Tarih: 19.09.2013 18:11

Sena Nur'un Babası Büyüyünce Doktor Olacak

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesinde yeniden okula başlayan Ahmet Paçacı 22 yıl sonra tekrar Tıp Fakültesine döndü. Daha önce 1991 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine başlayan Ahmet Paçacı, bu bölüm kendi isteği olmadığı için 6 ay sonra okulu bırakmış. Bir yıl sonra tekrar sınava giren Paçacı İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliğini kazanarak bu bölümden mezun olmuş. 41 yaşındaki çiçeği burnunda öğrenci Paçacı, Tıp fakültesine ilk girdiğinde annesinin isteğinden dolayı başladığı okulu kendi hayalleri peşinde koşmak için bıraktığını söyledi.

Ancak üniversiteden mezun olduktan 17 yıl sonra kızı devreye girmiş ve üniversite öğrencilerine getirilen aftan faydalanarak yeniden tıp fakültesinde okumasını istemiş. Kızını kırmak istemeyen 41 yaşındaki Ahmet Paçacı okumanın yaşı yoktur diyerek yeniden sıralara dönmüş.

Paçacı, tıp fakültesinin zor olduğunu ancak kendisinin de zoru başarmak için geldiğini söyleyerek işi, eşi, çocukları ve okulla bundan sonraki günlerinin kolay olmayacağını biliyor. Ama buna rağmen zoru seçen Paçacı, hiç birini ihmal etmeden hayatını devam ettirerek ikinci üniversite diplomasını da almak istediğini belirtti

İşi ve ailesinden dolayı derece yapmayı düşünemediğini söyleyen Paçacı, uzatmalara kalmadan bitirirsek bizim için en büyük başarıdır diyor.

Öğrencilere af çıktığında kendisi kayıt yaptırmak istememesine rağmen kızının isteğini yerine getirmek için yeniden başladığını ifade eden Ahmet Paçacı kendisini kısaca şu şekilde tanıttı: "Elektrik elektronik mühendisiyim, İstanbul Teknik Üniversitesini bitirdim. İnşallah kısmet olursa ikinci üniversiteyi de bitireceğiz, Tıp Fakültesini. Tıp fakültesine başlamamda kızımın çok desteği oldu, onu kıramadık, bitireceğiz. Okumanın yaşı yoktur. 12 yıl tekstil sektöründe makine enerji müdürü olarak çalıştım, 6 yıldır da serbest çalışıyorum. Elektrik elektronik proje elektrik taahhütü ve makine otomasyon üzerine çalışıyoruz. Eski mesleğimize devam edeceğiz, aynı zamanda iş güvenliği uzmanıyım, danışmanlığını yaptığım fabrikalar var onların bir de iş yeri hekimi olacağız bitirirsek"

"ALTI YILDA BİTMESE DE 8 YILDA BİTER ACELEMİZ YOK"

"Güzel bir duygu herkesin bunu yaşamasını isterim, küçüklere örnek olmak lazım. Biz okuyacağız ki onlar daha iyi yerlerde olsun."şeklinde konuşan Paçacı zoru başarmak istediğini belirterek şunları dile getirdi: " Tıp fakültesi zor ama kolayı herkes yapar önemli olan zoru başarmak, altı yılda bitmese de 8 yılda biter, acelemiz yok. Okulu bitirelim, iş kuralım, yurt yuva sahibi olalım gibi derdimiz yok, hepsi de var çok şükür. O yönüyle yavaş yavaş bitireceğiz."

Ailesinin ve arkadaşlarının da kendisine bu konuda destek verdiğini söyleyen Paçacı şunları anlattı: "Eşim ticaret lisesinde kimya öğretmeni onlar da bizi desteklediler yani bu devletin vermiş olduğu imkânı kullanmamı söylediler. Aile çevremizde destekliyor, biz hem çalışacağız hem okuyacağız."

Özel bir lisede 7. Sınıf öğrencisi olan Sena Nur Paçacı babasının okula yeniden başlaması konusunda nasıl ikna ettiğini şu şekilde anlattı: " Babamın üniversiteye gitmesini istedim, özellikle tıp bölümünü istedim. Ben de zaten tıp okumak, genel cerrahi uzmanı olmak istiyorum. Babamın bana bir önder, lider olacağını düşündüm. Yani ailemde tıp okuyan kimse yoktu, babam olduğu için de bana daha iyi bir örnek olacağını düşünüyorum."

"BABAM BÜYÜDÜĞÜNDE DOKTOR OLACAK DİYORUM"

Ahmet Paçacı'nın 41 yaşından sonra Tıp Fakültesinde okuması için ikna eden kızı Sena Nur, Babasıyla aynı üniversitede okumak yerine daha yüksek yerlerde olmayı tercih ettiğini söyledi.

Babasının Tıp Fakültesini bitirdiği yıllarda kendisinin üniversite hayatına yeni başlamış olacağını söyleyen Sena Nur bunun garip bir duygu olduğunu söyleyerek şunları konuştu: "Babam 6 veya 8 sene sonra üniversiteyi bitirdiğinde ben yeni başlamış olacağım, biraz garip bir duygu. Yani babam mezun olacak ben birinci ya da ikinci sınıfta olacağım. Arkadaşlarıma babam büyüdüğünde doktor olacak diyorum. Babamın 3. Üniversite okumasını ister miyim, bu yeterli bence üçüncü üniversitede biraz zorlar."

"OKUMANIN YAŞI YOKTUR"

Kahramanmaraş'ta daha önce bu yaşta bir öğrencisi olmadığını söyleyen KSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Deveci konu hakkında şunları söyledi: "Biz arkadaşımızı tebrik ediyoruz, okumanın yaşı yoktur. Bu yaştan sonra çoluk çocuk sahibi, iş sahibi olmuş, aslında ekonomik bir ihtiyacı da yok ama okumak istiyor. Ben daha önce Cumhuriyet Üniversiteydim geldiğim yıl, yaşı 52 olmuş emekli olan bir arkadaşımız geldi, eğitimine başladı. Ama burada bu yaşta bir öğrencim olmamıştı."

Ahmet Paçacı'nın tıp fakültesinde başarılı olmasının diğer öğrenciler içinde örnek bir davranış olacağını belirten Deveci şu şekilde konuştu: "Eğer Ahmet Bey burada okur, başarılı olursa af da kalktığı için ülkemizde belki bırakan arkadaşlar bundan da cesaret alarak tekrar okumaya başlayabilirler. Bu hangi fakülte olursa olsun ki Tıp Fakültesinde okumak zordur. Ahmet Bey onlara bir örnek olur, bitiremeyenler varsa aftan yararlanarak gelip okullarına devam edebilirler. Ve afta bir sınırlama yok, istedikleri zaman gelip kayıtlarını yaptırabilirler." (M. Serhat TOPALCA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —