Ozanların Büyük Kaybı: Ozan Bulut Vefat Etti
Gündem 3.08.2013 16:39:06 0

Ozanların Büyük Kaybı: Ozan Bulut Vefat Etti

Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği ender sanatçılardan sazıyla, sözüyle tanınmış Ozan Bulut (Bahaeddin Bulut) Perşembe günü vefat etti.

Ozan Bulut Perşembe günü saat 15:00 sıralarında, hastanede hayatını kaybetti. Önce kalp rahatsızlığı olduğu düşünülen Bulut'a anjiyo yapıldı. Ancak bundan bir sonuç alınamayınca tekrar doktora giden Ozan'a akciğer kanseri teşhisi konuldu. Kanserin artık iyice ilerlemiş olduğunu ifade eden arkadaşı Ozan Nuri, vefat sebebinin kanser olduğunu söyledi. Arkadaşları, yaklaşık bir hafta önce anjiyo olan Ozan Bulut'un uzun süredir nefes darlığından şikâyetçi olduğunu belirtti.

PROTOKOLDEN HİÇ KİMSE TÖRENE KATILMADI

Perşembe günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ozan Bulut Cuma günü doğum yeri olan Elbistan'ın Büyük Yapalak köyünde sevenlerinin dualarıyla toprağa verildi. Aynı zamanda sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanan Ozan Bulut'un cenaze törenine protokolden, Kahramanmaraş'ın ve Elbistan'ın önemli isimlerden hiç kimsenin katılmaması sanatçı dostlarının kalbini kırdı. Son nefesini kendisinin yanında verdiğini söyleyen, Bulut'un 25 yıllık arkadaşı Ozan Nuri, cenaze törenine katılan çok sayıdaki seveninin dışında Kahramanmaraş'ın siyaset, ekonomi ve bürokrasi dünyasından kimsenin bulunmadığını söyledi.

 "KAHRAMANMARAŞ'A KAZANDIRDIĞI GÜZEL ESERLERİ VARDIR"

25 yıl Ozan Bulut ile dostluğu devam eden ve vefat etti gün de yanında olan Ozan Nuri (Nurettin Kardiş) Ozan hakkında şunları dile getirdi: "25 yıldır biz beraberiz, konserlere, festivallere gittik, beraber saz çaldık, atışmalar yaptık. Güzel anılarımız geçti, uzun süre arkadaşlığımız oldu, İstanbul'a gittik, televizyonlara çıktık, burada bir program yaptık. Her zaman beraberdik, burası kendisinin dükkânıydı, gündüzleri arkadaşlarımızla beraber hep yanında olurduk, çayımızı içer, yemeğimizi yerdik. Ozan bulut gerçekten delikanlı bir insandı, sözüne sadık bir insan, yiğit bir insandı. Kimseye eyvallah etmez, boyun bükmezdi. Kahramanmaraş'a kazandırdığı güzel eserleri vardır, ülkesini, milletini seven bir insandı. Bir hafta önce anjiyo oldu, kalp rahatsızlığı diye hastaneye gittiler ama değilmiş. Akciğer kanseriymiş, bu güne kadar hiç doktora gitmemiş yani son noktada gitmiş hastaneye. Akciğeri tamamen bitmiş, yapacak bir şey kalmadı. Balcalı`ya gidecekti ama ona da vakit kalmadı."

"YAŞAYAN BİR EFSANEYDİ…"

Kahramanmaraşlı tanınmış sanatçılardan Halil Arıkcan ise Ozan Bulut hakkında şunları söyledi: "Ozan Bulut hakkında söyleyecek söz yok, gerçekten güzel bir insandı. Aşı ekmeği yenilecek, yiğit bir insandı. Bir Mahsuni Şerif, Hilmi Şahballı değerinde bir insandı, yaşayan bir efsaneydi, o da öldü gitti, Allah rahmet eylesin. Ben onun son şiirlerinden birini okumak istiyorum; İnsanların çoğu bencil yaramaz, Muhammed, Ali'yi muaf tutarım. İşi düşmeyince seni aramaz, Evliya, veliyi muaf tutarım. Ozan bulut nefsim içime akmış, Şimşekler beynimde, gözümde çakmış, Şeytan bile ondan elini çekmiş, Mezarda ölüyü muaf tutarım."

Ozan Bulut Kimdir?

1957 Yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesinin Büyükyapalak Kasabasında doğdu.  İlkokulu Kasabasında, ortaokulu ve liseyi Elbistan'da bitiren Ozan Üniversiteyi tamamlamadan ayrıldı.  Yerel radyolarda ve Televizyon kanallarında Ozanlar Diyarı adlı programlar yaptı.

Yorum Gazetesi olarak, merhum Ozan Bulut'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.4° / 13.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı