Ceyhan
Spor 11.09.2013 19:00:26 0

Ceyhan'ın Hedefinde İşadamları Vardı

Geçtiğimiz gün Nijerya'dan transfer edilen futbolcuların peşinat bedelini ödeyemeyen KMS kulübü ekonomik krize girdi.

Salı günü KMS teknik direktörü ve futbol şube sorumlusu Mehmet Fatih Ceyhan düzenlenen basın toplantısında kulüpte yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı futbolcularla sorunlar yaşandığını dile getirdi. Futbol şube sorumlusu Fatih Ceyhan toplantıda, ekonomik olarak zor durumda bulunan kulübe Kahramanmaraşlı iş adamlarının destek çıkmadığını savunarak birkaç gün içinde yaklaşık 50 bin doları temin edemezlerse KMS'nin daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağını söyledi.

İşadamlarına yüklenen Ceyhan, KMTSO Başkanı Kemal Karaküçükten, Alpedo'ya, KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüzden Atıf Şirikçiye, yönetime yeni katılan avukatlardan Piazza'ya kadar birçok kişi hakkında sert eleştiri yaptı.

Fatih Ceyhan yaptığı açıklamada: "Kimse buna sıcak bakmıyor, niye sıcak bakmadığını da söylemiyorlar söylese. Konuş derdini söyle, yok kardeşim ben 100 lira bile vermem, 50 veririm, 30 veririm. Yani bir şey dese cevap vereceğiz, telefona çıkmıyorlar, muhatap almıyorlar, konuşuyorlar tamam diyorlar."dedi.

Ceyhan kulüpte yaşanan sıkıntıları kısaca şu şekilde dile getirdi: "Şimdi bizim 3-4 güne kadar bu 100 bin doları en az 50 bin doları, bu iki topçunun, TL karşılığı 100 milyarı bir şekilde oluşturmamız lazım. Yoksa bu iki arkadaş sıkıntı yapacak hoca anlatıyor işte takım içerisinde falan, tekrar güvensizlikler bazı soru işaretleri oluşacak belki bu güne kadar kurulan kötü de olsa kötünün iyisi olarak kurulan bazı yapı bu da elimizden gidecek, böyle bir risk var. Burada fatih ceyhan olarak sen ne yaptın derse benim yaptıklarım burada onu da gerektiğinde açıklarım. Maddi olarak söylüyorum ama benim de yaptığım bir yere kadar."

"TAKIMIN KENDİ GELİRLERİ YOK MU? VAR"

Adanaspor maçı öncesi Kahramanmaraşspor'da para dışında bir sıkıntı olmadığını söyleyen Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Fatih Ceyhan şunları konuştu: "Gelelim işin duygusal boyutuna, şimdi burada rakamlar dersek trilyonlar konuşuruz. Şu anda oluşan mali kriz, rakamsal boyutuyla söylüyorum. Dün biraz Vali Beye de bunu anlatmaya çalıştım, bu hafta içerisinde bizim 2 gün içerisinde en az, bunu kimse dillendirmiyor ama ben dillendireceğim çünkü hedefe gitmek için söylüyorum, 100 bin dolar lazım. 100 bin doların bu günkü karşılığı 200 milyar TL. Bu 100 bin dolar ne için lazım, 50 bin doları bu arkadaşlara verilecek, 2 futbolcunun peşinatı. Bu adamlar belki elimizde 50 bin dolar yok da 35-40 bin dolar da olsa ikna olur. Takımın kendi gelirleri yok mu? Var. Geçen ay belli bir rakam iddaadan ağustso ayında iki maç girildi. Bu yapılandırılmış sigorta borcuna gitti."

"İSİM VERECEĞİM ARTIK, VİCDANEN RAHATIM…"

Alpedo imtiyaz sahibi Sami Kervancıoğlu ile forma arkasına yazılacak reklam konusunda bütün kolaylıklara rağmen anlaşamadıklarını söyleyen Ceyhan şunları konuştu: " Burada Maraşlıya iş düşüyor, Feridun Bey belki bu konuda biraz serzenişte bulunuyor, ben de Maraşlı olarak bunu söylüyorum. 100 bin dolar lazım, 100 bin doların TL karşılığı 200 bin lira. İsim vereceğim artık, vicdanen rahatım hepsin dolaştım çünkü bir kişiye bir şey demeden onu beklemek, deseydin yapardım abi olur. Ben hepsine bunu dediğim için bu 1-1,5 aylık sürece kapı kapı dolandım. Forma reklamını biz Piserro'ya verdik artı yedek kulübe reklmaını. O parayla ilk transfer ücretleri ödendi, ikinci bizim hedefimiz sırt reklamıydı, bu şu anda boş. Biz sırt reklamı için de 250 bin Tl demiştik. Biz bunu yabancı futbolcuların transferine kullanacaktık. Daha önce, bir önceki sezon bize reklam veren Alpedo, Sami beyle, Mustafa Pekel'le, gögüs reklamıydı bunu Piserroya verdik dedik. Onlara önce teklif etmiştik bu rakamı fazla bulmuşlardı. Gögüs sende bir daha yapmak istersen fiyatı bu dedik. O dedi çok pahalı olmaz falan. Sırt reklamını 250 bin TL'ye size verebiliriz dedik.  İstanbul maraş uçak yolculuğu yaptık sami beyle, bunları artık söyleyeceğim, her şeyi anlattım. Sami abi ben maraşlıyım sen de maraşlısın burada sen takıma bir hibe vermiyorsun. Sen takıma ilk para verenlerdensin, o gün 50 vermişsin, 70 vermişsin önemli değil, kıtlıkta verilen lokma unutulmaz. Sırt 250, ben dedim ki sen bu fazla olur bunu 200 yap, 175 yap bana bir teklifle gel dedim. Ve üstüne şunu yapacağım dedim bu sadece sırta verilen tarife olmasına rağmen otobüsü giydireceğim onu da buna dâhil edeceğim. Artı bu maç sonrası üç canlı yayın röportajı yapan futbolculara ve basın açıklamasına katılan oyunculara kep giydireceğim, alpedo, kervan yazacak ne diyorsan. Başında şapka ile açıklama yapan arkadaşı bütün Türkiye izleyecek bundan iyi reklam olur mu? Bu paketin içine bunu ekleyeyim fiyatı ve şartları da sen belirle dedim. Artı artı daha da istersen beyaz tşört yaptıracağım ve yine üzerine alpedo ya da kervan ne istersen yazdıracağm. Futbolcular maçtan yarım saat önce çıktı antrenmanda onları giyecekler artı istersen her maçta 20-30-50-100 tane neyse seyirciye dağıtsınlar dedim.  Tamam, falan dendi, biz bir görüşelim aramızda denildi ondan sonra bir daha da görüşemedik."

"AKEDAŞ BUGÜN ADIYAMAN'A YARDIM EDİYOR, MARAŞSPOR'A YARDIM ETMİYOR"

Eleştiri oklarını AKEDAŞ ve İşadamı Hanefi Öksüz'e yönelten Futbol Şube sorumlusu Fatih Ceyhan şöyle konuştu: "Vali beyin yanında AKEDAŞ'ı görüştük, AKEDAŞ bugün Adıyaman'a yardım ediyor, maraşspor'a yardım etmiyor, yardım derken reklam versin. Lee cooper, Hanifi bey, ipliğin markası olmaz, ipliğin reklamı mı olur dedi, doğru söylüyor ben de iplikçiyim, kumaşçıyım yani ham maddenin reklamı olur mu? Ama ürünün olur lee cooper var bu gün. Bu gün sırta bir lee cooper reklamı verse, yani rakamı da siz belirleyin diyoruz. Akedaş adıyaman'a veriyor maraş'a vermiyor ki bu şirket özelleşirken maraşspor'a yardım edilme şartı kondu. O zaman vakıftı dernekti ama maraşspor'un faaliyetlerine, çünkü ciddi gelir elde edecekleri belli olan karı garanti olan bir şirket. Bu gün hepimiz biloyoruz AKEDAŞ'ın cirosunu ve karını yani. Allah daha çok versin, bana bağışla, hibe ver demiyorum, fatura kesilecek, gider yazılacak reklam vereceksin." 

"SEN TÜM ŞEHRİN BAŞKANISIN ON GÜNDÜR RANDEVU ALAMIYORUM"

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük'ü sert bir şekilde eleştiren Ceyhan konu hakkında şunları söyledi: "Ticaret Odası Başkanı Sayın Kemal Karaküçük'ten ben bir haftadır randevu alamıyorum.  Bir haftadır randevu alamıyorum. Kendisinin özel işi olabilir, o zaman ticaret odasının başkanı olmayacaksın kardeşim. Ben de o ticaret odasında bir üye ve aidat ödeyen biriyim, Fatih Ceyhan olarak,  üç tane şirketim var. Sen benim de başkanımsan, sen Mem Tekstil'in sahibi olabilirsin ayrı bir şey, Kemal Karaküçük olarak bana fabrikana randevu vermeyebilirsin, kapıdan içeri aldırmayabilirsin. Sen tüm şehrin başkanısın on gündür randevu alamıyorum. En azından 11 tane üyen var, meclisi geçtik, 2 bin liradan vıp satıyoruz, oradaki insanlar 2 bin liraya ihtiyacı olan insanlar mı? Yönetim kurulundaki üyeler arkadaşlar. Sen ticaret odası olarak takımlara destek veremeyebilirsin tamam 11 tane maraşlı üyen var ve bunlar deve dişi gibi sanayici abiler hepsi, allah daha çok versin. Bir toplantı gündeminin başında 11 tane vıp alın arkadaşlar dese, 11 tane vıp satsa 22 milyar. Kemal bey ticaret odası olarak yapmıyorsan, kanunlar seni engelliyorsa bunu yapabilirsin kardeşim. 2 bin lira da bu insanların hiç birinin maddi durumunu tökezletecek bir şey değil, her biri için."

"BURADA OLMANIN BİR BEDELİ VAR"

KMS yönetimine giren avukatlara takıma maddi destek olmalarını söylediğini ancak hala bir sonuç alamadığını söyleyen Ceyhan şöyle konuştu: "4 tane bir avukat arkadaşımız yöneticiyiz diye geldiler, Allah razı olsun ilk toplantıda varlardı, sizde biliyorsunuz. Ondan sonra ben o arkadaşları aldım dedim ki, arkadaşlar bakın, aynen söyledim bir daha söylüyorum, burada olmanın bir bedeli var. Bunu bilerek gelin önce ben bu bedele yokum diyebilirsiniz o zaman da gelmezsin. Sizde yönetici olarak gelmişsiniz, yani her birimizin kendi beynimizde iç hedefleri olabilir, bu gayet normal saygı duyuyorum, olmaması anormal. Ama burada dedim bu bedel, en az buraya 50 bin TL para vereceksiniz, buna ben de dâhil, bunun 25 bin TL'sini çizeceksiniz, maraşspor'a hibe edeceksiniz. 25 TL'sini de borç vereceksiniz. Bize böyle denmemişti dediler, burada durum bu dedim yani. Biz emeğimizi vereceğiz dediler, emek zaten işin içinde onu sorgulamıyoruz dedim. Emeği herkes veriyor, çayçısı, amigosu, yöneticisi, biz de, biz yöneticiysek, Fatih Ceyhan da dâhil bunu yapmak zorundayız dedim. Tamam, o zaman biz kendi aramızda düşünelim 3 gün içinde size döneceğiz dediler. Üç gün sonra bana döneceklerdi, işte oluyor veya olmuyor vereceğiz ya da vermeyeceğiz, bana dönmediklerine göre demek ki olumsuz. Benim bilgim dâhilinde yok eğer varsa özür diliyorum."

Ceyhan'ın hedefinde yer alan Atıf Şirikçi ve Piazza'da eleştirilerden nasibini aldı. Ceyhan: " Atıf Şirikçi'ye sesleniyorum, Marassi'yi marka yapacağım diyor. İşte yap Marassi'yi marka, gel sırt reklamını ver, kazan kazan bana hibe verme kardeşim. Bu gün Mado Kemal Bey, lee cooper Hanefi Öksüz, Marassi Atıf Şirikçi, Alpedo Sami abi bir de Piazza. 3 haftadır genel müdürü Serbülent Tekinşen bu gün yarın, bu gün yarın, Maraş'ta metre karesini 50 euroya sattığı yerde para kazanıyorsa abi bu takıma yardım edecek. Stand istedim oradan, forma reklamı istedim bunun birini seçin dedim. Verecek para kazanıyor bu şehirden. Metre karesini 50 euroya satıyor. Yıllık 10 bin lira ediyor saha reklamı bunu veremiyor mu Piazza."diyerek sözlerini bitirdi. (M. Serhat TOPALCA)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı