Bu sistem yöre çiftçisine örnek olacak

12.09.2013 16:48:27

Elbistan ilçesinde tarım ve hayvancılıkta güneş enerjisi sistemlerinin kullanımına başlandı.

Bölgenin yakınında elektrik olmadığı için gerekli yatırımı yaparak, hem elektrik getirim maliyetinden hemde elektrik kulanım maliyetinden önemli ölçüde avantaj sağlanacak.

Elbistanın Köseyahya köyünde bir hayvancılık işletmesine kurulan sistem ile entegre küçük baş hayvancılık tesisinde, işletmenin ihtiyaç duyduğu elektriğin ve kaba yem ihtiyacının karşılanması bu sistemle sağlanacak. Aynı zamanda ekili alanların sulanması için ihtiyaç duyulan ve sulama kuyusuna ait pompaların elektrik ihtiyacı işletmeye kurulan güneş panelleri aracılığıyla karşılanmaya başlandı.

İl Müdürü İhsan Emiralioğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tar-Gel Projesi kapsamında Köseyahya Köyünde görev yapan Ziraat Mühendisi Hakan Aranmaz tarafından mutat aralıklar ile kontrol edilen yem bitkisi ekili arazilerde güneş enerji sistemleri kullanılarak sulama yapılıyor. İlk kurulum maliyetinin yüksek olmasına rağmen uzun vadede sistemin çok avantajlı olacağı düşünülmekte. Güneş enerji panelleri ile hem sulama pompalarının hem de çiftliğe ait enerjinin karşılanacak." (M. Serhat TOPALCA)



1

Enerji de Kadının Ayak Sesleri

2

Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

3

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

4

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

5

Başkan Akpınar, Mahalle zi̇yaretleri yaparak vatandaşlarla hasbi̇hal etti