Çalık 6. okul için kolları sıvadı
Eğt.-Kült. 28.08.2013 18:57:10 0

Çalık 6. okul için kolları sıvadı

Kahramanmaraşlı işadamı Ali Galip Çalık tarafından 12 Şubat mahallesine yaptırılıcak olan 16 derslikli ilkokulun protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Daha önce 5 okul yaptırarak eğitime büyük destek veren Ali Galip Çalık 6. Okul için çalışmalara başladı. Ali Galip Çalık ismiyle yaptırılacak ilkokula bu yıl başlanarak okulun 2 yıl içinde tamamlanacağı açıklandı. İlkokul,  12 Şubat mahallesinde Serhan Çalık Ortaokulunun yanına yapılacak.

Bu güne kadar 5 okul yaptırdıklarını ve 6. Okul için çalışmalara başladıklarını açıklayan İşadamı Ali Galip Çelik,   İbrahim Çalık Lisesi, Kadriye Çalık Lisesi, Ali Galip Çalık Anadolu Lisesi, Aysel Çalık İlköğretim Okulu ve Serhan Çalık Ortaokulunu yaptırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 "EĞİTİME HAYIR YAPMAK HEPSİNDEN DAHA GÜZEL BİR ŞEY"

Protokol töreninde konuşma yapan Ali Galip Çelik şunları konuştu: "Biz mutluluk duyuyoruz benim bir de inancım var, biz çok zor koşullarda okuduğumuz için eğitime çok değer veriyoruz. Onun dışında İnşallah yakında babamın adına vakıf kuracağım, ilk defa açıklıyorum, kimse bilmiyor, ben aşağı yukarı 40 yıldır talebelerimize burs veriyorum. Şimdi onu vâkıfa dönüştürdükten sonra açıklayacaktım. Özellikle Kahramanmaraş'tan başarılı öğrencilere, bursa ihtiyacı olan öğrencilere, tercihen bizde çalışan personelimizin çocuklarına burs veriyoruz. İnşallah o da çok hayırlı bir şey, ondan dolayı da mutluluk duyuyoruz. Hayır yapmak güzel şey ama eğitime hayır yapmak hepsinden daha güzel bir şey. Eğitim olmadan bir ülke müstemleke olur veya yok olur gider, eğitim çok önemli, tekonoloji çok önemli."

Eğitim konusundaki çalışmalarıyla dikkat çeken Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Çalık, Kocatepe'nin herkes tarafından sevilen bir yönetici olduğunu söyledi.

"İnşallah Allah uzun ömür verirse biz her zaman Maraş'a bir şeyler yapmak istiyoruz." şeklinde konuşan Çalık, temel atma törenine ve yaptırılan diğer okulun açılışına Başbakan Erdoğan'ın da katılmasını beklediklerini dile getirerek şöyle konuştu: "Sayın Başbakan geldiğinde birinin açılışını birinin temel atma törenini yaptıracağız İnşallah. Daha önce Sayın Başbakanımız 2003 yılında Ali Galip Çalık Anadolu Lisesine geldi, 45 dakika kaldı çok ilgilendi, o da bize moral veriyor."

"KARINCA MİSALİ ÇALIŞILDI"

İşadamı Ali Galip Çalık'ın Kahramanmaraş'ta eğitime yaptığı yardımlarla önder isimlerden biri olduğunu belirten Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe şu şekilde konuştu: "Galip çalık büyüğümüz bu konuda Kahramanmaraş'ta önder olan çok değerli sanayicimiz, her konuda örnek olan bir insan. Ben şükranlarımızı arz ediyorum, İnşallah yakında 6. okulunun temelini atacağız. 5. Okulunu da bitirmek üzere, çok büyük bir gayretle, çok kısa bir zamanda bu okulu gerçekleştirdi. İnşaatını o kadar hızlı yaptırdı ki, arı kovanı gibi, karınca misali çalışıldı. Bu sene eğitim öğretim yılına yetiştirmeye söz verdiği için hızla çalışmalara devam etti."

"CENABI ALLAH ONA BÖYLE BİR İLHAM VERDİ VE…"

Daha önce aynı yere yurt yaptırmak isteyen Ali Galip Çalık'ın bu kararından vazgeçerek İlkokul yaptırmak için kendilerine teklifte bulunduğunu ifade eden Kocatepe şunları konuştu: ""Geçen yıl öğrenci yurdu yaptırmak istediğini ifade buyurmuştu. Onunla ilgili olarak dün gittik arsa baktık, görüştük, kararlaştırdık ama o bölgede, binevlerde şiddetle ilkokul ihtiyacı var. Biz bir şey demeden kendiliğinden gelip bir ilkokul yaptırmak istediklerini söylediler. Kendileri gece muhasebe yapmışlar, o bölgede yurdun sağlıklı olmayacağı, çocukların okula geliş, gidiş ve yaşantı itibariyle sıkıntı olacağını düşünerek okul yapalım diye bana önerdiler. Bizim gönlümüzde geçen de oydu. Çünkü o bölgede hızlı bir yapılaşma var, Ortaokulu sağolsun yapıyor, ilkokul yok bunu nasıl çözeri diye düşünürken her halde Cenabı Allah ona böyle bir ilham verdi ve yurdu ilkokula dönüştürdük. Şimdi gönlümüz rahat o bölgede İnşallah kısa zamanda okul sorunumuz tamamıyla çözülmüş olacak."

Kahramanmaraş merkezde öğrenci yurdu noktasında yeterli çalışma olduğunu aktaran Kocatepe konu hakkında şunları dile getirdi:  "Şu anda 500 öğrencilik bir yurt inşaatımız ikinci katında devam ediyor. 300 öğrencilik bir yurdumuzla ilgili karar verildi, ihale çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla merkezde yeterli çalışmamız var. Ben tekrar şükranlarımı arz ediyorum, Allah sağlıklı, huzurlu uzun ömürler versin, kazancını ömrünü bereketli kılsın diyorum. Tüm hayırseverlerimize de şükranlarımızı sunuyorum."  (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.3° / 10.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı