1 Eylül
Gündem 26.08.2013 19:25:57 0

1 Eylül'de ‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem' Diyecekler

Kahramanmaraş'ta Ahmet Ardıç ve Ertuğrul Küçükarık isimli gençler Mısır'da ve Suriye'de yaşanan olaylara tepki göstermek için 1 Eylül'de geniş katılımlı gösteri yapmak istediklerini söyledi.

Ahmet Ardıç ve Ertuğrul Küçükarık, sosyal paylaşım sitesi üzerinde başlattıkları etkinlik ile bir araya gelecek insanlarla Mısır'da ve Suriye'de yaşanan olaylara tepki göstererek masum insanlara destek vermeyi amaçlıyor.

Herhangi bir sendikaya ve siyasi partiye üye olmayan gençler, yaşanan olaylara karşı Kahramanmaraş'ta ciddi bir tepki görmedikleri belirterek geniş katılımlı bir gösteri yapmak istediklerini dile getirdi.

‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem' sloganıyla, Mısır ve Suriye'de zarar görenlere destek vermek amacıyla bu gösteriyi yapmak istediklerini belirten Ahmet Ardıç şunları söyledi: " Mısır'da demokratik seçimlerle yönetime gelmiş bir Cumhurbaşkanının askeri cunta tarafından darbe yapılarak indirilmesine tepki gösteriyoruz. Aynı zamanda Rabiatül Adeviyye meydanında ve Suriye'de gelişen olaylar ve neticesinde özellikle küçük çocukların da zarar görmesi bizi rahatsız etti. Kahramanmaraş'ta bu anlamda geniş çaplı bir gösteri yapılmadı, olaylara tepki gösterilmedi. Biz başarabildiğimiz kadar çok insana ulaşmak istiyoruz, bunun için sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden başlattığımız etkinliğimize arkadaşlarımızı, onların yakınlarını davet ediyoruz. Bizim her hangi bir siyasi partiyle, grupla ve dernekle bir ilgimiz yok, tamamen bir vatandaş olarak Suriye'de ve Mısır'da insanların katledilmesine tepki göstermek istiyoruz. Başlattığımız etkinlik destek gördü, biz bir araç olarak insanların tepkisini göstermesini, yaşananlara karşı sesini duyurmasına vesile oluyoruz."

Elinde karşılık verecek hiçbir silahı bulunmayan insanlara karşı ateş açılmasına ve bunun sonucunda yüzlerce insanın öldürülmesine karşı sessiz kalmak istemediklerini söyleyen Ardıç şu şekilde konuştu: "Elinde silah olmayan, elinde karşılık verecek bir şeyi olmayan ama askerin onlara daha sert ve şiddetli bir şekilde karşılık vermesi bizi derinden etkiledi. Sisi insanlarına zarar verdi, demokrasiyle seçilmiş Mursi'yi devirdi. Mursi ve asker taraftarı olarak halk ikiye ayrıldı. Suriye'de kimyasal silah kullanılarak yüzlerce insanın katledildiğine dair iddialar var. Orada çocuklar ve masum insanlar öldürüldü, biz bu olaylara karşı tepkimizi ortaya koymak ve Mısır'da, Suriye'de yaşayan Müslümanlara, insanlara destek olmak istiyoruz. "

Mısır ve Suriye'de yaşananlara tepki göstermek ve olaylara dikkat çekmek için bu etkinliği başlattıklarını söyleyen gençler, şu anda yaklaşık 500 kişinin katılacağını tahmin ettikleri gösteriye 1 Eylül'e kadar daha çok katılım olmasını bekliyor.  (M. Serhat TOPALCA)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.3° / 10.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı