Tarih: 15.08.2013 20:40

Dalkara; `Çözüm Süreci Koca Bir Yalandı`

Facebook Twitter Linked-in

İktidarın süreç konusunda başarılı olacağına inanmadığını kaydeden Dalkara, AK Partinin seçimlerde oy kazanmak için başlattığı bir çalışma olduğunu ifade etti. Barış sürecinin halka indirilmediği için başarısız olacağını anlatan Dalkara, konunun Başbakan ve Öcalan arasındaki ilişkiyle çözülmeye çalışılmasının ülkenin yüzde 50-60'ını yok saymak anlamına geldiğini savundu.

Çözüm sürecine inanmadığını ve koca bir yalan olduğunu söyleyen Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara şöyle konuştu: "Çözüm sürecine ben inanmıyorum, o bir yalandı, koca bir yalandı. Ben bu iktidarın bundan başarılı olacağına inanmıyorum. Sadece seçimi garanti edebilmek, 2014'e kendini atabilmek adına yapılan bir söylemdir. Bana bir tane açılımdan bir şey söyleyin net bir şey söyleyin. Türkiye'de çıkmış bir şey söyleyin, yok! Hep böyle söylem."

"KÜRT AÇILIMI DA BANA GÖRE BİR BOMBA GİBİDİR"

Sürecin halka indirilmediği için başarısız olacağını savunan Dalkara şu şekilde konuştu: "Millet biraz uyanıyor, biraz diyor ki, ha bak bizim adımızı söyledi diyor. İyi, demek ki bize bir şey verecekler diyor. Bir süre bekliyorlar yok bir şey ve bu özellikle Kürt açılımı da bana göre bir bomba gibidir, bir yerde patlar, birinin elinde patlayacak bu, bu iktidarın elinde mi patlar, BDP'nin elinde mi patlar onu bilmiyorum. Kimin elinde patlarsa, birinin elinde patlayacak. Eğer siz tüm halkı kucaklamazsanız, tüm herkesin fikrini alıp bir çözüm süreci başlatmazsanız başarılı olmanız mümkün değil. Sadece ve sadece Tayyip Erdoğan'la Abdullah Öcalan arasıdaki ilişkiyle çözmeye çalışırsanız bu toplumun yüzde 50-60'ını yok sayıyorsunuz demektir. Yüzde 50-60'ını yok sayarsanız da gün gelir o yüzde 50-60, gün gelir onlar patlar.  Bu doğru bir yaklaşım değil ne pazarlıklar yapıldığı konusunda bence bunlar net ortaya konmalı, açıklanmalı. Ama ben çok umutlu olmadığımı ifade etmek istiyorum."

"BALON ŞİŞTİKÇE NEFESİNİZ ZORLANACAK…"

Son aylarda Türkiye'de kan akmamasının güzel olduğunu ancak şu anda bir gaz sıkışması yaşandığını ve bunun da patlayacağını ifade eden Dalkara şöyle konuştu: "Umutlu musun, değilim ama bu şekilde olması çok iyi, şu anda işte kimse ölmüyor ne güzel bir huzur var. Bunu istemiyor muyuz, hepimiz istiyoruz, olması gereken bu. Ama burada bir gaz sıkışması var, siz şimdi yavaş yavaş balonu şişiyorsunuz, şu anda iyi, nefes güzel gidip geliyor. Balon şiştikçe nefesiniz zorlanacak, artık şişiremeyeceksiniz, şişir şişir bir yerde patlarsa hepimizin yüzü yanar. Halka indirgenmediği sürece çözüm olmaz."

"400 TANE ADAM AVRUPA ÜLKESİNDE ÖLSEYDİ…"

Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan olaylardan dolayı akan kandan iktidarın sorumlu olduğunu iddia eden Başkan Dalkara şu şekilde konuştu: "Bütün İslam âlemine bakın kan revan içerisinde, kim bunun sebebi? Buna müsebbib olan kimdir; Şu anki iktidardır. Çünkü Avrupa'ya bakın, 400 tane adam Avrupa ülkesinde ölseydi ne olurdu sizce? Bir Amerika'da 400 kişi öldü diyelim, ne olurdu?  Dünya yer yerinden oynardı.  Ama burada ne oldu, 400 tane adam mı, insan mı hiç kimsenin umurunda değil yani. İşte geldik Reyhanlı'da bir sürü, 50-60-100 tane adam öldü hiç kimse anmıyor bile, bitti. Bütün Müslümanların oturup düşünmesi lazım, bütün bu ülkeleri karıştıran bu iktidardır. Bu iktidarın foyası çıkacak ortaya, bu iktidarın yalanı, dolanı bütün ülkelerle yaptığı pazarlıklar gün gelecek ortaya çıkacak. Tarih hiçbir şeyi gizlemez."  (M. Serhat TOPALCA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —