Taşhan “İğneyle Kuyu Kazdık”
Gündem 25.07.2013 16:06:00 0

Taşhan “İğneyle Kuyu Kazdık”

Türkoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen iftarda Türkoğlu'nda faaliyet gösteren sanayicilere Ön tahsis evrakları verildi.

Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyunun'da katıldığı iftara Türkoğlu'nda faaliyet gösteren birçok sanayici katıldı. İftar yemeği sonrası konuşma yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi'nin, Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı'nca, 269. Organize Sanayisi olarak tescillendiğini aktardı. Harita Mühendisi Emin Telbisoğlu'nun Türkoğlu'ndan para ve maddiyat kazanmadığını, dost ve arkadaş kazandığını ifade eden Taşhan, kurulan organize sanayi bölgesi sayesinde birçok kişiye ekmek kapısı açılacağını kaydetti. Türkoğlu Belediyespor'un başarısına da değinen Taşhan Belediyespor'a her zaman destek vereceklerini açıkladı. Konuşmanın ardından tüm sanayicileri temsili olarak Emin Telbisoğlu'na Ön tahsis evrakı verildi.

 TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDUK

Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Taşhan şunları söyledi: "2004 yılında ilk Belediye Başkanı olduğumuzda Türkoğlu`nda hayalimiz bir Organize Sanayi kurmak ve Türkoğlu`nu bir sanayi ilçesi haline getirmekti. O zaman mücavir alan genişletmesiyle başladığımız ilk meclis toplantımız 2004'ün ilk meclis toplantısıydı. Bu çalışmalar daha sonra 2009 yılının 11. ayında 1. meyvesini verdi ve Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi, Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı'nın 269. Organize Sanayisi olarak tescillendi. O günden bu güne yaklaşık 3 yıl geçti. Gerek ondan önceki ilk müteşebbis heyetteki arkadaşlarımız, yönetim kurulu arkadaşlarımız, o zaman ki Valimiz, sonraki Valilerimiz ve bütün Bürokratlarımız ve hakikaten de bu gün burada bulunan müteşebbis heyeti arkadaşlarımız, hepsine katkılarından dolayı tek tek teşekkür ediyorum. Ayrıca burada en büyük teşekkürü de bizlere güvenen siz değerli sanayicilerimize sunuyorum. Çünkü daha ortada sadece adı var olan, kendisi olmayan bir organize sanayiye inandınız, destek verdiniz ve Türkiye'de ilk örneği olan daha arsa tahsisi yapmadan, kamulaştırma bedeli avanslarını toplayıp kamulaştırmasını yüzde 98 oranında gerçekleştiren bir OSB'yiz. Bu halimizle de Türkiye'ye örnek olduk ve Türkiye'nin diğer yerlerinde yeni kurulan OSB'ler bu kamulaştırmayla ilgili bizlerden bilgi almaktalar. Ben burada tekrar söylüyorum bu işte en büyük katkısı olan, bu işe inanan sanayicilerimiz oldu. Burada sanayicilerimize ön tahsis evraklarını vereceğiz. Buraya gelmek kolay olmadı, derler ya iğneyle kuyu kazdık, Ferhat olup dağları deldik, ama nihayet bu sonuca ulaştık. Bu sonuca ulaşmadan öncede burada teşekkürü unuttuğum Türkoğlu Belediyesi Fen İşleri ekibine, organize sanayiden önce sanayi imar uygulamaları yapan Harita Mühendisimiz Emin Telbisoğlu kardeşime de ayrıca teşekkür ediyorum."

TELBİSOĞLU, SADECE DOSTLUK KAZANDI, ARKADAŞLIK KAZANDI

Harita Mühendisi Emin Telbisoğlu hakkında asılsız dedikoduların çıktığını ifade eden Taşhan şöyle konuştu: "Kamuoyunda harita mühendisimiz Emin Telbisoğlu'nun, Türkoğlu'ndan çok paralar kazandığı iddia edildi, yazıldı çizildi, konuşuldu. Bence Türkoğlu'ndan Emin Telbisoğlu, sadece dostluk kazandı, arkadaşlık kazandı. Ben para kazandı, maddiyat kazandı, inancında ve düşüncesinde değilim. Çünkü işin iç yüzünü bilen bir kardeşiniz olarak bunu sizlerin huzurunda da söylüyorum. Bu aşamaya gelinceye kadar organize sanayimizin kurulu olduğu yerdeki meraların kaldırılıp, hazine adına tahsisi, yasalarımızın hazine adına olan yerlerin bedelsiz olarak OSB'ye devri tamamen mevzuattan kaynaklanmaktadır."

 3 TRİLYONUN ÜZERİNDE BELKİ BİR RAKAM

Organize Sanayi Bölgesinin Türkoğlu Belediyesine eski parayla, 3 Trilyon para kazandırdığını belirten Taşhan şunları kaydetti: "Sanayicilere peşkeş çekiliyor denilen hazine arazileri tamamen mevzuattan ve kanundan kaynaklanan, Türkoğlu OSB'nin, sanayicimizin ana sütü gibi ak ve helal olan bedelsiz arsalarının OSB'ye kazandırılmasıyla, bu gün buralara geldik. Belki parasal olarak değerlendirirsek Türkoğlu Belediyesi'nin katkıları, bu hazine arazilerinin OSB'mize kazandırılması eski parayla 3 trilyonun üzerinde belki bir rakam ifade etmektedir. Ben bu ve daha fazlasının 1 tane insanımıza dahi iş, ekmek kazanç verecek sanayicilerimize helal olsun diyorum. Çünkü 90 öncesi insanlar hep Devletimizin, Hükümetimizin kurmuş olduğu fabrikalarda çalışırken bu gün şehrimizin de sanayileşmesiyle birlikte, özel sektörümüzün kurduğu bu fabrikalarda çalışıyor ve evlerine ekmek götürüyorlar. Bu fabrikalar olmasa bu insanlar hangi Devlet Fabrikası'nda acaba, hangi Devlet Kuruluşu'nda çalışıp evlerine ekmek götürecek. O yüzden sanayicilerimizin sayısının artmasını özellikle Türkoğlu kökenli, Kahramanmaraş kökenli sanayicilerimizin sayısının artmasını temenni ediyorum. Yine gururla söylüyorum ki Türkoğlu OSB'nin içerisinde bu gün Suriyeli bir kardeşimiz dahi var. Türkoğlu Organize Sanayi daha kurulmadan bütün arsaların sahiplerinin hemen hemen tespit edildiği bir yer haline geldi. Ben bundan dolayı da bütün katkısı emeği geçenlere de teşekkür ediyorum."

 1 ELİN NESİ VAR, 2 ELİN SESİ VAR

Sadece sanayi alanında değil spor alanında da takımlara destek verdiklerini ve Türkoğlu Belediyespor'un Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) ligine kadar yükseldiğini  aktaran Taşhan şunları kaydetti: "Türkoğlu Belediyesi 2004'te biz seçildikten sonra gerçekten, geçmişten ders almak için söylüyorum sadece, Belediye Hizmetleri'nde değil, Spor Hizmetleri'nde de çok geri bir durumdaydı. Amatördeki takımı maça çıkacak mı, çıkmayacak mı, işte ceza alacak mı almayacak mı gibi alt yapıda hiç sporcu yetişmeyen bir haldeydi. Burada durdu hocama, akın hocama, Ömer hocama ve Türkoğlu kaymakamlığımıza halk eğitimimize düzenlenen yaz spor okullarına da teşekkür ediyorum. Buralardan yetişen sporcularımız bu sene Türkoğlu belediye sporu, önce Kahramanmaraş'ta grubunda şampiyon yaptı daha sonra da bir üst lig olan Bölgesel Amatör Lig'e çıkmasını sağladı. Bu gün BAL ligine çıkıncaya kadar Türkoğlu Belediyespor'a diğer organize sanayimize, sanayicimize Türkoğlu belediyemizin katkıları olduğu gibi Türkoğlu Belediyespor'a da aynı şekilde Türkoğlu belediyemizin katkıları ve destekleri olmuştur. Bundan sonra da yine aynı şekilde olacaktır. Sizde takdir edersiniz ki 1 elin nesi var, 2 elin sesi var. Bu sorumluluk sanayicimizle, organize sanayimizle paylaşıldığı zaman ben inanıyorum ki, kimseye sıkıntı getirmeden Türkoğlu Belediyespor'u da daha ileri noktalara götürecektir."

 TÜRKOĞLU CİDDİ BİR POTANSİYELE SAHİP

 Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bende Müteşebbis Heyeti Başkanı olarak, Belediye Başkanımızda Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Organize Sanayi Türkoğlu için çok önemliydi. Biz göreve başladığımızda da, göreve geldiğimiz zaman da, bu belli bir sürece getirilmiş vaziyetteydi. Bizlerde karınca kararınca, gücümüz yettiğince, elimizden geldiğince gayret etmeye çalıştık, katkı sunmaya çalıştık. İş adamlarımızla beraber ve görevlendirilen kamu görevlileriyle birlikte, seçilmişlerle birlikte şükürler olsun ki bu güne geldik. Bu gün büyük bir uğraştan sonra, büyük bir çabadan sonra ön tahsis işlemleri yapılacak ve evraklar verilecek. Sanayicilerimizde kısa süre içerisinde müracaat ederek arsalarını alıp en kısa sürede inşaatlarına başlayacak. Türkoğlu merkeze yakın bir yer, biz başından beri söylüyoruz yakın olmak avantajdır, kesinlikle dezavantaj değildir, önemli olan bu avantajı iyi kullanabilmek. İşte OSB ve yakında da kurulacak olan Lojistik Merkez Türkoğlu'nun kurtuluşu ve gelişmesi noktasında büyük bir katkı sağlayacaktır. Türkoğlu ciddi bir potansiyele sahip İlçe, Türkoğlu insanı ciddi bir potansiyele sahiptir. İnşallah bu güçler bir araya geldiğinde hem Türkoğlu için, hem Kahramanmaraş için, hem Bölge için, hem İlçe ekonomisi için ciddi bir ivme kazandıracaktır." (Mehmet KASAPKARA)


Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu`na uygun olarak yayınlanmaktadır. Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise,  portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir. Aksi takdirde Kahramanmaraş mahkemeleri yetkilidir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı