Beşir derneğine bin 500 kişi az geldi; hedef 5 bin
Gündem 29.07.2013 17:43:25 0

Beşir derneğine bin 500 kişi az geldi; hedef 5 bin

Beşir Derneği Kahramanmaraş Temsilciliği Ramazan ayında her gün 1500 kişiye iftar vererek gönülleri fethetmeye devam ediyor.

Hizmete başladığı günden itibaren hayır çalışmalarını katlayarak devam ettiren Beşir Derneği Temsilciliği,  ihtiyaç sahiplerini mahçup etmeden, onları hayır sahiplerinin yardımlarıyla buluşturuyor.  Hizmetleriyle gönüllerde taht kuran Beşir Derneği birçok sosyal çalışmasının yanında Ramazan ayında bin 500 kişiye iftar yemeği ikram ederek birlik ve beraberliğin kuvvetlenmesine de vesile oluyor. Hiçbir ayrım gözetmeden toplumun bütün kesimlerine yardımlarıyla ulaşmaya çalışan Dernek yine aynı şekilde farklı görüş ve kimlikteki insanları iftar yemeğinde buluşturuyor.

Ramazan ayının başlangıcından beri her gün bin 500 kişiye iftar verdiklerini aktaran Beşir Derneği Kahramanmaraş Temsilciliği Başkanı Hikmet Baba şu şekilde konuştu:  "1500 kişilik, hem iftar salonumuzda insanlar gelip oturup iftarını yapıyor hem de aileler alıp evlerine götürüyor. Şu anda bir tane yemekhane kurduk, esasında vaktimiz dar olduğu için yetiştiremedik. Bizim düşüncemiz sefer taslarına koyup herkesin evine sıcak yemeği götürmesini sağlamaktı ama bu sefer aileler kap getiriyor buradan alıyorlar. İsterlerse burada oturup iftarlarını yapabiliyorlar. Bayan ve erkekler için ayrı ayrı salonlarımız var. Toplamda 1500 kişiye yemek ikram ediyoruz, bununla beraber yaklaşık 500 kişi buradaki salonlarımızda iftarlarını açıyorlar."

GELECEK SENE HEDEF 5000 KİŞİ

Gelecek senenin hedefi olarak 5000 kişiye iftar vermek istediklerini aktaran Baba: " yemekleri kendi yemekhanemizde ustalarımız yapıyor, nezih ve sağlıklı bir ortamda hazırlanan 3 çeşit yemeği iftar vakti halkımıza ikram ediyoruz.  Aynı zamanda Ramazanda ihtiyacı olan aileler etsiz kalmasın diye et de dağıtıyoruz." şeklinde konuştu.   

Toplumda hiç kimseyi ötekileştirmeden ve ayrım yapmadan herkese ulaşmak ve onların Ramazan ayında rahat iftar yapmalarına vesile olmak için çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirten Baba şunları dile getirdi: "Biz öncelikle şunu istiyoruz, muhtaç aile olmasını istemiyoruz ama sağlıktan, sıhhatten, çalışmadığından dolayı perişan olan, eşinden ayrılan, hapishaneye düşmüş kişilerin ailelerini mahçup etmeden elimizden geldiği kadar kumanyasında, kuru gıdasında, sıcak yemeğinde her sofraya ulaşmaya çalışıyoruz. Şu anda Kahramanmaraş'ta kendi bölgemizde bize en çok müracaat eden insanlar genelde Suriyeli vatandaşlar. Şu 1500 müracaatın 1000 kişisi Suriyeli vatandaşlardır.  Ama kapımıza kim gelirse gelsin, Suriyeli, Afganlı veya her hangi bir kimlik ayırt etmeden, bütçemiz el verdiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü burası sivil toplum kuruluşu olduğundan dolayı gelen hayırlarla dönüyor."

AMACIMIZ BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİKTİR

Beşir Derneği Kahramanmaraş İl Temsilciliği Başkanı Hikmet Baba, gerçekleştirilen organizasyonların amacını ise şu şekilde anlattı: "Bizim Beşir Derneği olarak ilk amacımız mahçup olan, ihtiyaç sahibi olan, mahçup gönülleri, ihtiyaç sahibi aileleri üzmeden belli bir noktada ailesiyle çoluğuyla, çocuğuyla karnını doyurması. Bu ramazanı en güzel şekilde bizlerle beraber aynı eş değerde zengin sofralarında olduğu kadar da olmasa da kendi onlara Allah rızası için destek olmak istiyoruz. Buradaki hedefimiz, bütün kardeşlerimize sosyal kardeşliği yaşatmaktır. Birlik, beraberlik, kardeşlik buradaki amacımız budur. İnanın buradaki bazı insanların dillerini dahi bilmiyoruz, Suriyeliler, Afganlılar geliyor ama belirttiğim gibi amacımız kardeşliktir bunu da bu şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz."

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

31.4° / 20.2°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı