Demokrat Parti
Siyasi 31.07.2013 18:26:25 0

Demokrat Parti'de Soğuk Rüzgârlar mı Esiyor?

Demokrat Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe eski Başkanı Hüseyin Gürbak'ın Genel Başkan Gültekin Uysal'ın şehirde bulunduğu gün akşam partiden ayrı olarak iftar programı düzenlemesi dikkat çekmişti.

Geçtiğimiz günlerde DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Ramazan ayı dolayısıyla Kahramanmaraş'a ziyaret gerçekleştirmişti. Ancak bu ziyaret sırasında Merkez İlçe eski Başkanı Hüseyin Gürbak'ın aynı gün akşam kendi arkadaşlarıyla iftarda bir araya gelirken Genel Başkan'ın da bulunduğu programa katılmaması kamuoyunun aklında farklı soru işaretleri oluşmasına neden olmuştu.

Son yıllarda Türkiye genelinde hızla kan kaybeden DP yaklaşan yerel seçimlerde birlik ve beraberlik mesajları vererek eski gücüne kavuşmak için çalışmalarına devam ediyor. Kahramanmaraş'ta da Büyükşehir belediyesi seçimlerinin gerçekleştirileceği Mart 2014 seçimlerine yaklaşılırken bu önemli süreçte DP mensuplarının aynı gün farklı iki organizasyon gerçekleştirmesi dikkat çeken konuların başında yer aldı.

DP Merkez İlçe eski Başkanı Hüseyin Gürbak, yaşanan olaylara rağmen DP ile hiçbir kırgınlığının olmadığını belirterek programın aynı gün çakışmasını kendilerinin parti yönetiminden ayrı olarak daha önce organizasyonu yapmış olmalarına bağladı. Gürbak, İl teşkilatının bilgisi dışında yapılan programa arkadaşlarını davet ederken hiçbir zamanda parti ismini de kullanmadığını ifade etti.

Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Gebel Hüseyin Gürbak ile aralarında hiçbir şahsi sorun olmadığını ancak her ailede olduğu gibi DP ailesi içinde de bazı sorunların yaşanabileceğini söyledi. Hüseyin Gürbak, DP Genel Merkezi tarafından Merkez İlçe Başkanlığı görevinden alınmasına tepki gösterirken İl Başkanı Gebel Genel Merkezin kararlarının takdirle ve saygıyla karşılanması gerektiğini belirtti.

"TEŞKİLAT BELKİ BURADA BİR SABOTE ETME GİBİ BİR ŞEY DÜŞÜNMÜŞ OLABİLİR AMA…"

Düzenlediği iftar programının parti teşkilatı tarafından farklı bir şekilde anlaşılmış olabileceğine karşın her hangi bir kasıtları olmadığını ifade eden Hüseyin Gürbak şunları dile getirdi: "Bizim Demokrat Parti'yle bir kırgınlığımızın, soğukluğumuzun olması mümkün değil, Demokrat Parti'nin ruhunu içimize işlemiş. Demokrat Parti ile asla bir kırgınlığımız, soğukluğumuz, uzaklığımız düşünülemez, böyle bir şey düşünmek benim için mümkün bile değil. Yalnız o gün orada programımızın çakışması, biz daha önceden bir hazırlık yapmıştık, Genel Başkanımızın gelişi bizim programımızın hazırlığından daha sonra olduğu için bir çakışma oldu. Teşkilat belki burada bir sabote etme gibi bir şey düşünmüş olabilir ama kesinlikle öyle bir niyetimiz yok. Öyle bir niyetimiz olamaz da, partimize zarar veren hiçbir şeyin içerisinde bulunmayız. Biz Demokrat Partiy'i seviyoruz, Demokrat Partiliyiz, Demokrat Parti dışında bir partiyi düşünmemiz mümkün değil, onun için biz orada iftar programımızda sadece dostlarımızla bir araya geldik, sağ olsunlar ilçe başkanlarımızın büyük bir bölümünde programa katıldı."

Programı eski il başkanı Tanfer Kamer'le birlikte organize ettiklerin ve iftarı düzenlerken partinin ismini hiç kullanmadıklarını anlatan Gürbak şöyle konuştu: " Afşin İlçe Başkanımız, Göksun İlçe Başkanımız, Türkoğlu İlçe Başkanımız, Ekinözü İlçe Başkanımız, Elbistan'dan eski Teşkilat Başkan Yardımcımız, Çağlayancerit İlçe Başkanımız ve Nurhak İlçe Başkanımız vardı. Andırın ilçe başkanımız maalesef kardeşi üzücü bir kaza geçirdi, kardeşi vefat ettiği için programa katılamadı. İlçe Başkanlarımız buradaydı, onlarla istişarelerde bulunduk, görüşmeler yaptık, amacımız sadece buydu."

"İL BAŞKANIMIZA DA YAPILMIŞ BİR HAKARET EĞER DOĞRUYSA"

Gürbak, Genel Başkan Gültekin Uysal'ın Kahramanmaraş'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Uysal ile bir görüşmesi olup olmadığı hakkında" hiçbir görüşmemiz olmadı, genel başkanımızda zannediyorum bizi arama ihtiyacı duymadı, herhangi bir görüşmemiz olmadı." diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: "Ben daha önce merkez ilçe başkanıydım. Yaklaşık 1 hafta kadar önce görevden alındım, genel merkezimiz tarafından. Şuanda da aktif bir görevim yok parti içerisinde. Görevden alınmam konusunda da birkaç bir şey söylemek istiyorum. İl başkanımıza soruyorum neden görevden alındım diye, bilmiyorum, benimde haberimde yok diyor. Bu Genel Merkezimiz tarafından İl Başkanımıza da yapılmış bir hakaret eğer doğruysa. Niye, bir ilçe başkanını görevden alabilmek için, il teşkilatı teklifte bulunur, genel merkez bunu değerlendirir, eğer gerekli görürse görevden alır. Yoksa bir ilçe başkanını genel merkezimiz hadi seni görevden alıyoruz diye alamaz. Eğer il başkanımızın söylediği doğru ise, gerçekten kendisinin de bilgisi yoksa il başkanımız adına da ben çok üzüldüm. Gerek parti içi teamüller, gerekse partinin tüzüğünün emrettiği şekil benim söylediğim gibidir. İl yönetiminin teklifiyle ilçe başkanı görevden alınır, başka türlü olmaz."

"DEMOKRAT PARTİMİZE KARŞI NE BİR SOĞUKLUĞUMUZ VAR, NE DE BİR KIRGINLIĞIMIZ VAR"

Yaşanan son olaylardan sonra İl Teşkilatı ve parti ile aralarında her hangi bir sorun olmadığını dile getiren Hüseyin Gürbak şu şekilde konuştu: "Böyle bir şeyi düşünmek asla mümkün değil, daha öncede söyledim, Demokrat Partimize karşı ne bir soğukluğumuz var, ne de bir kırgınlığımız var, sadece görevden alınma şekline karşı bir kızgınlığımız var. Yoksa biz her zaman partimizin emrindeyiz, partimiz ne emreder bizim üzerimize düşecek bir görev varsa, her zaman yapmaya hazırız. bir şey için elimizi taşın altına sokmamız gerekiyorsa, bırakın elimizi sokmayı, kafamızı bile sokarız. Böyle bir kopuş, bir ayrılık asla böyle bir düşüncemiz yok, böyle bir düşüncemiz olması da mümkün değil."

"ADAYLIK İÇİN PARTİNİN DESTEĞİ LAZIM, YOKSA BEN ADAY ADAYIYIM DİYE ORTAYA ÇIKMANIN HİÇBİR ANLAMI YOKTUR"

İlerleyen günlerde Demokrat Parti'den adaylık için teklif gelirse üzerine düşecek bütün görevleri yerine getireceğini açıklayan Gürbak şunları konuştu: " Ben demokrat partiliyim, demokrat parti ruhunu içinde taşıyan biriyim, eğer yerel seçimlerde üzerimize düşecek bir vazife olursa ve partimizde bunu arzu ederse, düşünürse, deminde söyledim taşın altına elimi değil, kafamı koyarım. Aday olabilmeniz için teşkilatınızın da size destek olması lazım. Ben aday adayı olacağım, ben belediye başkanı olmak istiyorum diye ortaya çıkmak yanlış bir olay bence. Bunu sadece iktidar partilerinden bir şeyler kopartmak isteyenler, iktidar partisinden bir makam, mevkii belirleyenler, kendilerini göstermek adına bunu yaparlar. Bunu zamanında iktidarken bizde yaşadık, ama aday olabilmeniz için veya başkanlığı alabilmeniz için teşkilatınızın da size destek olması gerekir. Yoksa ben aday adayıyım diye ortaya çıkmanın hiçbir anlamı yoktur."

"BİZİM BİR KIRGINLIĞIMIZ YOK, KIZGINLIĞIMIZ VAR"

Görevden alınmasının parti tabanı tarafından da tepkiyle karşılandığını savunan Gürbak konu hakkında şunları dile getirdi: "Parti tabanımızda da görevden alınmamla ilgili bir kızgınlığın olduğunu görüyorum. Çok yoğun telefonlar ve ziyaretler var. Ben konuşmamda da söyledim, bizim bir kırgınlığımız yok, kızgınlığımız var. Diğer partili arkadaşlarımızın da siyasette böyle şeylerin olabileceğini, parti içinde bu tür gelişmelerin son derece normal olduğunu unutmamaları gerekiyor. Her zaman şimdiye kadar olduğu gibi partilerine sahip çıkmaları lazım, bende özellikle rica ediyorum, öncekinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde partiye sımsıkı hep birlikte sarılalım."

"SON BİR YILDIR DEMOKRAT PARTİ'NİN KAPISINI KAÇ DEFA AÇIK GÖRDÜNÜZ?"

Uzun zamandır Demokrat Parti'nin Kahramanmaraş'ta etkin bir çalışma yapmadığını ve Hüseyin Gürbak ile arkadaşlarının iftarda bir araya gelmelerinin doğal bir şey olduğunu ifade eden İl Başkanı Ahmet Gebel şunları söyledi: "Son bir yıldır Demokrat Parti'nin kapısını kaç defa açık gördünüz? Biz göreve geldikten sonra Demokrat Parti'nin programı veya ne bilim işte haftalık toplantısı falan bu şeylerden bire bir değilse bile gazetedeki, internetteki haberlerden bir şekilde haberiniz olmuştur. Bunlar hiçbir şey değilse Belediyenin anonsundan haberiniz olmuştur, öyle söyleyeyim. Ben o gün akşamki yemek hakkında konuşmak istemiyorum, herkesin kendi kalitesi çıkar piyasaya bu konuyla da ilgili polemiğe de girmek istemiyorum. Biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz herkes her istediğini yapabilir ama merkez ilçe eski başkanımız Hüseyin Gürbak'ın yemekten daha önce görevden alındığını ben söyleyeyim.  Kendi aralarında öyle takdir görmüşler, öyle bir organizasyon yapmak istemişler saygı duyarım, bana partiyle alakasının olmadığını bizzat telefon açıp kendileri söylediler, sadece kendi dostlarıyla birlikte olmak istediklerini, olabilirler bunda bir sakınca yok."

"SADECE ÇALIŞMAMIŞ OLMALARINDAN DOLAYI, BAŞKA BİR ART NİYET YOK"

Gürbak ile aralarında hiçbir husumetin olmadığını söyleyen ve görevden alınmasının nedeni hakkında konuşan Gebel şunları anlattı: "Hüseyin beyle bir düşmanlığımız yok, görevden alınmasının sebebine gelince de yani bu gün hangi parti olursa olsun genel merkezin kararlarını takdirle karşılamak, saygıyla karşılamak gerekir. Sadece çalışmamış olmalarından dolayı, başka bir art niyet yok. Burada genel başkan'ın da genel idari kurulunda bu konuyla ilgili art niyeti veya şahsi husumetinden dolayı değil tamamen çalışılmamasından dolayıdır. Görevden alınmasında ne ilin bir art niyeti vardır, ne genel merkezin bir art niyeti vardır. Görevden alınma sebebi ilçenin çalışmamış olmasıdır."

"DEMOKRAT PARTİ ÖYLE BİR PARTİDİR Kİ GÖNÜLDEN SEVİLEN, KALPTEN SEVİLEN BİR PARTİDİR"

Demokrat Parti içinde her şeyden önce particilik anlayışının ön planda geldiğini belirten Gebel şöyle konuştu: "Çünkü bizde A-B-C şahsi yok, bizde particilik vardır. Ben Hüseyin gidip de bir başka partiye oy vereceğini sanmıyorum, Hüseyin Beyle birlikte oradaki arkadaşlarımızın hiçbir tanesinin gidip bir başka partiye oy vereceğine inanmıyorum. Çünkü Demokrat Parti öyle bir partidir ki gönülden sevilen, kalpten sevilen bir partidir. Yani benim asla ve asla düşünmediğim bir şey, öyle bir ihtimal yok. Demokrat partideyse gidip bir başka partiye oy verme gibi bir ihtimal yok. Kendi içimizde huzursuzluk olur mu? Yani her ailede vardır, olmaz diye bir şey yoktur. Biz de Demokrat Parti olarak Türkiye'de çok büyük bir aileyiz. Herkes A harfini savunacak diye bir şey yok, kimi A harfini savunur, kimi C harfini savunur."

Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Gebel: "Hüseyin Beyle bizim şahsi olarak kesinlikle bir problemimiz yok, biz bu günde gideriz otururuz, gezeriz. Ne o beni reddeder, ne de ben onu, böyle bir durum kesinlikle yok. Hüseyin Bey her şeyden ziyade benim abim, üstadım. Biz yine aynı çatı altındayız, kırgınlıklar olabilir ama kırgınlıkların kalıcı olmaması temennimizdir." diyerek sözlerini bitirdi. (M. Serhat TOPALCA)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.3° / 10.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı