Tarih: 12.09.2013 16:52

“12 Eylül Darbesi Ülkücülere Karşı Yapılmıştır”

Facebook Twitter Linked-in

Türkoğlu ilçe başkanı Hasan Kızıldağ yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Ülkemizi 12 Eylül darbesine götüren gelişmelerin başında 12 mart 1971 muhtırasının ardından kurulan ara rejim hükümetleri ve daha sonraki siyasi gelişmeler ile iç ve dış mihraklar tarafından oluşturulan kaos ortamları vardır. Muhtıradan 3 yıl sonra kurulan CHP-MSP hükümetinin çıkardığı ‘'Genel Af''kanunuyla da 12 Mart döneminde tutuklanan sol örgüt liderlerinin ve 5 bin civarında sol örgüt militanının serbest bırakılmasıyla ülke yeniden anarşi ortamına sürüklenerek bu örgüt üyelerinin yeniden faaliyete geçmesi sağlanmıştır. Tekrar kaldıkları yerden örgütlenmeye ve silahlı mücadele başlayan bu illegal örgütler silaha sarılırken, bir takım sol örgütler de legal alanda ‘'sovyetik''bir devrim için yoğun bir faaliyet içine girmişlerdir.

"SOL ÖRGÜTLER 2 BİNDEN FAZLA ÜLKÜCÜYÜ ŞEHİT ETMİŞLERDİR"

Özellikle 1975 yılından itibaren Marksist Lenist örgütlerin yeniden eylemlere başlamasıyla birçok yeni sol örgütler, fraksiyonlar türemiştir. Bu sol örgütler ülkede kaos oluşturmak kastıyla ülkenin dört bir yanında ülkücü ve ülkücü kuruluşlara silahlı ve bombalı saldırılar düzenleyerek 2 Binden fazla ülkücüyü şehit etmişlerdir. Hatta bu sol örgütler çoğu zaman da birbiriyle ideolojik ve fraksiyon ayrılıklarından dolayı sonu binlerce kişinin ölümüyle biten çatışmalara girmişlerdir. Dış kaynaklı bu tahriklerle Türk gençliğinin planlı ve şuurlu şekilde bir iç savaşa götürülmek istendiği o dönemde dönemin ülkü ocakları genel başkanı şehit Muhsin Yazıcıoğlu, Türk gençliğine hitaben:''Provakasyonlara ve tahriklere gelmeyin, eller silah değil kalem tutmalı'' diyerek çatışma ortamlarının durması için gayret sarfetmiştir."

"ÜLKÜCÜLER GÖZALTINA ALINIP CEZA EVLERİNE DOLDURULARAK İŞKENCEDEN GEÇİRİLİYOR"

Yaptığı açıklamada, 1980 öncesi ülkede yaşanan olaylarda sadece ülkücü gençlerin gözaltına alınarak cezaevine konulduğunu iddia eden Kızıldağ şunları söyledi: "Bugün ülkemizin başına bela olmuş ve 40 binin üzerinde insanımızın ölümüne sebep olan pkk terör örgütü bile o zamanki sol örgütlerin kanatlarının altında yetiştirildi. 1975-1978 yılları arasında önce Apocular olarak tanınan ve daha sonra 27 Kasım 1978 de Diyarbakır lice ilçesi fis köyünde yapılan bir toplantıyla pkk adını aldı. Pkk ile ilgili söylediklerimden kastım, O dönemde sıkıyönetim olmasına rağmen pkk bölgeyi kan gölüne çeviriyor ama dönemin askeri ve sivil yetkilileri hiçbir müdahalede bulunmayarak sadece seyrediyor. Yalnızca vatan ve millet sevdalısı ülkücüler gözaltına alınıp ceza evlerine doldurularak işkenceden geçiriliyor. Düşünün bebek katili Apo ilk defa o zaman 1979 Temmuz ayında elini kolunu sallayarak Suriye'ye geçiyor ve yine hiçbir müdahale yapılmıyor."

"AMERİKANCI DARBECİLERE KARŞI OLMANIN AĞIR BEDELİNİ ÜLKÜCÜLER ÖDEMİŞTİR"

12 Eylül darbesinin sadece ülkücü gençlere karşı yapıldığını savunan Kızıldağ şöyle konuştu: "Dolayısıyla binlerce gencin hayatını kaybettiği, binlerce gencin hürriyetini kaybettiği, binlerce gencin istikbalini kaybettiği 12 Eylül darbesi sadece ülkücülere karşı yapılmış bir darbedir. Darbenin arkasında da ‘'bizim çocuklar güzel iş başardı'' diyen katil Amerika vardır. Amerika'nın''bizim çocuklar'' dediği işbirlikçi generallere bu faşist darbeyi yaptırmasındaki tek sebep Amerika'nın ortadoğudaki kendi çıkarları için en büyük tehlike olarak tamamen milli bir hareket olan ülkücü hareketi görmesi ve ülkücülerin iktidar olmasını istememesidir. İşte baştan sona kadar ülkücü düşmanlığı yapan Amerikancı darbecilere ve düzene karşı olmanın, milletin muktedir iktidarını gerçekleştirmeye talip olmanın en ağır bedelini ülkücüler ödemiştir. 12 Eylül rejiminin her türlü zulüm ve işkencelerine rağmen ayakta durmasını başaran yüreği iman dolu ülkücüler, millet adına yola çıktıkları ilk günden beri milleti adına bedel ödediler ama asla millete bedel ödetmediler. bu durum dün de öyleydi bugün de öyle, yarın da öyle olacaktır." (M. Serhat TOPALCA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —