“Buna Uymayan Bence Kâfir, Kim Olursa Olsun”
Siyasi 28.09.2013 19:55:25 0

“Buna Uymayan Bence Kâfir, Kim Olursa Olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Oniki Şubat İlçe Başkanlığına atanan Salman Savranlı CHP il binasında düzenlenen programda: "Bir hadis diyor ki, cehennem, kıyamet dahi kopsa elindeki fidanı dik, böyle bir hadis. Buna uymayan bence kâfir, kim olursa

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Oniki Şubat ilçe başkanlığına yeni atanan Salman Savranlı ayağının tozuyla AK Parti Hükümetine yüklendi. Hükümetin Gezi Parkı olaylarındaki politikasına karşı çıkan Savranlı Başbakan Erdoğan'ı ağır bir şekilde eleştirdi.

Düzenlenen toplantıda Türkiye gündeminde yer alan konulardan Gezi Parkı olaylarına değinen Oniki Şubat İlçe Başkanı Salman Savranlı, kıyamet dahi kopsa elindeki fidanı dik hadisiyle ilgili buna uymayanların kim olursa olsun kâfir olacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘kıyamet kopsa dahi biz bu ağaçları keseceğiz' dediğini iddia ederek, bu sözlerin Türkiye'de yaşayanların zekâsıyla, beyniyle dalga geçmek olduğunu savundu.

Oniki Şubat İlçe Başkanlığı görevine atanan Salman Savranlı Gezi Parkındaki olaylarla ilgili olarak bir hadisi örnek vererek buna uymayanları kâfir olacağını savunduğu konuşmasında şunları söyledi: "Gündeme dair bir şeyler söylemek gerekirse, geçenlerde bir makale okudum. O makalede beni çok derinden etkileyen, karşılaştırılmalı iki cümle var, onu sizinle paylaşmak istiyorum. Bir hadis diyor ki, cehennem, kıyamet dahi kopsa elindeki fidanı dik, böyle bir hadis. Buna uymayan bence kâfir, kim olursa olsun. Bir Başkanımız var, biraz önce haddimi bildiğim için söyledim, üretilen politikaların devamı olduğu işin söylüyorum. Bir Başbakan diyor ki, kıyamet kopsa dahi biz bu ağaçları keseceğiz. Allah aşkına bu ülkede yaşayan insanların beyniyle, zekâsıyla dalga geçmektir bu. Ve bu toplumun en alt kesimine kadar, ilkokul 9. sınıfta bir çocuğun öğretmenle konuşmasıyla son buluyor. Çocuk diyor ki öğretmenine, öğretmenim başbakanımız ağaç kesiyormuş, öğretmen hiddetleniyor, Cumhuriyet'in öğretmeni olması gerekirken, Kubilay'ı kendine örnek alması gerekirken, öğretmen diyor ki, sen vatan hainisin. 9 yaşındaki çocuğa vatan haini olarak itham eden bir meslektaşımdan utanıyorum."

"Böyle bir ülkede yaşamak ve mücadele etmek zorunda olduğumuzu söylüyorum." şeklinde konuşan Savranlı şunları kaydetti: " Vatan haini deyince aklıma Nazım Hikmet'in bir şiiri geliyor, ben vatan hainiyim diye başlayan uzunca bir şiir. Bu ülkede 9 yaşına kadar inmiş bir siyasi politikanın, ülkenin damarlarına, temellerine dinamit koyacak şekilde organize edildiyse bunun karşısında şu anda tek karşı çıkacak kale gibi dimdik duracak, kuruluş, kurum, örgüt Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP'nin ilerisinde olabilirsin, CHP'nin programının ilerisinde olabilirsiniz, CHP'ye eleştiri yapabilirsiniz, eleştirileriniz program çerçevesinde, eleştirileriniz yapıcı bir şekilde olması gerekiyor."

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.4° / 13.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı