Kahramanmaraş`ta Bayram Kutlamalarında Bir İlk
Gündem 8.08.2013 23:57:24 0

Kahramanmaraş`ta Bayram Kutlamalarında Bir İlk

Kahramanmaraş Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni siyasetçilerin, yöneticilerin, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla bu yıl ilk defa Valilik bahçesinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen Törene, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Bıçak, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Âşık, Kahramanmaraş AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Daire Müdürleri ve birçok vatandaş katıldı.

Bayramlaşma programına katılan Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, yaptığı açıklamada, bayramın barış ve huzur içerisinde geçirilmesini diledi. Türkiye`nin çözüm süreciyle birlikte can kaybı vermediğini anlatan Kaynak, şunları kaydetti: ''Geçen Ramazan Bayramı`nda şehidimiz vardı. Önemli ölçüde can kayıpları oluşmuştu. Bugün Allah`a şükür çözüm sürecinin etkisiyle bayramda köylerimizde ve kentlerimizde şehit cenazeleri görmedik. Ancak, Arakan`da, Suriye`de, Mısır`da, Yemen`de ve Somali`de kardeşlerimiz bayramı maalesef büyük huzursuzluk ve zulümle geçiriyor. Milletimizin en büyük hasreti her zaman mazlumların ve muhtaçların yanında olmaktır. Bu nedenle sadece Kahramanmaraş`ta yaklaşık 40 bin civarındaki Suriyeli kardeşimize gereken destek verilmektedir.''

HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİRLİĞE VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal yaptığı konuşmasında her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu aktardı. Türkiye'nin içerisinde ki huzurun etrafına da yansıdığını söyleyen Ünal şöyle konuştu: "Bizim her zamankinden daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var, çünkü Türkiye'miz kendi içinde birliğini beraberliğini, barışını, huzurunu sağladığı kadar bölgesinde etkili ve güçlü olur. Ramazanlarında ruhu budur zaten, ramazan birliktir, beraberliktir, muhabbettir, tanışmadır, kaynaşmadır dolayısıyla bayramında maksadı amacı budur. Bu gün burada bayramımız bayram oldu. Burada hiçbir siyasi görüş ayırt etmeksizin hangi düşünceden olursa olsun, Kahramanmaraş'ın özelinde burada hepimiz birlikte bayramlaştık, Kahramanmaraş'ımızın da bayramı bayram olsun, bütün vatandaşlarımızın da bayramını kutluyorum."

RAMAZAN BAYRAMI`NI İDRAK ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe birlik ve beraberliğin artmasına vesile olan Ramazan Bayramı`nı idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Her kesimin bayramlaşmaya katılımının sağlanması için töreni bu yıl ilk defa açık alanda yaptıklarını ifade eden Kocatepe, şunları belirtti: " Burada toplu bayramlaşma fikri benden kaynaklanmadı öncelikle bunu belirtmek istiyorum, bunu sevgili vekillerimiz kararlaştırdılar ve bize görev olarak tebliğ ettiler ve bizde mekân olarak valilik bahçesini düşündük. Bu gün burada birlik ve beraberliğin artmasına vesile olan Ramazan Bayramı`nı idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

IZDIRAPLARIN BİTMESİNİ DİLİYORUM

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise yaptığı konuşmada şunları aktardı: "Bizim anladığımız bayram sevinç günüdür, inanan insanların Allahın rahmetine eriştiği bir gündür bayram. Bu 1 yıl boyunca sürecek kardeşliğin ve dayanışmanın da başlangıcı diye düşünüyorum. Biz Kahramanmaraş olarak bu güzel bayramı idrak ederken bir yandan buruk olduğumuzu başından beri söylüyoruz. Hemen yanı başımızda Suriye'de, Mısır'da ve Arakan gibi yerlerde olan zulüm altındaki kardeşlerimizin de çekmiş oldukları ızdırapların bitmesini bayram münasebetiyle yüce Allahtan niyaz ediyorum."  (Mehmet KASAPKARA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı