4 Ay Boynundaki Kurşunla Yaşadı
Gündem 22.07.2013 17:36:11 0

4 Ay Boynundaki Kurşunla Yaşadı

4 ay önce meydana gelen olayda yaralanan 12 yaşındaki çocuğun boynundaki kurşunu Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Ömer Akar başarılı bir operasyonla çıkardı.

Yaşadığı acı olayı anlatan Alaa Hacoo isimli 12 yaşındaki çocuk: "Kurşundan sonra zaten yere düştüm, elektrik çarpar gibi oldum, bir tek onu hatırlıyorum."dedi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği, Mikroskop altında interhemisferik transkallozal girişimle total tümör çıkarılması ameliyatıyla Kahramanmaraş'ta bir ilke imza atan Dr. Ömer Akar Suriyeli çocuğun 4 aydır boynunda duran kurşunu başarılı bir ameliyatla çıkardı.

12 yaşındaki Suriyeli Alaa Hacoo Halep'te sokakta oynarken boynuna kurşunun isabet etmesinden sonra artık yürüyemiyor. Geçtiğimiz günlerde Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Ömer Akar, omuriliğin içine saplanan kurşunu dört ay sonra çıkarmış ancak Alaa Hacoo hayatının bundan sonraki kısmını sadece oturarak ya da yatarak geçirecek. Babasının ve Alaa'nın anlattıklarına göre, sokakta arkadaşlarıyla oynarken boynuna isabet eden kurşunla yaralanmış. Baba Abdulkerim Hacoo önce Hatay'a geldiklerini ancak orada doktorların Alaa'nın hayati tehlikesi olduğu için ameliyat etmediklerini ve yaklaşık 4 ay boyunca da oğlunun boynundaki kurşunla gezdiğini söyledi.

Alaa'nın boyun omurga kemiğini geçip omuriliğinin içine saplanan kurşunu geçtiğimiz günlerde başarılı bir şekilde çıkaran Dr. Akar, hastanın şu anda sağlık durumunun iyi olduğunu ancak bundan sonra yürümesinin ve vücudunun büyük bir kısmını kullanmasının zor olduğunu ifade etti.

"SURİYE'DE BİR ARAYA GELİP TOPLANMAK YASAK"

Baba Abdulkerim Hacoo oğlunun yaralanmasını şu şekilde anlattı: "Yaklaşık 4 ay önce Halep'te oldu. Çocuklarla oyun oynarken kurşun gelmiş, Suriye'de keskin nişancılar var ama bunu kimin yaptığının bilmiyorum, biz çocuk oynarken boynuna gelen kurşundan dolayı yere düştüğünü gördük. Çocuklar bir araya gelip kalabalık olduğu için şüphelenip vurdular galiba çünkü bu şekilde toplanmak orada yasak."

"ESAD'IN ALLAH BELASINI VERSİN, NE DEYİM BAŞKA"

Alaa'nın ellerini istediği şekilde oynatamadığını ve göğsünden aşağısının felç olduğunu söyleyen baba Abdulkerim Hacoo şunları söyledi: " Suriye'de devlet hastanesine gidemediğimiz için mecbur bekledik, olay olduktan sonra da Türkiye'ye geldik. Önce Antakya'ya giriş yaptık, Antakya'da çocuğun hayati tehlikesi olduğu için ameliyat yapmadılar biz de buraya geldik. Suriye'de, Esad'ın askerlerinin olduğu yerde elektrik su her şey var ama bizim olduğumuz yerlerde bunlar sürekli yok. Oğlumun iyileşmesi de her şey Allah'a bağlı o ne isterse o olacak. Esad'ın Allah belasını versin ne deyim başka."

Abdulkerim Hacoo, Türkiye'ye oğlunun tedavisi için geldiğini ve tedavi bittikten sonra Suriye'ye tekrar döneceklerini söyledi. Baba Hacoo şu anda Kahramanmaraş'ta kiraladığı bir evde çocuklarıyla beraber kalıyor. Oğlunun tedavisinden dolayı imkânlarının kısıtlı olduğunu ifade eden Abdulkerim Hacoo zor şartlarda idare etmeye çalıştıklarını söyledi.

"KEKLİK VARDI ONU SEVERKEN KURŞUN GELDİ"

Boynundaki kurşunla 4 ay boyunca yaşayan ve yaralandıktan sonra felç olan Alaa Hacoo olayın meydana gelişini şu şekilde anlattı: "Amcam eve gönderdi ama ben eve gitmedim, mahallede arkadaşlarımla oynamaya başladım. Orada keklik vardı onu severken kurşun geldi. Kurşundan sonra zaten yere düştüm, elektrik çarpar gibi oldum, bir tek onu hatırlıyorum. Oynadığımız yerde fazla ev yoktu."

Yürüyemediği için bir şeylerle uğraşmadığından dolayı canının sıkıldığını söyleyen Alaa Hacoo, "Kendimi yoracağım yürümek için" diyerek ümidini kaybetmediğini ifade ediyor. Aynı zamanda 12 yaşındaki Alaa, can sıkıntısından kurtulmak için oyalanacağı bir bilgisayarının olmasını çok istediğini sözlerine ekledi.

"ERKEN DÖNEMDE TEMİZ BİR AMELİYAT YAPILSAYDI…"

Başarılı bir ameliyatla kurşunu çıkaran Dr. Ömer Akar, yaraya müdahalede geç kalındığını, bu gibi durumlarda erken müdahalenin önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: "Kurşun, sol taraftan boyun omurga kemiğini geçip omuriliğin içine saplanmış. Erken dönemde temiz bir ameliyat yapılsaydı, sinirler de çok aşırı bu kadar zarar görmemiş olsaydı tedavi şansı biraz daha yüksek olabilirdi. Ama genelde bu şekilde yaralanmalar olduktan sonra geri dönüşü çok zor, çok düşük oluyor." 

Dr. Akar: "Boynundaki kurşun için bizim polikliniğe geldiler ve yaklaşık dört ay önce olayın meydana geldiğini söylediler. Ben de ameliyat yaptığımız zaman bacaklarındaki güçsüzlüğün düzelme olasılığının çok düşük olduğunu belki de hiç olmayacağını ifade ettim." şeklinde konuştu.

Şu anda çocuğun durumunun gayet iyi olduğunu ve tek sorununun bacaklarındaki güçsüzlük ve idrar tutamaması olduğunu anlatan Dr. Ömer Akar, hastayı buradan çıktıktan sonra fizik tedaviye devredeceklerini söyledi. (M. Serhat TOPALCA)


Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu`na uygun olarak yayınlanmaktadır. Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise,  portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir. Aksi takdirde Kahramanmaraş mahkemeleri yetkilidir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı