Bir şehrin tanıtımı, kültürün ve değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için dizi filmlerinin önemli olduğunu belirten Ünal bu kapsamda Kahramanmaraş'ın tanıtımı için çekimlerin şehrin tarihi yerlerinde yapılacağını açıkladığı film çalışmalarında büyük bir ilerleme sağlandığını söyledi.
Konakların, kültürün, yemeklerin de tanıtımının yapılacağı filmde hem manevi değerler ön plana çıkarılacak hem de Kahramanmaraş ile özdeşleşmiş isimlerin hayat hikâyesi anlatılacak.
Dizilerin, şehirlerin tanınmasında önemli bir etken olduğuna dikkat çeken Ünal şunları dile getirdi: "Mesela bir dizi çalışması var şu anda, İnşallah gerçekleştiririz, bunu önemsiyorum. Çünkü Gaziantep mutlaka her dönem bir dizi çalışması yapıyor. Diziler o şehrin tanınmasında çok etkili çok önemli. Çünkü o dizleri izleyen insanlar o mekânlara mutlaka gelmek istiyorlar, mekânları görmek istiyorlar."
"KAHRAMANMARAŞ'IN TANITIMINI ÖNEMSİYORUZ"
Yedi Güzel Adam isimli dizinin çekimlerinin tarihi konaklarda ve Kahramanmaraş Lisesinde yapılacağını ifade eden Ünal konu hakkında şunları anlattı: "Kahramanmaraş'ın konaklarının, Kahramanmaraş'ın tarihi mekânlarının, Germenica'nın dizide belli senaryolar çerçevesinde tanıtımını çok önemsiyoruz. Dizinin adı Yedi Güzel Adam' ilk 13 bölümünü Kara Lise olarak düşünüyoruz. Erdem Beyazıt merkezli, Erdem Beyazıt'ın 1970'de Kara Liseye öğretmen olarak gelmesiyle ve zaman zaman da 1950'deki öğrenciliğine flashbacklerle geri dönmesi, Cahit Zarifoğlu'yla ilişkisi ve o dönem Akif İnan, Rasim Özdenören, Alaaddin Özdenören, Ahmet Beyazıt o karakterlerin bir birleriyle olan ilişkileri, bütün bu ilişkiler içerisinde komşuluk, dostluk, mutfak, bütün bu ilişkiler, değerler bütün bunların işlendiği Kahramanmaraş'ın kültürünün, değerlerinin ve o ruhunun anlatıldığı güzel bir senaryo ortaya çıkıyor."
"BU FİKİR TRT'YE ÇOK CAZİP GELDİ"
Dizi film yayınlanması için TRT ile görüşüldüğünü ve teklifin çok sıcak karşılandığını söyleyen Ünal şöyle konuştu: "Selam filminin yönetmeni ile çalışılacak, sonuçlanmayabilir ama şu anda biz bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma yürütüyoruz. TRT'de bunun yayınlanması için bir görüşme yaptık, çok da cazip geldi bu fikir. Çünkü Gezi olaylarından sonra bir şey gördük ki bizim gençlerimize kendi değerlerimizi aktarmamız gerekir. Bu tarihe bu kültüre bu medeniyete ait değerlerin mutlaka gençlere aktarılması gerekiyor. Gençlerde en temel eksiklik duygu eksikliği, bizim duygularımız, bizim heyecanlarımız bizim bir aidiyetimiz vardı. Ve ait olduğumuz o tarih, o kültür, o medeniyet bizi duygulandırır, harekete geçirirdi. İnsanları düşünceler harekete geçirmiyor, insanları duygular harekete geçiriyor. Ama o gençlere o duyguları vermemiz gerekiyor ve bu da artık daha çok medya üzerinden üretilen bir şey. Yani okullar maalesef artık bunu üretemiyor, daha çok sosyal medya, internet medyası ve görsel medya filmler, dizilerden üzerinden bunu üretebiliyor. Bunu şu anda planlıyoruz, İnşallah zaman bizi haklı çıkaracak." (M. Serhat TOPALCA)