Bozdağ
Gündem 19.08.2013 18:52:39 0

Bozdağ'a Saldıran Satı'nın İlk Olayı Değilmiş

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Töreninde Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a saldırıda bulunan kişinin daha önce Sivas'ta CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekiline tepki gösterdiğini söyledi.

Bekir Bozdağ'a saldırıyı yapan kişiyi daha önce tanıdığını ifade eden Şengül, Satı'nın heyecanlı ve coşkulu bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek zaman zaman bu tarz olayların yaşanmasına sebep olduğunu ifade etti. Bozdağ'a yapılan saldırıyı kınadığını kaydeden Şengül, olayla ilgili olarak CHP'liler arasında bir ilişki kurulmaya çalışılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Sivas olaylarını anma etkinliğine katıldıklarında Hüseyin Satı'nın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'a ve Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir'e tepkide bulunduğunu ifade eden Şengül, Satı'yı kendisinin sakinleştirdiğini ve bu davranışıyla son olayda yaşananlar gibi bir durumun önüne geçmiş olabileceğini kaydetti.

"FİZİKİ SALDIRI YAPAN ARKADAŞLARI DA KINIYORUM"

Şiddete başvuranları kınadığını ve Hüseyin Satı'yı daha önce gazeteci olarak tanıdığını ifade eden İl Başkanı Şengül şu şekilde konuştu: "Şiddetin her türlüsüne şahsım itibariyle de Cumhuriyet Halk Partisi olarak da karşı olduğumuzu, çözümün şiddetle elde edileceğini düşünen insanları da buradan kınıyorum. O anlamda o saldırıyı gerçekleştiren arkadaş Pazarcık ilçemizde daha önce kendini bize basın mensubu diye tanıttı. Ben de yakinen tanıyorum, Hüseyin Satı biraz heyecanlı, coşkulu bir arkadaş. Sayın Bakan tabi bir saldırıya maruz kaldığı için haklı olarak incinmiştir, hele hele bunun Hacı Bektaş gibi önemli bir merkezde, Hacı Bektaş kültürüne yakışmayan bir anlayış içerisinde orada gerçekleşmiş olması beni biraz daha üzdü. Bu tip provakatörlerin fiziki saldırılarını öyle bir mekânda öyle bir yerde gerçekleştirmiş olması beni bir hayli üzdü. Ama dediğim gibi şiddetin her türlüsüne karşı olduğum gibi fiziki saldırı yapan arkadaşları da kınıyorum. Hüseyin Satı söylediğim gibi benim çok iyi tanıdığım bir arkadaş, biraz heyecanlı bir arkadaş."

 "SAYIN BAKAN'A DA BURADAN MESAJ OLSUN DİYE SÖYLÜYORUM"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yumruklu saldırıda bulunan kişinin daha önce de CHP Genel Başkan yardımcısına ve CHP Sivas Milletvekiline sözel olarak tepki gösterdiğini aktaran Şengül şunları konuştu: "Ben şimdi Sayın Bakan'a da buradan mesaj olsun diye söylüyorum, çünkü okuduğum gazetelerde veya bizzat dinlediğim şeylerde bu olayın arkasında kimler var onu merak ediyorum, onun için şahsi şikâyetim devam ediyor diyor.

"HÜSEYİN SATI BAĞIRTI ÇAĞIRTIYLA BİR ARBEDE YAŞATMAYA ÇALIŞTI"

Bu olayın arkasında ne Cumhuriyet Halk Partili, ne Cumhuriyet Halk Partili her hangi biri veya Genel Başkan Yardımcısı asla yoktur. Sayın Bakanım dinlemek isterse ben söylemeye de hazırıım, 2 Temuz Sivas olaylarını anma etkinliğine katılmak için oraya gittiğimizde orada her hangi bir AKP Bakan ya da Milletvekili değil bizzat bizim Sivas Milletvekilimiz Malik Ejder Özdemir'e, yine Sayın Nihat Matkap'a da bu Hüseyin Satı bir coşa geldi bağırtı, çağırtıyla bir arbede yaşatmaya çalıştı. Ben de tanıdığım için kızdım."

"BELKİ BEN KIZMASAM, BEN ÖNÜNÜ ALMASAM O PROVAKATİF ŞEY FİZİKİ TEPKİYE DE DÖNÜŞEBİLİRDİ"

İl Başkanı Esat Şengül, "Orada da mı böyle bir saldırı girişiminde bulundu? " şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: " Saldırı demeyelim de yaşadığı bir psikolojik durum galiba ki o topluluğun içerisinde kendini ön plana çıkarmaya çalışan bir anlayış içerisinde. Sebep gerekçe, oradakini söylüyorum, yakılan otelin oraya bir giriş konulmuş, güvenlik güçleri kontrollü bir şekilde geçiriyor, biz de o kortejin içerisindeyiz, Hüseyin Satı'da içerisinde. İşte yine makinesi var, fotoğraf çekiyor. Hiçbir şey yokken, siz hep böyle yapıyorsunuz diyerek bir Sayın Milletvekiline, bir Sayın Genel Başkan yardımcımız Nihat Matkap'a böyle bir çıkış yaptı. Belki ben kızmasam, ben önünü almasam o provakatif şey fiziki tepkiye de dönüşebilirdi. Dolayısyla burada Sayın Bakan'ın arkasında her hangi birini araması gerekmiyor, bu arkadaşımız CHP'Lİ Milletvekillerinin, Genel Başkan yardımcısının olduğu yerde de aynı şeyi gerçekleştirdi. Ama şunu da çok iyi biliyorum ki, Hüseyin'i tanıdığım kadarıyla biliyorum, aslında çok temiz, çok düzgün bir çocuk. Yani hakikaten bir sıkıntı yaşıyor mu onu da bilmiyorum. Ben öncesinde Sivas'ta yaptıklarına bir anlam veremedim."

"YERELDEKİ TÜM GAZETECİLERİ İSİMLERİYLE BİLİR"

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat'ın Hüseyin Satı'yı tanımaktan başka bir ilişkisi olmadığını ve Satı'nın Özpolat ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını savunan Şengül şu şekilde konuştu: ""Orada sayın milletvekilimiz Durdu Özpolat'ın da Hüseyin Satı'ya, Hüseyin diye sahiplenmesi sanki Durdu Özpolat bunu destekliyormuş, işe o girdirmiş veya Yurt gazetesinde muhabirlik yapıyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor, bu da yanlış. Hüseyin'in hiçbir şekilde bağlantısı yoktur Yurt gazetesi ile. Sayın Milletvekili de biliyorsunuz, şehirdeki, yereldeki tüm gazetecileri isimleriyle bilir. Hitap ederken de, Durdu beyde samimi bir hava var, bir milletvekili gazeteci ilişkisinden ziyade bir arkadaş ilişkisi içerisinde tüm yerel basını, yenileri demiyorum, mevcut devam edenleri ismiyle bilir, ismiyle çağırır, Hüseyin'de onlardan bir tanesi, o şekilde çağırması normal." (M. Serhat TOPALCA)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı