Mısır Darbecilerine Nefret Büyüyor
Gündem 16.08.2013 18:07:50 0

Mısır Darbecilerine Nefret Büyüyor

Kahramanmaraş BBP, Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği ve Eğitim Bir-Sen Üniversite şubesi Mısır Adeviye Meydanında yaşanan katliamı protesto etmek için gösteri yaptı.

Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde toplanan kalabalık Mısır'da darbe yapan General Abdulfettah es- Sisi, Amerika ve BM aleyhine sloganlar atarken devrik Cumhurbakanı Muhammed Mursi lehine sloganlar atarak demokrasi taraftarı Mısırlılara destek verdi.

Toplanan kalabalık Mısır'da 400 kişinin hayatını kaybetmesine ve binlerce insanın yaralanmasına tepki göstererek ABD, İsrail ve İngiltere bayraklarını yaktı.

"YENİ BİR HAÇLI SALDIRISIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Gösteride Doç. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu basın açıklaması yaptı. Batının ve onlara destek verenlerin işbirliğiyle yeni bir haçlı saldırısı başlatıldığını savunan Yardımcıoğlu şunları söyledi: " İnsan haklarını, demokrasiyi, dünyanın nimetlerini kendisinden başkasına çok gören vahşi batının çirkin ve hain oyunlarıyla; yerli işbirlikçilerin, özsüz ve köksüz yöneticilerin zaaflarıyla ve işbirliği ile Âlem-i İslam`ın tüm insanî haklarına ve kaynaklarına yeni bir haçlı saldırısıyla karşı karşıyayız. Yirminci yüzyılın başında zorbalıkla çizdiği İslam aleminin sınırlarını ve oluşturduğu yönetimleri, sosyal mühendislik projeleriyle menfaatleri istikametinde değiştirme teşebbüsünde Müslüman iradesine çarpan batı, Bosna`da, Arakan`da, Afganistan`da, Doğu Türkistan`da, Irak`ta, Suriye`de sergilediği körlüğünü ve tuzaklarını şimdi de Mısır`da yeniden sahnelemeye başlamıştır."

"ARTIK UYUYAN DEV UYANMIŞTIR, İSTİKBALDE EN GÜR SÂDA İSLAMIN SÂDASI OLACAKTIR``

Yaşanan olaylarla İslam coğrafyası üzerinde oyun oynandığını ve bu oyunun artık bozulacağını kaydeden Yardımcı şu şekilde konuştu: "Ancak, bu oyun bozulacaktır? Çünkü yaşamayı ve şarabı seven soysuz ve işbirlikçi firavunlarun karşısında ``düşmanlarım beni korkutamazlar, ölümüm şahadetimdir, zindan halvetimdir`` diyen Muhammed Mursi gibi liderler, İslam milletinin varlığına karşı yapılan bu son haçlı tasallutunu da bertaraf edecektir. Artık uyuyan dev uyanmıştır! ``istikbalde en gür sâda İslamın sâdası olacaktır`` müjdesine artık bugün dünden daha yakınız. Tunus`tan Libya`ya, Yemenden Afganistan`a, Suriye`den Mısır`a ve elbette Türkiye`ye uzanan, Müslümanları boğma operasyonlarını bertaraf edecek hamleyi yüreğimizde taşımaktayız. Ecnebilerin ve yerli işbirlikçilerinin tankı tüfeği, lobileri, ekonomik ve siyasal güçleri, kurum ve kuruluşları varsa, bizim de iman dolu göğsümüz vardır. Bu iman Libya`da İtalyanları, Afganistan`da Rusları, Çanakkale`de yedi düveli perişan etmiştir, mahvetmiştir. İslam âlemindeki bu oyunlar batının çifte standardını ortaya koyduğu gibi, Müslüman`a Müslüman`dan başka dost olmadığını da bir kez daha ortaya koymuştur. Müslüman kardeşlerinin yaşadığı vahşeti kendi ikballeri uğruna görmezden gelen sözde Müslüman liderlere; ``Müslüman olamadığınız gibi insanlığınızı da mı kaybettiniz?`` diye sormak bizim görevimizdir."

"SİZ NE ZAMAN DARBEYE DARBE DERSİNİZ?"

Doç. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu: "Mısırda çoluk çocuk demeden nişan alıp katliam yapıp sonra birbirlerini tebrik eden sözde asker ve polis bozuntularına, modern dünya firavunlarına ve onların asker, polis kölelerine de ``siz hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?`` sormak yine bizim görevimizdir. Ey Batı, ikiyüzlü, çok yüzlü batı! Ey BM!  Ey Birleşik Amerika. Ey sözde Avrupa Birliği! Ey firavunlar ülkesinin firavun yöneticileri! Ey demokrasi ve insan hakları havarileri! Söyleyin bana! Siz ne zaman darbeye darbe dersiniz? Siz ne zaman katliama katliam dersiniz? Darbeye darbe demeniz için; katliama katliam demeniz için daha başka neler yaşanmalı, daha ne kadar mazlum ölmeli... Kaldırın maskelerinizi çünkü artık maskeye gerek yok." diyerek sözlerini bitirdi. 

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 16°

Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta sahte reçete operasyonu

Akpınar, “Esnaf Kan Ağlarken Biz Gülemeyiz “

Yeni Geçici Çarşının Kurulumu Hızla Sürüyor

Cinsel İstismar Suçundan Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Mücbir Sebep Çağrısı!

Başkan Görgel: “Şehrimizin 100 Yıllık İhtiyacını Karşılayacak Altyapı Yatırımı Kazandırıyoruz”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Karaca Ve Geyik Trofesi Kaçakçılığı Operasyonu

Ağustos Fuarının Etkinlik Takvimi Yayınlandı

KASKİ’de 6 Daire Başkanı Değişti

Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nda 18 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak!

Kahramanmaraş’ta Zeytin tenekesine gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta Sahte İçki Operasyonu

Kahramanmaraş’taki 141 Bin Emekli İçin İmzalar Atıldı

Fırnız da ki Orman yangınına GEAK desteği

Kahramanmaraş’ta Huzur Operasyonları

Belediye Başkanı’ndan İnsan Hakları Beyannamesi !

Karatutlu: “Adrese teslim ihaleler var!”