“Türkiye bir Tayyip
Gündem 26.07.2013 14:48:35 0

“Türkiye bir Tayyip'le, asla ve kat'a olmayacaktır”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Perşembe günü Kahramanmaraş'taydı.

İlk önce Kahramanmaraş Belediye Başkanını ziyaret eden DP Genel Başkanı Gültekin Uysal daha sonra İl Binasında partililerle bir araya geldi. Gültekin, iftarı ise Germenica otelde parti mensuplarıyla beraber yaptı.

 İftarda parti mensuplarına hitap eden Uysal şunları söyledi: "Bu sıkışan gerilim atmosferi içerisinde gönüllerimizi rahatlatacak, geçmişte olduğu gibi bu günde hayra anahtar olacak, şerre kilit olacak bu büyük Demokrat Parti'yi nasıl var ederiz diye yürüttüğümüz bu mücadelede adım adım Anadolu'nun tozlu yollarında gezerek milletimizle hemhal olmak yolunda büyük bir mücadeleyi veriyoruz. Geçmişimizde çok anlatacağımız şey var, bu gün de dünün muhasebesini iyi yaptığımız kanaati içerisindeyim."

 Türkiye'de çiftçilerin, esnafların ve işverenlerin emeklerinin karşılığını almada zorlanmasının ülkeyi yönetenlerin meselesi olduğunu söyleyen Uysal şu şekilde konuştu: "Eğer bu gün çiftçimiz alın terinin karşılığını alamıyorsa, eğer bu gün esnafımız, kendi hayatlarını istihdam oluşturarak başka insanlara işverenlik yaparak sağlayan insanlarımız, istihdam oluşturmak noktasında maalesef rekabet etmekte zorlanıyor iseler bu ülkeyi yönetenlerin meselesidir. Eğer bu ülkede 10 milyonu aşan emeklimiz geçim sıkıntısı çekiyorsa, bu ülkeyi yönetenlerin meselesidir. Bu ülkeyi yönetenlerin birinci önceliği çalışan insanların alın terinin karşılığını alacağı bir iklim var etmekten geçmektedir. Ama Türkiye'de imtiyazlı hiçbir alan kalmayacak diyerek, imtiyazların sıklet merkezini dönüştürerek Türkiye'de demokratik bir dönüşüm talebini karşılamak yerine kendilerine fırsat oluşturmayı tercih edenlerin bu gün ne hale düştüklerini görüyoruz."

 "Türkiye'nin bu gün belki de çok sıklıkla ifade edilen cari açığından çok daha fazla demokrasi açığı vardır." Şeklinde konuşan Uysal sözlerine şöyle devam etti: "Bu açığı bu gün kapatmak noktasında yükümlülükleri olanlar referandum sonrası milletimizin bu büyük beklentisini karşılamak yerine kendi şahısları özelinde bir rejimi kurmak adına Türkiye'nin önüne bir dayatma ile koydukları yeni anayasa yürütme sürecinin, uzlaşma komisyonunun önünde duran başkanlık modeli ile beraber sınırsız yetki sıfır denetim anlayışı içerisinde bu ülkenin gelişimini tıkadığının farkında olmak durumundadırlar. Türkiye pek çok sıkıntıya rağmen hiçbir şekilde bu gün bu iktidarın yaptığı gibi şahıs özelinde bir rejime asla geçmeyecektir. Türkiye bir Tayyip'le asla ve kat'a olmayacaktır. İfade ettiğimiz gibi Türkiye'yi tekrar herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye haline getirmek, hukuku herkes için teminat haline getirmek bizim meselemizdir." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.3° / 10.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı