Bozdağ
Gündem 19.08.2013 18:52:39 0

Bozdağ'a Saldıran Satı'nın İlk Olayı Değilmiş

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Töreninde Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a saldırıda bulunan kişinin daha önce Sivas'ta CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekiline tepki gösterdiğini söyledi.

Bekir Bozdağ'a saldırıyı yapan kişiyi daha önce tanıdığını ifade eden Şengül, Satı'nın heyecanlı ve coşkulu bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek zaman zaman bu tarz olayların yaşanmasına sebep olduğunu ifade etti. Bozdağ'a yapılan saldırıyı kınadığını kaydeden Şengül, olayla ilgili olarak CHP'liler arasında bir ilişki kurulmaya çalışılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Sivas olaylarını anma etkinliğine katıldıklarında Hüseyin Satı'nın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'a ve Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir'e tepkide bulunduğunu ifade eden Şengül, Satı'yı kendisinin sakinleştirdiğini ve bu davranışıyla son olayda yaşananlar gibi bir durumun önüne geçmiş olabileceğini kaydetti.

"FİZİKİ SALDIRI YAPAN ARKADAŞLARI DA KINIYORUM"

Şiddete başvuranları kınadığını ve Hüseyin Satı'yı daha önce gazeteci olarak tanıdığını ifade eden İl Başkanı Şengül şu şekilde konuştu: "Şiddetin her türlüsüne şahsım itibariyle de Cumhuriyet Halk Partisi olarak da karşı olduğumuzu, çözümün şiddetle elde edileceğini düşünen insanları da buradan kınıyorum. O anlamda o saldırıyı gerçekleştiren arkadaş Pazarcık ilçemizde daha önce kendini bize basın mensubu diye tanıttı. Ben de yakinen tanıyorum, Hüseyin Satı biraz heyecanlı, coşkulu bir arkadaş. Sayın Bakan tabi bir saldırıya maruz kaldığı için haklı olarak incinmiştir, hele hele bunun Hacı Bektaş gibi önemli bir merkezde, Hacı Bektaş kültürüne yakışmayan bir anlayış içerisinde orada gerçekleşmiş olması beni biraz daha üzdü. Bu tip provakatörlerin fiziki saldırılarını öyle bir mekânda öyle bir yerde gerçekleştirmiş olması beni bir hayli üzdü. Ama dediğim gibi şiddetin her türlüsüne karşı olduğum gibi fiziki saldırı yapan arkadaşları da kınıyorum. Hüseyin Satı söylediğim gibi benim çok iyi tanıdığım bir arkadaş, biraz heyecanlı bir arkadaş."

 "SAYIN BAKAN'A DA BURADAN MESAJ OLSUN DİYE SÖYLÜYORUM"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yumruklu saldırıda bulunan kişinin daha önce de CHP Genel Başkan yardımcısına ve CHP Sivas Milletvekiline sözel olarak tepki gösterdiğini aktaran Şengül şunları konuştu: "Ben şimdi Sayın Bakan'a da buradan mesaj olsun diye söylüyorum, çünkü okuduğum gazetelerde veya bizzat dinlediğim şeylerde bu olayın arkasında kimler var onu merak ediyorum, onun için şahsi şikâyetim devam ediyor diyor.

"HÜSEYİN SATI BAĞIRTI ÇAĞIRTIYLA BİR ARBEDE YAŞATMAYA ÇALIŞTI"

Bu olayın arkasında ne Cumhuriyet Halk Partili, ne Cumhuriyet Halk Partili her hangi biri veya Genel Başkan Yardımcısı asla yoktur. Sayın Bakanım dinlemek isterse ben söylemeye de hazırıım, 2 Temuz Sivas olaylarını anma etkinliğine katılmak için oraya gittiğimizde orada her hangi bir AKP Bakan ya da Milletvekili değil bizzat bizim Sivas Milletvekilimiz Malik Ejder Özdemir'e, yine Sayın Nihat Matkap'a da bu Hüseyin Satı bir coşa geldi bağırtı, çağırtıyla bir arbede yaşatmaya çalıştı. Ben de tanıdığım için kızdım."

"BELKİ BEN KIZMASAM, BEN ÖNÜNÜ ALMASAM O PROVAKATİF ŞEY FİZİKİ TEPKİYE DE DÖNÜŞEBİLİRDİ"

İl Başkanı Esat Şengül, "Orada da mı böyle bir saldırı girişiminde bulundu? " şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: " Saldırı demeyelim de yaşadığı bir psikolojik durum galiba ki o topluluğun içerisinde kendini ön plana çıkarmaya çalışan bir anlayış içerisinde. Sebep gerekçe, oradakini söylüyorum, yakılan otelin oraya bir giriş konulmuş, güvenlik güçleri kontrollü bir şekilde geçiriyor, biz de o kortejin içerisindeyiz, Hüseyin Satı'da içerisinde. İşte yine makinesi var, fotoğraf çekiyor. Hiçbir şey yokken, siz hep böyle yapıyorsunuz diyerek bir Sayın Milletvekiline, bir Sayın Genel Başkan yardımcımız Nihat Matkap'a böyle bir çıkış yaptı. Belki ben kızmasam, ben önünü almasam o provakatif şey fiziki tepkiye de dönüşebilirdi. Dolayısyla burada Sayın Bakan'ın arkasında her hangi birini araması gerekmiyor, bu arkadaşımız CHP'Lİ Milletvekillerinin, Genel Başkan yardımcısının olduğu yerde de aynı şeyi gerçekleştirdi. Ama şunu da çok iyi biliyorum ki, Hüseyin'i tanıdığım kadarıyla biliyorum, aslında çok temiz, çok düzgün bir çocuk. Yani hakikaten bir sıkıntı yaşıyor mu onu da bilmiyorum. Ben öncesinde Sivas'ta yaptıklarına bir anlam veremedim."

"YERELDEKİ TÜM GAZETECİLERİ İSİMLERİYLE BİLİR"

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat'ın Hüseyin Satı'yı tanımaktan başka bir ilişkisi olmadığını ve Satı'nın Özpolat ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını savunan Şengül şu şekilde konuştu: ""Orada sayın milletvekilimiz Durdu Özpolat'ın da Hüseyin Satı'ya, Hüseyin diye sahiplenmesi sanki Durdu Özpolat bunu destekliyormuş, işe o girdirmiş veya Yurt gazetesinde muhabirlik yapıyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor, bu da yanlış. Hüseyin'in hiçbir şekilde bağlantısı yoktur Yurt gazetesi ile. Sayın Milletvekili de biliyorsunuz, şehirdeki, yereldeki tüm gazetecileri isimleriyle bilir. Hitap ederken de, Durdu beyde samimi bir hava var, bir milletvekili gazeteci ilişkisinden ziyade bir arkadaş ilişkisi içerisinde tüm yerel basını, yenileri demiyorum, mevcut devam edenleri ismiyle bilir, ismiyle çağırır, Hüseyin'de onlardan bir tanesi, o şekilde çağırması normal." (M. Serhat TOPALCA)

 

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosy...

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyes...

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hede...

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmar...

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söyl...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kadın Goalba...

Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Türkmen Konseriyle Ta...

Dulkadiroğlu Beledi̇yesi, Hizmet Fi̇losuna Yeni̇ S...

Rektör Yasım’dan YTB Başkanı Turus’a Hayırlı Olsun...

BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her G...

Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm...

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura...

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan ...

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya G...

Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler P...

Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu gelec...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

20.3° / 11.8°

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademisi Başladı

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosyal Dokunuş

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyesi

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hedefleniyor

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmaraş

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söylediği Gazze söylemleri Gerçeği Yansıtmıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kadın Goalball Takımı 1. Lig’e Yükseldi

Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Türkmen Konseriyle Taçlanacak

Dulkadiroğlu Beledi̇yesi, Hizmet Fi̇losuna Yeni̇ Sathi̇ Kaplama Aracı ekledi̇

Rektör Yasım’dan YTB Başkanı Turus’a Hayırlı Olsun Ziyareti

BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her Gün

Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm şart”

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura heyecanı yaşandı

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan Dönemi Başladı

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi