KMS Yeni Ekibiyle PTT 1. Lige Hazır
Spor 13.08.2013 19:10:40 0

KMS Yeni Ekibiyle PTT 1. Lige Hazır

Faturavizyon Kahramanmaraşspor'da göreve getirilen Teknik Direktör Besim Durmuş ve transfer edilen futbolcular Hanefi Mahçiçek statında gerçekleştirilen törenle kamuoyuna tanıtıldı.

Fethi Çokkeser'in görevden ayrılmasıyla boşalan Faturavizyon KMS Teknik Direktörlüğüne Samsunspor'dan Besim Durmuş getirildi.

Faturavizyon Kahramanmaraşspor, Göngörenspor`dan Mehmet Ali Tunç, Ofspor`dan Gökhan Durmuş, Göztetespor`dan Şamil Ünal, Çaykur Rizespor`dan Şahin Ali Terzi ve Cumhur Yılmaztürk, Azerbeycan`dan Moustapha Dabo, Farid Guliyev ve Murad Akhunzada, Elazığspor`dan İbrahim Eren, Almanya`dan İsa Bağcı, Nijerya`dan Madu, Ceyhanspor`dan Sadi Karaduman ve alt yapıdan Hacı Ahmet Kaplan`ı kadrosuna dâhil etti.

Laf olsun diye transfer yapmadıklarını ve Kahramanmaraşspor için mantıklı işler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Feridun Kolat şunları dile getirdi: " Kahramanmaraş yönetimi olarak biz mantıklı işler yapmaya çalışıyoruz, laf olsun diye transfer yapmak istemiyoruz. Bu gördüğünüz oyuncuların çoğu kendisini ispatlamış arkadaşlar, buraya da Kahramanmaraşspor'a hizmet için geldiler. Biz 3 veya 4 tane daha arkadaşımızı aramıza katacağız. 2 tanesi yüzde 99 zaten bitmiş durumda, onları da zaten sizinle isimleri paylaşacağız."

PTT 1. Ligdeki hedefleri hakkında konuşan Kolat şunları ifade etti: "Bu takım süper lige çıkarsa orada bir takım şeyler kazanılabilir,  amacımız bu. Bizim takımın ne olduğunu herkes görecek."

Kolat. "Bilet konusunda isteyen gelsin, isteyen gelmesin dediniz, taraftar olmazsa Maraşspor nasıl olacak?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: "İsteyen gelsin isteyen gelmesin değil, Maraş'ta bir şey var, herkes almak istediğini alıyor. Öyle bir şey yok, Maraşspor taraftarı olmadığı sürece zaten takım olmaz. Maraşspor varsa taraftarıyla var, 2 seneden beri kimse destek olmadığı halde, Maraşspor'un taraftarı vardı. Her zaman her ortamda ben bunu dile getirmişimdir. "

BU STANDARTLARDA BİR TAKIM OLMASI FEVKALADE GÜZEL BİR ŞEY

Geçen sezon takımı şampiyonluğa taşıyan eski Teknik Direktör Fethi Çokkeser`in istifasıyla Kahramanmaraşspor teknik direktörlüğü görevine getirilen Besim Durmuş, şampiyon bir takımın başında yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: "Burada bulunmaktan sizlerin arasında olmaktan arka arkaya 2 tane şampiyonluk yaşamış futbol takımının içinde olmaktan çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum.  Bu enerjiye, bu heyecana ortak olmak için burada olduğumu ve ekip arkadaşlarımla, yeni gelen oyuncu grubumuzla şampiyonluk yaşamış taraftarına, futbol kenti olan geçmişte büyük başarılar elde etmiş fakat biraz gecikmeli de olsa arka arkaya inanılmaz bir enerji açığa çıkartmış bir camianın içinde kalbimizle, ruhumuzla, enerjimizle burada bulunuyoruz."

Kahramanmaraş'ta gelişen ve yarışan bir takım oluşturmak istediklerini söyleyen Durmuş şöyle konuştu: "İnşallah aramızda kalan arkadaşlarımız ve bu yıl aramıza katılan sporcu arkadaşlarımızla birlikte PTT liginde, öncelikle buraya çıktığımızı tüm kamuoyuna olumlu bir şekilde yansıtarak, her geçen gün hem gelişen hem yarışan bir Kahramanmaraş takımı yaratmak istiyoruz. Bunun için burada bütün şartlar mevcut, şunu belirtmek istiyorum, uzun yıllar böyle bir başarıyı şimdi yakalamış bir Maraş takımının kendini şehir olarak hem kalite, hem kültür olarak mesafe katetmiş çok iyi yerlere gelmiş Maraş şehrinin, kendine özgü bir kültürü olan memleketin bu standartlarda takımı olması fevkalade güzel bir şey."

HERKESİN EMEĞİNE, ORTAK AKLINA, YÜREĞİNE İHTİYAÇ VAR

Futbolun birleştirici bir unsuru ve evrensel bir yapısı olduğunu belirten Durmuş şunları konuştu: "Biz oyuncu grubu, yönetimimiz, Başkanımız, emeği geçen herkesle el ele kol kola ortak akıl etrafında İnşallah Kahramanmaraş takımını hem bu ligde tutup, hem de uzun yıllardır hasret kaldığı başarıya, geçen yıl ve önceki yıl sporcu arkadaşlarımızla beraber tribüne gelen çoşkulu bir şekilde emek veren, bu başarıyı hak eden Kahramanmaraşspor taraftarlarına, gönül dostlarına güzel bir sezon yaşatmak istiyoruz. Bunun için bizler şunun sözünü verebiliriz, bizler 24 saat mesai harcayacağız, varımızı yoğumuzu, enerjimizi buraya aktaracağız, her şeyin olumlu ve güzel olacağına yürekten inanıyoruz. Ama bunun için arkamızda olan taraftar desteğinin artarak arkamızda olması, hem kamuoyunun kendi kültürünü, kendi kalitesini yukarı çeken ekonomisi güçlü olan, 600-700 bin ilçelerle beraber 1 milyonu geçen bir nüfusu olan birçok şeyin altını üstünü doldurabilecek bir yapı var. Bunun için burada herkesin emeğine, herkesin ortak aklına, yüreğine ihtiyaç var, sadece bizler bunu tek başımıza başaramayız. Ama bütün Kahramanmaraş halkının arkamızda olduğunu gördüğümüzde, desteğini, güler yüzünü arkamızda hissettiğimizde hem oyuncumuz sahada daha güvenli, hem bizler gelecekle ilgili daha olumlu işler yapacağız."

BİZİM İÇİN LİG'İN BAŞI ÇOK ÖNEMLİ

Faturavizyon Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Besim Durmuş gazetecilerin sorularına şu şekilde cevap verdi:

İç saha sıkıntımız var, handikap gibi gözüküyor bizim için, 12 şubat stadyumu yenilenme aşamasında, yine deplasman gibi çevre illerde oynayacağız, bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Bir handikap gibi gözükse de lige başlama heyecanımız var, bunu her sahada gösterebiliriz, iç saha taraftar desteği arkamızda olsa tabi çok daha olumlu bir şey, ama ilk maçın daha nerede oynanacağını bilmiyoruz. Antep'te bir hazırlık maçı oynadık 200 kişi geldi, taraftarımızın yakın illerde oynarsak oraya da geleceğini düşünüyoruz. Biz ne olursa olsun bizim için lig'in başı çok önemli, biz her maçı kendi içinde değerlendirmek zorundayız. Deplasmanda oynayacağız, dezavantaj gibi gözükse de bence avantajda olabilir. Oradan iyi sonuçla dönüp lig'e iyi başlamak istiyoruz. Ben çok da dert ettiğimizi düşünmüyorum ama kendi sahandaki seyirci desteği, özgüven farklı bir şey.

BENİM ÖZGÜVENİM ÇOK FAZLA, BEN BİR FUTBOL ADAMIYIM

Yabancı oyuncuları ne kadar tanıyorsunuz ve Kahramanmaraş halkında nasıl bir süre istiyorsunuz?

Biz teknik adamlar bir şeyi yıllık planlasak da, 3 yıllık planlasak da, mesela ben bulunduğum takımlarda alt yapılardan çok fazla oyuncu çıkarttım. Ben günlük yaşayan bir insan değilim, ben günlük mağlubiyete, galibiyete karşı oyunculara tavır koyan biriside değilim, benim özgüvenim çok fazla, ben bir futbol adamıyım.  Ama futbolda çok sabır yok, o yüzden ben Kahramanmaraş taraftarından, sabırlı olmalarını ve sürekli takımlarını desteklemelerini istiyorum. PTT uzun bir lig, Ptt'de her maç 6 puan değerinde, Ptt'de şampiyon takımların 10 hafta kazanamadığı maçlar var, son 3 yıla bakarsanız. 8 hafta, 9 hafta maç kazanamayıp ta şuan bir üst lig'de mücadele eden takımlar var. İlk yarıyı 32 puanla bitiren ilk takımla, altta ki takım arasında 9-10 puan fark oluşmuyor. Biz uzun soluklu, sakin, telaş yapmayan, her maçı kazanamıyorsak ta kaybetmeyecek şekilde mücadele etmek zorundayız. Yabancı oyuncularla ilgili olarak ta, biz Türk milleti olarak duygusal insanlarız, 10 bin km, 20 bin km öteden gelen insana kapılarımızı açıyoruz, gönlümüzü açıyoruz. Ama dışarıdan giriş yapacak oyuncular kendi değerlerimize, bizi bir yerden bir yere taşıyacak yani yedek kalmayacak ve sürekli sahada bulunabilecek oyuncular olsun istiyoruz. Bu anlamda değişimler oluyor beklentimize karşılık alamadığımız oluyor. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı