Kahramanmaraşlılar Suriyeli dilencilerden rahatsız
Gündem 22.09.2013 17:29:41 0

Kahramanmaraşlılar Suriyeli dilencilerden rahatsız

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Kahramanmaraş'a gelen binlerce Suriyelilerden büyük bir kısmı çadırkente kalırken bir kısmı da kendi imkânlarıyla şehir merkezinde yaşamaya devam ediyor.

Türkiye devleti ve Türk milleti insanlık ve yardımseverlik kapsamında kucak açtığı mültecilere birçok konuda yardımcı oluyor. Çadırkentte kalan ailelere maddi ve manevi destekler devlet tarafından karşılanmaya devam ederken şehir içinde kalanlara da vatandaşlar kendi imkânları ölçüsünde yardım ediyor.

Çadırkentte yer bulamayan Suriyeli vatandaşlar il merkezinde ev tutuyor ya da barınabilecekleri evlerde yaşıyor. Canlarını kurtarmak için kendi ülkelerinden kaçanlara kucak açan Kahramanmaraşlı yardımsever aileler yeni komşularına birçok konuda yardım ediyor. Çeşitli eşyalar vererek ve yiyecek gibi yardımlarla Suriyelilerin yanında olduğunu gösteren misafirperver Türk milleti gösterdiği yardımseverlikle mağdur ve mazlumların her zaman yanında olduğunu tüm dünyaya ilan ediyor.

Ancak son günlerde bunca yardıma ve misafirperliğe rağmen Kahramanmaraşlıları bir konu huzursuz ediyor. Suriyeli vatandaşların ev ve iş yerlerine gelerek dilencilik yapması halkın tepkisine neden oluyor. Çalışkan Türk milleti öteden beri dilenciliğe ve dilencilere olumsuz bakarken bunca yardıma rağmen Suriyelilerin bu davranışları karşısında huzursuz olduklarını dile getiriyor. Hatta birçok iş yerinde Suriyelilere yardım etmek için kendi iş yerlerinde onlara iş verenler de Suriyelilerin dilencilik yapmalarının hoş olmadığını dile getiriyor.

Günlük binlerce liralık masrafları devlet tarafından karşılanırken, hayırseverlerin yardımları Suriyeliler istemeden onlara ulaştırılırken ve iş yerlerinde bile mültecilere kucak açılmışken halk dilenci olarak Suriyeli vatandaşları görmekten rahatsız olduklarını belirtiyor.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş Suriyelilerin dilencilik yapmaları hakkında şunları söyledi: "Devletimiz gerek çadırkentte olsun gerekse diğer durumlarda olsun Suriyelilere yardım ediyor. Onların ihtiyacının karşılanması için evlerinin hazırlanmasından yiyeceklerine ve harçlıklarına kadar birçok şeyi temin ediyor. Bununla beraber şehirde kalanlara da yardım edildiği gibi halkımız da elinden gelen bütün imkânlarla onlara destek olmaya çalışıyor. Buna rağmen bu insanların dilencilik yapması bizi rahatsız ediyor. Sokakta olsun iş yerlerinde olsun bu şekilde para istenmesini biz hoş karşılamıyoruz, yetkililerin de bu konuda hassas olmalarını bekliyoruz."

Vatandaşlar bu konuda yetkililerin daha duyarlı olması ve denetimlerin artırılarak yardımsever milletin daha fazla rahatsız edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı