Mustafa Poyraz
Gündem 7.09.2013 15:20:50 0

Mustafa Poyraz'dan Kentsel Dönüşüm Sözü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Türkiye`nin deprem kuşağında bulunduğunu belirterek, ``Bu nedenle bundan böyle bizim, bizim gibi illerin İstanbul gibi illerin ve ilçe belediyelerinin en büyük görevi kentsel dönüşüm.`` dedi.

Poyraz, dönüşümün hem ülkenin hem Kahramanmaraş`ın geleceğini kurtaracağını da vurguladı.

Kahramanmaraş Tanıtım Günleri İstanbul Feshane`de devam ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi`nin önayak olduğu etkinlikte, şehrin yerel ürünleri dondurma, biber, tarhana, ağaç oymaları, sim sırma nakışları sergileniyor.

4-8 Eylül tarihlerini kapsayan Tanıtım Günleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Feshane`ye akın olduğunu dile getirdi.

Mustafa Poyraz, yerel ürünlerini tanıtma adına İstanbul`u tercih etme nedenlerini de şöyle aktardı:

``3 ay evvel ürünlerimizi Ankaralılara sunduk. Bu etkinlik büyük ilgi gördü. Eğer malınız, ürününümüz iyi ise satacak en iyi yeri ararsınız. Kuşku yok, orada ürününüz rağbet bulur. Örneklemek gerekirse altını bakırcılar çarşısında satamazsınız. Biz de altından kıymetli ürünlerimizi sunmak için pek çok medeniyeti ağırlayan, kültür baş şehri olan İstanbul`u tercih ettik. Kahramanmaraş ile İstanbul`un ortak yanları var. Bir kere Kahramanmaraş da, İstanbul da pek çok medeniyete tanık oldu.

Şehrimizin köklü bir kültürü var. Türkiye`de 4-5 yerde kapalı çarşı var. Kahramanmaraş da bunlardan biri. Bu ilimizin değerlerini ortaya koymamız gerekiyordu. Daha evvel Kahramanmaraş Nevşehir`den çıkıp gelen insanların 2 kilogram dondurma alıp yedikleri yerdi. Hakikaten gücümüze gidiyor, yer yer `Kahramanmaraş Türkiye`nin neresinde, Doğu mu, Güneydoğu mu, Akdeniz ili mi` sorularına muhatap oluyoruz. Oysa Kahramanmaraş Akdeniz`in incisi. Tekstilde, sanayide, el sanatlarında, dondurmada köklü tarihi olan bir şehir. Altın sanatımız meşhur. Bakın 22 ayar altının yüzde 50`si, biberin yüzde 40`ı Kahramanmaraş`tan geliyor. ``

İlin şairleri ile de meşhur olduğuna temas eden Poyraz, bu durumu Kahramanmaraş`ın kültürel birikimine bağladı.

Şehre yaptığı yatırımlara değinen Poyraz, şunları kaydetti:

``Son 10 senede yerel yönetimler kendilerine geldi. Ben belediyeyi devraldığımda bütçem 30 milyondu. Yani borç kadar bütçe vardı. Şu an bu rakam, 300 mlilyonu buldu. Şehrin su sorunu vardı, belediye olarak 60 kilometre su getirdik. 100 senelik su sorununa çare ürettik, bakın 50 sene demiyorum. Hava kirliliği had safhadaydı, doğalgaz ile bu sorunu bitirdik. Bütün yeraltı ağlarını yeniledik. 250`ye yakın park alanları yaptık. Yepyeni belediye binaları inşa ettik. Tabii Kahramanmaraş`ta sosyal belediyecilik iyi bir yerde. Burada bir dilenci görmeniz mümkün değil. Çünkü bütün ihtiyaçlar gece belirleniyor, kartlar veriliyor, muhtaçlar gün içinde ihtiyaçlarını gideriyor.

Şehrin şu an altyapı ve üstyapı sorunu bitti. Yeşil alan görülür bir şekilde; hava güzel, ulaşım rahat. Kahramanmaraş`ın imar planı 80`de yapılmıştı. 30 sene sonra onu yeniledik. Tarihi çarşıların hepsini restore ettik. Şehrimiz merkezinde kentsel dönüşüm kapsamında alanlar açtık. Şu an halk, orada rahat rahat oturuyor; bakır çarşısından bakırını, altın çarşısından altınını, biberciden biberini alıyor. ``


Poyraz, 2014 yerel seçimlerine aday olması ve seçilmesi halinde yapacaklarını da anlattı. Şehrin altyapı ve üstyapısını bitirmeyi vaat eden Poyraz, ``Sanayileşmenin getirdiği sorunlardan en önemlisi belki de çarpık yapılar. Buna karşı hükümetimiz kentsel dönüşümü getirdi. Bu nedenle bundan böyle bizim, bizim gibi illerin, İstanbul gibi illerin, ilçe belediyelerinin yapacağı en büyük görev bu. Çünkü ülkemiz bir deprem kuşağında bulunuyor. Bu manada hükümetin attığı adım yerinde. Karar, Kahramanmaraş`ın, Türkiye`nin geleceğini kurtardı.``ifadelerini kullandı.


Kahramanmaraş`ın büyük şehir statüsünü almasını olumlu bulan Poyraz, ``Artık merkezde olan şeyler ilçelere ve köylere taşınmalı. Çünkü artık çok bütçe, çok hesap, gereksiz zamanda yapılan yollar, Ekim ayında asfaltlama sona eriyor. Büyük şehir yasası bu manada çok yerinde.`` yorumunu yaptı.Ömer KEBELİ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı