Kahramanmaraş`ta polis şiddeti iddiası

Kahramanmaraş`ta polis şiddeti iddiası

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, akrabasının düğün törenine katılan bir kişi, kardeşinin karıştığı maddi hasarlı trafik kazasında polis şiddetine maruz kaldığını iddia etti.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da esnaf olan 56 yaşındaki Tayyar Yalçın, 20 Eylül Cumartesi günü dayısının oğlu Gani Eryalçın'ın düğünü için Elbistan`a geldi. Düğün sonrası kardeşinin trafik kazası geçirdiği bilgisini alan Tayyar Yalçın, kaza yeri olan Nurhak yol kavşağında hareket etti. Tek taraflı trafik kazasında sinirlerine hakim olamayan Yalçın, olay yerine çağrılan çekiciye zarar verdi. Çekici sürücüsü bunun üzerine polisi arayarak, aracına zarar veren Tayyar Yalçın'dan şikayetçi oldu.

Kaza yerine gelen ve gerekli tutanakları tutan trafik ekipleri, kazazedenin kardeşi olan 187 promil alkollü Tayyar Yalçın'ı sakinleştiremedi ve bunun üzerine takviye ekip istedi. Polis ekipleri, Tayyar Yalçın'ı kendisine ve çevreye zarar vermemesi için kelepçelemek zorunda kaldı.

Yaşanan arbede sırasında ayağı kırıldığı anlaşılan Tayyar Yalçın, 112 acil servis ekiplerince Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sol ayağında iki kırık tespit edilen Tayyar Yalçın, kendi isteği üzerine özel bir hastaneye sevk edildi.

Bugün kırık ayağından ameliyat olacak olan Tayyar Yalçın, iddia ettiği polis şiddeti hakkında hasta yatağında basın açıklaması yaptı.

Alkollü olduğunu ve sinirli olduğunu kabul eden Yalçın, açıklamasında; kaza yerine gelen polisler tarafından sol ayağının kırıldığını ileri sürdü.

Tayyar Yalçın'ın kardeşi İbrahim Yalçın ise yaşanan olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. İbrahim Yalçın, "20 Eylül günü gece düğün dönüşü, kardeşimin kaza yapmış, çekicinin gelmiş olduğunu görünce alkolün de etkisiyle yaşadığı panik sonucu çekici sürücüsünün çağırması sonucu polis gelmiş olaya müdahale etmiştir. Bir sivil 4 resmi polis gelir gelmez sorgu sual etmeden annemin, teyzemin ve kardeşimin de bulunduğu bir ortamda doğrudan tekme tokat saldırarak yoğun bir şiddet uygulamışlardır. Maruz kaldığı şiddet sonucunda sol ayağı iki yerinde kırılmıştır. Alkollü olduğunu bildikleri halde 56 yaşında bir vatandaşa özellikle hiçbir mukavemeti, elinde herhangi bir saldırı aleti olmadığı halde polisin kardeşime kullandığı bu aşırı şiddeti anlamak ve anlatabilmek mümkün değildir. Ayağının şiddet uygulayarak kırılması dışında, annemin, teyzemin ve düğünden çıkan birçok akrabamın gözleri önünde feci bir şekilde öldüresiye dövülmesi nasıl açıklanabilir" diye sordu.

Tayyar Yalçın'ın annesi Nergiz Yalçın (74) ise oğluna polis ekiplerinin saldırdığını kendi gözleriyle gördüğünü ifade ederek, sorumluların cezalandırılmasını isteğini söyledi.

Elbistan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise polis üzerine atılan suçlamaların asılsız ve kabul edilebilir olmadığını, polis şiddetine maruz kaldığını iddia eden Tayyar Yalçın'ın hastane raporunda herhangi bir darp ve cebir olayına maruz kalmadığı, olaya şahit olan 11 kişinin emniyet güçlerinin şiddet uygulamadığını yönünde ifadelerinin olduğunu bildirdi.İHA



Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek