, 26 şehrin katılımı ile 7 farklı şehirde düzenlenen Stratejik Yerel Yönetişim bölge toplantılarına moderatör olarak davet edilen 3 Kent Konseyi Genel Sekterinden biri olduk. Düzenlenen toplantılarda Kahramanmaraş`ımızı en iyi şekilde temsil edip, tecrübe paylaşımlarında bulunduk. 2008 yılından bu yana Maraş Gündem'de yayınlanan 126 köşe yazımdan 91 tanesinde, hayalimdeki Maraş`ın nasıl olması gerektiğini yazdım." 

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı