Besim Durmuş Futbolcuların İdmana Çıkmadığını Söyledi
Spor 11.09.2013 19:02:26 0

Besim Durmuş Futbolcuların İdmana Çıkmadığını Söyledi

Kahramanmaraşspor teknik direktörü Besim Durmuş düzenlediği basın toplantısında son günlerde takımda olumlu gelişmeler olduğunu ancak yaşanan ekonomik krizden dolayı takımın zarar görmeye başladığını söyledi.

Durmuş düzenlediği basın toplantısında bu hafta yapılacak Adanaspor maçını ve Gaziantep ile yapılan hazırık maçını değerlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde transfer edilen Azuka ve Oseni'nin trasfer ücretlerini alamadığı için idmana çıkmadığını söyleyen Durmuş, bu durumun takımI olumsuz etkilediğini aktardı. Yaşanan mali sıkıntının çözülmesinin gerektiğini belirten Durmuş, idmana çıkmayan oyuncularla maç kazanılamayacağını söyledi.

Besim Durmuş'un özellikle üzerinde durduğu konu kulüpte yaşanan ekonomik sorunlar oldu.

Geçen maçlarla ilgili bir değerlendirme yapan Durmuş şunları konuştu: "Maçların üçünü ele alırsak, mücadele ettiğimiz, kendimizi ifade ettiğimiz müsabakalar oldu. Fakat top bize geçtiğinde, hem seyircimizi hem kazanan davranışı hem de puan olarak rakip sahaya gitme noktasında, beklentilere cevap veremedik. Rekabet ortamı ve geç katılan oyuncuların transferlerin bugün itabiriyle konuşursak, daha yeni gelen ve antrenmana çıkmayan oyuncunun da olduğunu düşünürsek, maçlar oynanırken biz kendi içimize takım olgusunu, birlikte hareket kabiliyetini sağlayamadık. Geçen yıl şampiyon olan oyuncularla bunu başarmaya, bunu ortaya koymaya çalıştık. Bu bizi savunma anlamında memnun ettiyse de kendi bölgemizde çok bulunduk, çok pozisyonlar verdik. Mağlup olduğumuz maçlar oldu. Ankaraspor maçı burada içerde bizim için savunma anlamında pozisyon vermedik ama hücum olarak da çok zengin olduğumuz söylenemezdi. Bu maçlardan sonra bu milli takım arası bizim açımızdan hem beklentilere cevap verme noktasında hem de geç katılan arkadaşların, antremansız olan arkadaşlarımızın sahada veya verimli hale dönüşüp sürekli antremana çıkıp aramıza sokma noktasında, ciddi sıkıntılar yaşadık."

"GAZİANTEP MAÇI BİZİM AÇIMIZDAN İNANILMAZ GÜZEL GEÇTİ"

Gaziantep ile yapılan hazırlık maçı hakkında değerlendirmede bulunan Durmuş şunları ifade etti: "Hafta sonu sizde takip ediyorsunuz Gaziantep`te bir hazırlık maçı yaptık. Bu hem takımın içindeki oyuncu arkadaşlarımızın, hem takımın içindeki rekabet ortamını bir de yük taşıma noktasında bazı oyuncu arkadaşlarımız ligin ağırlığından dolayı zaman zaman yük taşıma noktasında beklentilerimize cevap veremediler. Gaziantep maçı bizim açımızdan inanılmaz güzel geçti. Oyuncular, gelen oyuncuların vücut dili sahaya giren oyuncuların yapısı içerde bulunan, geçen seneden aramızda bulunan oyuncuları da daha rahatlattı. Onlar da daha verimli hale dönüştü. Takım olarak daha iyi yere geldik. Bu yapı ortada bunu görüyoruz. Buna çok inanıyoruz çok güveniyoruz. Her geçen gün daha iyi olacağımızı hep söylüyoruz."

"KULÜP OLARAK BİR LİG ALTTA DURUYORUZ HALA"

Yeni tranfer edilen oyuncular idmana çıkmadığını anlatan Durmuş şöyle konuştu: "Ama bugün itibariyle burdan baktığımızda şimdi oyuncuların iki gündür idmana çıkmadıklarını görüyoruz. Ekonomik olarak paralarını almadan antremana katılmak istemediler. Bu Urfaspor maçı öncesinde de aynı şekilde oldu. Burada çok ciddi sorunlarımız var. Biz takım olma noktasında, beklentiye cevap verme noktasında, özellikle şimdi düşünün dört gözle beklediğimiz içerdeki oyuncularımızın da cesaretlerini esinlendirip daha güvenli hissedeceğimiz noktada elimizdeki oyuncuların antremana çıkmadığını görüyoruz. Yani bu bizim için bir handikap, bu işi kim sahiplenecekse, bu iş nasıl çözülecekse çözülmesi gereken işler var. Yani ben şunu söylemek istiyorum, burada oyuncu grubumuz, bunu da yanlış algılamayın,  biz oyuncu grubu olarak PTT ligine çıkmışız, şampiyonluklar yaşamışız ama klüp olarak bir lig altta duruyoruz hala. Yani bu beklentiye cevap veremiyoruz. İşte oyuncular idmana çıkmıyor, girdiklerinde kendi başlarına koşuyorlar, bu bizim enerjimizi yoruyor. Yarın iki gün daha çıkmadıklarında bunlar nasıl forma girecekler. Böyle bir rekabet ortamında oyuncularımızın karşısında ben şimdi iki gün üç gün idmana çıkmamış oyuncuyu haftasonu nasıl oynatabilirim. Burdaki antremana çıkan oyunculara haksızlık yapmış olurum. Yani bu noktada sıkıntılarımız var. Bu problemlerin bugün itibariyle çözülmesi lazım."

"BURASI MAZERET ÜRETME YERİ DEĞİL AMA BEN BUNLARI SÖYLEMEK İSTİYORUM"

Yaşanan sıkıntıları sadece futbolcuların ve teknik ekibin kaldıramayacağını söyleyen Durmuş şöyle konuştu: "Yani biz de tabi buraya gönülden geldik, biz buraya ruhumuzla enerjimizle geldik, hani çok büyük böyle bir beklentilerimiz yok ama buradaki bu yükü bu enerjiyi sadece biz oyuncu grubu kaldıramayız yani. Bu anlamda oyuncunun zihnini oyuncunun beklentisini, işte buradaki etrafımızdaki yapıyı, daha sıkı, oyuncunun beyninde daha bir üste hazır halde camiamız bu halkımız bizi idare edenler bize destek verenler, bu yapıyı daha yukarıya çekmek zorunda. Burası mazeret üretme yeri değil ama ben bunları söylemek istiyorum. Bunun mazeretini ben biliyorum, kazanmamız gerektiğini, herkesin bizden beklentisi olduğunu ortaya koymak zorundayız ben bunu da biliyorum."

"HER ŞEYİ FUTBOLCUDAN BEKLERSEK FUTBOLCU BU YÜKÜ TAŞIYAMAYABİLİR"

Sezon başında yanlış transferler yapıldığı ve daha sonra bunları düzeltmek için yoğun uğraş verdiklerini belirten Besim Durmuş şöyle konuştu: "Sezonun başında üç tane yabancı gelmişti buraya. Üç yabancıyı işte bir buçuk ay önce iki ay önce anlışılmış bunlarla. Çok erken anlaşma yapılmış. Yani çok gereksiz bir anlaşma yapılmış. Yani şimdi geldiğimizde bunları değiştirirken yirmi gün geçti yirmi gün sonra yabancıları zor gönderdik. Şimdi onların yerine daha önce takip ettiğimiz veya işte herkesin kabul ettiği eli ayağı düzgün daha bize katma değer yaratıcak oyuncular girdi. Bu seferde adamları antremana çıkartıp oynatamıyoruz. Yani şimdi burada istediğimiz oyuncu noktasında beklentiye yakın para noktasında para ödemeyince oyuncu gelmiyor buraya. O zamanda kendi elimizdeki oyuncularla evet mücade ediyoruz kavga ediyoruz bize halk sahip çıkıyor, taraftar sahip çıkıyor. O noktada hiçbir şey yok. Zaten geçmiş yıllarda oyuncularımız büyük başarı elde etmişler. Herkesin inanılmaz derecede beklentisi var. Her şeyi futbolcudan beklersek futbolcu bu yükü taşıyamayabilir. Bunların bedelini bizler de ödeyebiliriz sorun değil ama biz gerçeği, biz bu yükü taşımak zorundayız. "

KMS teknik direktörü Besim Durmuş sorulara şu şekilde cevap verdi:

Yabancı oyuncular mı çıkmıyorlar antremana?

İki gündür çıkmıyorlar antremana. Şimdi biz nasıl yapacağız iki gün daha çıkmazsa ben onları haftasonu nasıl oynatacağım. Oynatsam bir türlü ondan sonra ne yapacağım diğerleri idmana çıkıyor ben onlara nasıl hesap vereceğim. Antremana çıkmayan adamı ben nasıl oynatacağım.

Para vermedikleri için mi çıkmıyorlar?

Evet. Ben şimdi sahada rahat çalışamıyorum ki benim elli tane sorunum var. Oyuncu diyor ki ben idmana çıkmıyorum. Oyuncuyu idmana çıkartamıyorsun. Öbürünü idmana çıkartıyorsun sakatlanıyor. Geç geliyor çünkü idmansız geliyor.

Yani her geçen gün kulübümüz bu gücü burda buluyoruz ama sadece bizimle olmuyor. Etrafımızın da güçlenmesi lazım. yani hergün burda bir problemle karşılaşıyoruz. O problem bizim enerjmizi bölüyor. Ben bunu şikâyet etmek istemiyorum. Ben bunu ruhen yaşadığım için yani ben bulunduğum yerde diyeceksin ki hocam sen kendi işini yap. Ben biliyorum ne iş yaptığımı ama bende aidat duygusu fazla sanki Maraş halkı benim sırtımda yürüyor. Ben tek taraflı da düşünebilirim ama tabiatımda bu yok. Bana sıkıntı veriyor. Ben diyorum ki İnşallah işler bir an önce düzelirde yani bu memleket aynı benim memleketim gibi ha Samsun`da çalışmışım ha Kahramanmaraş`ta çalışmışım. Bir şey fark etmiyor benim tabiatımda bu var. Beni rahatsız ediyor oyuncuyu da rahatsız ediyor. Ben şimdi oyuncuyu idmana çıkaracağım idmana gelmiyor. Sabah bakıyorum orda ayrı t-shirtle koşuyor.  Bir bakıyorum istirahat yapacağız yemek yememiş gitmiş."

Durmuş: "Bu bizim sezon başı planladığımız yapı. İşte yapıyı ekonomik olarak doğru planlamadan kaynaklanan sezon başı yapacağımız işi üçüncü dördüncü haftanın milli takım arasına denk geldi. Benim serzenişim ondan. Bunun faturasını biz ödemeyelim. Biz buraya ruhumuzla gelmişken arkamıza baka baka gitmeyelim. Gerekirse ben çıkar oynarım ne var. İşte gelen oyuncuları gördük, farkı gördünüz mü oradaki farkı."diyerek sözlerini bitirdi.  (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı