Bulut, yaptığı açıklamada, Elbistan ovasında çiftçilerin tarlasına yaygın şekilde şeker pancarı, ayçiçeği ve hububat ekildiğini, son dönemlerde ise çiftçinin mısır ekimine yöneldiğini söyledi.
Elibstan`da mısır üretiminin çiftçinin yüzünü güldürdüğünü vurgulayan Bulut, şöyle konuştu: ''Elbistan`da patlak, slajlık ve danelik mısır ekimi yapılmaktadır. Elbistan ovasında alternatif ürün olarak mısır ekiminin yapılması için uzun uğraşlar verdik. Elbistan`da hububat, ayçiçeği ve şeker pancarının yaygın olarak ekimi yapılmaktadır. Çerezlik ayçiçeğinde ekim yapılan sahalar dinlendirilmediği için üründe hastalık meydana geldi. Kalite ve verim düştü. Çiftçi haliyle alternatif ürün arayışına girdi. Mısır ekimi yapılması için çalışma başlattık. Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye`nin mısır ekimine ihtiyacı vardı. Şimdi mısır üretiminde ülkemiz kendisine yetecek duruma geldi.''
Bölgenin iklim şartlarıyla uyum sağlayan mısır bitkisinden yüksek verim elde edildiğini ifade eden Bulut, ''Elbistan`da çiftçi danelik mısır çeşidinde kaliteyi yakaladı. İşin ticaretiyle uğraşan firmalar da Elbistan`ın adını öğrendi. Bazı bölgelerde patlak mısır hasadı başladı. Kalite oranı düşük. Elbistan`da mısır üretimi, birkaç yıl içerisinde çerezlik ayçiçeği gibi marka haline gelecek'' ifadesini kullandı.
Bulut, ilçede 350 bin dekar alanda sulu tarım, 60 bin dekarında da mısır ekimi yapıldığını kaydetti. AA