Sıra dışı düğünde sıra gecesi
Gündem 3.09.2013 17:37:45 0

Sıra dışı düğünde sıra gecesi

Kahramanmaraş'ın tanınmış ses sanatçılarından Halil Arıkcan oğlunun sıra dışı düğününde sıra gecesiyle davetlilere coşkulu bir eğlence yaşattı.

Ferhat Arıkcan ve Melike (İnce) Arıkcan'ın düğününde bol eğlenceli ve coşkulu dakikalarda şehrin sanat dünyasında tanınan isimlerinin geçit töreni yaşandı. Bir birinden değerli sanatçıların türküleriyle izleyenleri büyülediği düğünde davetliler 3 gün boyunca farklı etkinliklerle eğlendi. Halil Arıkcan ve ailesi Kına gecesi, sıra gecesi gibi programlarla evinin yanında yaptığı düğünle farklı bir organizasyona imza attı.

3 gün süren düğünde, Öksüz Ozan, Adem Kar, Mustafa Kar, Hicran, Vicdan Saraçoğlu, Volkan, Maraşlı Yusuf, Boyacı Hacı, Yasin Hançer isimli sanatçılar türküleriyle düğüne renk kattı.

Son yıllarda düğün salonları, düğün sahiplerinin evlerinde düzenlenen eğlencenin yerini almış, şenlikler salonlarda birkaç saat süren kutlamalara dönüşmüştü. Uzun yıllardır sanatçılık yapan Halil Arıkcan, oğlu Ferhat'ın mutlu gününde farklı bir şey yapmak için sıra dışı bir düğün hazırlığına başlayıp sanatçı dostlarının ve ozanların katılımıyla eğlenceli bir düğün programı organize etti.

Düğünü, gerekli izinleri ve komşularının rızasını alarak evinin yanında yapan Arıkcan ailesi sevilen sanatçıların katıldığı programla konser ve eğlence tadında bir şenlik düzenledi. Küçük yaştaki sanatçılardan yılların tecrübesini kazanmış ozanlara kadar birçok sanatçı düğünde sevilen türkülerini seslendirerek misafirlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Konser havasında geçen düğünde gecenin süprizi ise ozanların sıra gecesi düzenlemesi oldu. Çiğ köfte yoğrulurken ozanlar sıra sıra saz çalıp türkü söyledi. Alana kurulan çiğ köfte sofrası etrafında toplanan sanatçılar saz çalıp türkülerle davetlileri eğlencenin doruğuna taşıdı. Farklı isimler ve farklı seslerin sahne aldığı düğünde izleyenler, konser, düğün, sıra gecesi ve düğün sahibi ve sunucu Halil Arıkcan'ın stand up olarak değerlendirilecek sunumuyla hem eğlendi hem güldü.

Türküler eşliğinde saatlerce yoğrulan çiğ köfte hazır olduğunda düğüne katılanlara ikram edildi. Ozanların türküleriyle yerlerinde duramayan davetliler ise halay çekerek eğlenceye devam etti.

Düğün sahibi Halil Arıkcan düzenledikleri program hakkında şunları dile getirdi: "Düğün salonuna gidildiğinde kimse kimseyi görmüyor, ne bir muhabbet ne bir sohbet oluyor. 3 saat düğün oluyor, bir saati pasta kesmeyle, bir saati takı takmayla, bir saatte de millet birbirini görmeden çekip gidiyor. Bizim düğünümüz 3 gün sürdü burada masraftan kaçmak gibi bir niyetim yoktu, istedim ki dostlarımla, akrabalarımla doya doya bir düğün yapalım. Böyle güzel bir günümüzde hep beraber muhabbet ederek, halay çekerek değerli sanatçılarımızı dinleyerek farklı bir düğün yaşayalım istedik."

Türküler, çiğ köfteler, halaylar ile devam eden programda herkesin mutlu olduğunu ifade eden Arıkcan şunları söyledi: "Bir genç 20-25 senede meydana geliyor, bir düğün yapacaksın. O da mektebin bacaları, Antep'in hamamları ile bitiyor. Ama şu anda insanlar gayet mutlu ve düğünden memnun olarak ayrıldılar." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.7° / 12.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı