Kazancı Oniki Şubat
Gündem 22.07.2013 17:32:37 0

Kazancı Oniki Şubat'ta İcat Çıkaracak

Kahramanmaraş Kent Konseyi Genel Sekreteri Tuncay Kazancı geçtiğimiz günlerde düzenlediği toplantısında Oniki Şubat Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamıştı.

Şu ana kadar hiçbir aday adayı ismini açıklamazken Tuncay Kazancı Başkanlık koltuğuna oturduğunda yapacağı hizmetlerin de listesini açıkladı. Bir birinden farklı ve ilgi çekici projeleri olan Kazancı, nostalji tramvayından icat kutularına kadar birçok hizmeti vatandaşla buluşturacak. Kazancı,  Evsiz olanlara ev yapacak, bisiklet ve yürüyüş yolları yapıp, kapalı otoparklar inşa edecek, kültür sokağı oluşturup kültür evleri projesini hayata geçirecek. Kazancı aynı zamanda ihtiyacı olan okulların bakımını yaparak tekli öğretim için bütün imkânlarıyla çalışacağını açıkladı.

 

KAZANCI'NIN HİZMET PROJELERİNDE NELER YOK Kİ?

Oniki Şubat İlçesi için AK Parti'den aday adaylığını açıklayan ve şu anda çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Tuncay Kazancı imar ve şehircilik konusunda yapacağı hizmetleri şöyle sıraladı: "Ev sahibi olmayan bütün insanlarımızı en uygun taksitlerle ev sahibi yapmak için, TOKÎ ve büyük müteahhitlik firmalarıyla anlaşma yapılarak binlerce konut yapımı gerçekleştireceğiz.  12 Şubat belediyemize `` Kent Meydanı`` yapılarak bu meydanda `` Nostalji Tramvayı `` yapacağız. Kentsel dönüşüm kapsamında olan mahallelerimizde bulunan insanlarımızı, yapacağımız konutlara yerleştirip, Maraş` ın tarihi dokusuna uygun ve depreme dayanıklı bölgeler inşa edeceğiz. Yeni arsalar üreterek `` Uydu Kent `` projelerine ağırlık vereceğiz. İmarda yaşanan bürokrasinin önüne geçmek için, vatandaşımızın işini kolaylaştıracak bütün tedbirleri alacağız. 47 Mahallemizdeki imar uygulamalarını gözden geçirerek, Muhallerimizin mimari estetiğini öne çıkaracak yollar izleyeceğiz."

3 FARKLI NOKTADA KAPALI OTOPARK İNŞA EDİLECEK

Kahramanmaraş'ın birçok yerinde görülen yol bozukluklarına yönelik çalışmaları olduğunu ve en büyük sorunlardan biri alan oto park konusuna ciddi projelerle çözüm bulacağını anlatan Kazancı ulaşım ve yol noktasındaki planlarını şöyle açıkladı: "Büyükşehir belediyemiz ile uyum halinde 12 Şubat İlçemizde bulunan yolları standardı artırılacak ve araçların transit geçişini sağlamak için alt ve üst geçitler yapılacak.  Bisiklet ve yürüyüş yolları ilçemiz genelinde oluşturulacak. 3 farklı noktada kapalı otopark inşa edilecek. Toplu taşıma araçlarının çağın gereklerine uygun olarak, klimalı ve konforlu hale getirilmesi için gerekli çalışma yapılacaktır."

Yıllardan beri eğitim konusunda bir türlü başarı grafiğini yükseltemeyen Kahramanmaraş için bulunduğu ilçede başarı oranını yükseltmek için yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Kazancı şöyle konuştu: " 12 Şubat ilçemizdeki bütün okullarımızın fiziki alt yapıları gözden geçirilerek, tekli öğretime geçebilmeleri için, gerekli bütün imkânlar seferber edilecek. Öğrencilerimize rehberlik hizmeti verebilecek birimler oluşturulacak. Başarılı öğretmen ve öğrenciler ödüllendirilecek. Kitap okuma konusunda bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yürütülecektir."

3 FARKLI GENÇLİK MERKEZİ VE 2 ADET KAPALI YÜZME HAVUZU YAPILACAK

Kazancı, sosyal faaliyetler alanın da yapacağı hizmetleri ise şöyle açıkladı: " Maraş Kültür Evleri Projesi hayata geçirilecek. Kültür Sokağı oluşturulacak. Şehrimiz ve Üniversite de yaşayan gençlere yönelik sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği 3 farklı gençlik merkezi ve 2 adet kapalı yüzme havuzu yapılacak. Şehrimiz tarihine ve adına yakışır bir şekilde Dünyaya tanıtılarak, Marka şehir haline getirilerek, Maraş tanıtımına katkı sunacak festivaller düzenlenecek. Maraş tanıtımına katkı sunacak festivaller düzenlenecek. Engelli ve Yaşlı vatandaşlarımıza yönelik projeler geliştirilecek. Sır barajı üzerinde 2 adet, Menzelet Barajı üzerinde 2 adet Su Sporları merkezi yapılacaktır. Bu merkezlerin yanına özel teşebbüs teşvik edilerek, restoranlar açılması sağlanacaktır."

`` İCAT ÇIKAR `` KUTULARI YERLEŞTİRİLECEKTİR

Oniki Şubat Belediye Başkanlığı için aday adaylığını resmen açıklayan Kazancı'nın hizmet projeleri arasında dikkat çeken bir konu ilçenin muhtelif yerlerine konulacak olan İcat Çıkar kutuları olurken Kazancıs iletişim konusunda yapacağı hizmetleri şu şekilde açıkladı: " Muhtarlık koordinasyon merkezleri kurularak, Mahalle sorunlarına doğrudan çözüm bulunması sağlanacaktır. Halkımızın her an ulaşabileceği ve sorunlara anında cevap verebilecek, elektronik sistem kurulumu gerçekleştirilecektir. Çocuklar ve gençlerin her konuda fikir üretmeleri için ilçemizin değişik yerlerine `` İcat Çıkar `` kutuları yerleştirilecektir." (M. Serhat TOPALCA)

 

Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu`na uygun olarak yayınlanmaktadır. Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise,  portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir. Aksi takdirde Kahramanmaraş mahkemeleri yetkilidir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı