Tarih: 24.09.2013 21:00

Hanifi Öksüz'den AB ile ilgili Çarpıcı Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Öksüz konuşmasında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ‘AB'ye girmeyebiliriz' lafını ilk defa konuştuğunu belirterek 50 yıllık çabanın arkasında gerçeklerin görülmeye başlandığını söyledi. Türkiye'nin inanç ve kültür bakımından Avrupa'dan farklı bir toplum olduğunun altını çizen Öksüz, Avrupa'yı gözlerde büyütmemek gerektiğine vurgu yaparak Türkiye'nin Avrupa'yı geçebileceğine işaret etti. 

Avrupa ile ilişkileri olan Yunanistan'ın iflas ettiğine vurgu yapan Öksüz, Çin'in son yıllarda gösterdiği ekonomik büyümeye dikkat çekerek örnek alınacaksa bunun Avrupa değil Çin olması gerektiğini kaydetti.

"NİHAYET GERÇEKLERİ GÖRMEYE BAŞLADIK"

Türkiye'nin AB konusunda artık gerçekleri görmeye başladığını ifade eden KMTSO Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz şöyle konuştu: "2-3 gün önce Sayın Bakanımız Egemen Bağış'ın ağzından ilk defa Türkiye AB'ye girmeyebilir lafı çıktı. 50 yıllık bir çabanın arkasından nihayet gerçekleri görmeye başladık. Fakat hemen arkasından herkesin söylediği, "girmesek da Avrupa kriterlerini mutlaka bu ülkenin benimsemesi lazım." İlerde İnşallah bu söylemlerden de kurtuluruz."

"KÜLTÜRÜMÜZLE, İNANCIMIZLA, TARİHİMİZLE FARKLI BİR TOPLUMUZ"

Türkiye'nin tarihiyle, inancıyla ve kültürüyle Avrupa'dan farklı bir toplum olduğuna değinen Öksüz şunları konuştu: "Çünkü biz, kültürümüzle, inancımızla, tarihimizle farklı bir toplumuz. Neden Türk kriterleri değil de Avrupa kriterleri? Neden biz demokrasimizi oluşturamıyoruz? Halk ve kültürü aynı olmayan iki toplumu aynı kriterlerle yönetmek ne kadar başarılı olur? Bu gün ülkemiz ne bir Avrupa ülkesi ne de bir Ortadoğu ülkesi. Avrupa'yı da gözümüzde büyütmeyelim. Biz Avrupa'yı da geçeriz. Yeter ki ülkemizin istikrarı bozulmasın."

"AVRUPA ARTIK DURAKLAMA DÖNEMİNDE"

KMTSO Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz konuşmasında: "Dünya tarihinde birçok ülke yükselmiş, birçok ülke batmış. Bu gün gelişmesini gıpta ile izlediğimiz Çin, Avrupa kriterleri ile mi yönetiliyor? Avrupa artık duraklama döneminde. Alacaksak kendimize Çin'i örnek alalım." dedi.

"İYİ Kİ BİZ AB'YE GİRMEMİŞİZ, GİRSEK YUNANİSTAN'DAN DAHA KÖTÜ OLURDUK"

Yunanistanlı bir işadamının AB ve Türkiye hakkındaki konuşmalarının kendisini şaşırttığını ifade eden Öksüz şunları dile getirdi: "Geçenlerde Yunanistan'dan iki işadamı misafirim geldi. Birisi Yunanistan'ın en büyük pamukçusu. Bana Avrupa'yı anlattı, "AB'den önce Yunanistan'da iyi kötü bir sanayimiz vardı dedi. AB'ye katıldıktan sonra bunların hepsi battı. Özellikle çevre ve sendika sorunlarına hiç biri dayanamadılar. Gelişmiş Alman, Fransız, İngiliz ve İtalyan sanayii ile rekabet edemediler. Biz şu anda tam bir tüketim toplumu olduk." dedi. "Herkes AB'den bol miktarda düşük faizli krediler buldu, devlet bile oy alabilmek için borç para aldı ve ücretleri yükseltti. Borçla yaşamaya başladık, şimdi de borçları ödeyemeyecek hale geldik." diye devam etti. Hatta Yunanlının ağzından " keşke biz Türkiye ile birlikte bir birlik kursaydık." Sözünü hayretle dinledim. Bunu duyunca da dedim ki, iyi ki biz AB'ye girmemişiz. Girsek Yunanistan'dan daha kötü olurduk."

"SORUMLULUĞUMUZ ÇOK BÜYÜK, MORALİNİZİ HİÇBİR ZAMAN BOZMAYIN, HER ZAMAN POZİTİF DÜŞÜNEN İNSANLAR KAZANIR"

"Bu ülkenin daha fazla istihdama, daha fazla ihracata, daha fazla vergi toplamaya ihtiyacı var." diyen Öksüz sözlerine şu şekilde devam etti: " Bunları yapacak olan da siz müteşebbislersiniz. Sorumluluğumuz çok büyük, moralinizi hiçbir zaman bozmayın. İşte Türkiye'nin büyük sorunları var, biz bu lafı her zaman duyuyoruz. Türkiye hiçbir zaman sorunsuz olmadı. Bizim gençlik yıllarımızda da, bu ülkede sağ-sol sorunları vardı. Yine terör vardı. Artık bu sorunlar Türkiye'nin bir yaşam şeklidir. Her zaman pozitif düşünen insanlar kazanır. Ben çok işadamının ağzından duydum, artık Türkiye'ye yatırım yapılmaz. Artık Türkiye bitti. Bunları söyleyenlerin hepsi geride kaldılar. Zaten ülkemiz varsa her şey var. Bu nedenle özellikle Kahramanmaraş yatırımcıları olarak hiçbir şeye aldırmadan yolumuza hızla devam etmeliyiz. Yeter ki doğru projeler seçelim. Gücümüz yetmezse bir araya gelip yapalım. Bu büyük sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmayalım."

KMTSO Meclis Başkanı Öksüz: "Devletimizin de yatırımcıya daha büyük itibar ve işlerine daha kolay çözüm üretmesini bekliyoruz. Maalesef bu kadar önemli şeyler istediğimiz yatırımcı, yatırım yapmak için bürokrasi ile çok büyük mücadeleler vermektedir. Yatırımı zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı çözümler bekliyoruz." diyerek sözlerini bitirdi.

(M. Serhat TOPALCA)


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —