Büyükşehir Adaylığına Cesaret Eden İlk İsim
Siyasi 19.09.2013 18:10:03 0

Büyükşehir Adaylığına Cesaret Eden İlk İsim

Nida Gönen Milliyetçi Hareket Partisi'nden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmak istediğini açıkladı.

Elbistanlılar Derneği tarafından düzenlenen tanışma toplantısına katılan Nida Gönen gazetecilerin soruları üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Başkanlığı için aday adayı olmayı düşündüğünü söyledi. Yakın çevresiyle istişare ettikten sonra bu kararı aldığını ifade eden Gönen, teşkilatın uygun görmesi halinde Büyükşehir başkanlığı için aday adaylığını açıklayacağının dile getirdi. Bu kapsamda çalışmaları yaptığını aktaran Gönen, gerekli projeleri hazırladıklarını ifade ederek Belediye başkanlığını kazandığı zaman Kahramanmaraş'ta önemli çalışmalara imza atacaklarını belirtti.

Büyükşehir belediye başkanlığını kazandığı takdirde bir iddiası olduğunu söyleyen Gönen, 5 yıl sonunda söz verdiği hizmetleri yapamazsa kamuoyundan özür dileyeceğini kaydetti.

 "BEN ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Siyasi partilerde aday adaylık sürecine karşı olduğunu ifade eden Nida Gönen şu şekilde konuştu: "Ben siyasi partilerde aday adaylık sürecine karşıyım çünkü aday adayı olan arkadaşlarımız adaylık sürecine kadar olan süreçte enerji sarfediyorlar, bir güç sarfediyorlar. Ve neticesinde aday olduklarında seçim çalışmalarına takatleri artık kalmıyor. Kahramanmaraş gibi Anadolu şehirlerinde bu süreç daha sıkıntılı geçiyor. Eğer genel merkezimiz, teşkilatlarımız, parti tabanımız ve kamuoyundan ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız bu anlamda bir destek alırsak ve teşkilatlarımız da uygun görürse ben aday olmayı düşünüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi'nden Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını düşünüyorum.

"ADAY OLMAK İÇİN ADAY OLMUYORUZ"

Düşünürken de Kahramanmaraş'ta şu sıkıntı var, 2 yıl önce Kahramanmaraşspor'a talip olmuştum malumunuz, toplantıya yönetim kurulundan hiç kimseyi yanıma almadan geldim herkes tenkit etmişti. Tenkit etme sebepleri de niçin tek geldiniz. Çıkan adayların arkasında belli güçlerin, belli toplulukları belli kuruluşları ya da belli işadamlarını aramak Kahramanmaraş'ta maalesef yanlış olgulardan bir tanesi. Bu kişinin özverisidir, kişinin kendisine güvenidir, medeni cesaretidir. Bunu da bu şekilde değerlendirmek gerekirken efendim niye yalnız geldiniz, niye yalnız katıldınız, neden yönetim kurulunuzu da yanınıza almadan geldiniz denilmişti. Biz bu büyükşehir belediye başkan adaylığı için, aday olmak için, vesaire için aday olmuyoruz. Kahramanmaraş'ımızın sorunlarını biliyoruz ve bununla ilgili de çalışmalar yaptık, özellikle üniversite camiasındaki arkadaşlarla."

"KAHRAMANMARAŞ'I DA GETİRDİKLERİ NOKTADA BURASI"

30 yıldır Kahramanmaraş'ı aynı siyasi görüşten insanların yönettiğini savunan Gönen şunları dile getirdi: " 1989 yılından bu tarafa aynı zihniyetin belediyeyi aldığı bir ilde geldiğimiz nokta 30 yıldaki ortalama sonuçlar ortada. Anadolu'nun büyük köy şehirlerinden bir tanesi konumuna gelmiş bir şehirle karşı karşıyayız ve Kahramanmaraş'a çok büyük, yapılan hiçbir hizmet yok ve biz bunları hepsinin masaya yatırdık. Ne yapabiliriz, nasıl projeler üretebiliriz hepsini hazırladık. Şehrin ufkunu açacak projleri hazırladık ki sosyal alandan şehircilik planına kadar, maalesef tek başına yapılan işler değil. Ama Kahramanmaraş'taki şu ana kadar görev alan belediye başkanlarımızın tamamı ferdi, tek başına, ekipsiz, şehir plancısız bir şekilde hareket ettiler. Kahramanmaraş'ı da getirdikleri noktada burası."

"5. YILIN SONUNDA KAHRAMANMARAŞ KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLERİZ"

"Eğer Kahramanmaraş kamuoyu, parti teşkilatımız, sivil toplum kuruluşları bu anlamda desteklerini aldığımız takdirde biz 5 yıllık şehircilik planımızı hazırladık."şeklinde konuşan Gönen sözlerine şu şekilde devam etti: " Bu plan dâhilinde ne yapabiliriz, şehrin önünü nasıl açabiliriz. Benim her zaman büyük bir iddiam vardır, bunu Kahramanmaraşspor için de söylemiştim geçmişte, eğer biz Kahramanmaraşspor'u birinci lige çıkaramazsak ve söylediklerimizi yerine getiremezsek bir yıl sonra görevi tekrar iade ederiz demiştik, büyük bir iddiaydı. Ben yine o iddiada bulunuyorum, seçim programlarımızda da bunları kullanacağız zaten, 5 yıl içinde şehircilik anlamında ağzımızdan çıkan sözleri, vaadleri yerine getiremediğimiz takdirde 5. yılın sonunda Kahramanmaraş kamuoyundan özür dileriz. Biz bu vaadlerle çıktık, şu seçim vaadlerimizdi, yapacağımız projelerimizdi, 5 yıl içerisinde bunları gerçekleştiremedik, tüm Kahramanmaraş kamuoyundan da özür diliyor ve görevi bırakıyoruz deme medeni cesaretini gösteren insanlarız.

"BİZ BAŞLARA DEĞİL AYAKLARA TALİBİZ"

 Bizler koltuk sevdalısı, o koltuğa oturup kalkmama sevdalısı değiliz, biz hizmet etme sevdalısıyız. Biz başlara değil ayaklara talibiz, şehre talibiz, şehrin ufkunu açmaya talibiz. Şehrimizi komşu illerimizle kıyasladığımızdaki konumunu komşu illerimizin konumuna getirmeye talibiz. Genel Merkezimiz, teşkilatlarımız ve kamuoyu da bu anlamda destek verirse büyükşehire de aday olmayı düşünüyoruz."

"DÜNYANIN NERESİNDE VAR, PARKIN İKİ YANINDA ANA ARTER GEÇSİN"

Ulu cami civarında yapılan kent meydanını eleştiren Gönen şöyle konuştu: "Belediyecilik proje işidir yani şehrin ufkunu açmak derken hepimiz Kahramanmaraşlıyız Kahramanmaraşlı itham ediliyoruz. Yani şehrin girişindeki gecekondular, ulu caminin karşısındaki Tekke sizce Kahramanmaraş'a yakışan noktalar mı? Ya da çok büyük şaşaayla, çok büyük paralarla istimlâk edilen ulu cami civarındaki genişletme hadisesi, dünyanın neresinde vardır, parkın iki tarafında ana arter geçsin, ana yol geçsin. Bana bir tane örnek gösterin bununla ilgili." 

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı