Komşunun Çalımı Havaalanı hayalini suya mı düşürüyor?
Gündem 29.09.2013 18:10:41 0

Komşunun Çalımı Havaalanı hayalini suya mı düşürüyor?

Bir süredir Kahramanmaraş kamuoyunu meşgul eden Narlı'ya bölgesel havaalanı konusunda Gaziantep ile ortak çalışma hayalleri suya düşmüş gibi görünüyor.

Kahramanmaraş ve Gaziantep'e yaklaşık olarak aynı mesafede bulunduğu belirtilen bölgeye yapılması planlanan havaalanı için Kahramanmaraşlı bürokratlar ve işadamları yoğun mesai yaparak projeyi Gaziantep'le beraber yürütmek istemişlerdi.

Karabıyıklı köyünün yakınında bulunan 900 metre yüksekliğinde plato biçimindeki araziyi daha önce inceleyen Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve beraberindeki heyet, arazinin yeni ve daha büyük bir havaalanı yapımına uygunluğunu tespit etmişti. Kocatepe,  Ulaştırma Bakanlığına teklifte bulunulmasına karar vermiş ve bu doğrultuda gerekli işlemleri başlatmıştı.

Kahramanmaraşlı işadamları da havaalanının yapılması için ekonomik olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını açıklayarak bu konuda teminat vermişlerdi.

Ancak gelinen son noktada Gaziantep ile ortaklaşa yürütülerek yapılmasının daha da kolaylaştırılması planlanan havaalanı komşumuzun attığı çalımla bir süre daha hayata geçirilemeyeceği mesajını veriyor.

Uzun süredir gündemde yer alan ve yapılmasıyla birlikte Kahramanmaraş, Gaziantep ve diğer komşu illerin de faydalanması için uygun yer olduğu belirtilen bölgeye havaalanı projesi Gaziantep kamuoyunun konuya sıcak bakmaması ve mevcut havaalanlarında tamirat işlemlerini başlatmalarıyla söz konusu projenin bir süre daha yapılamayacağını gösterdi.

Daha önce Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe bölgesel havaalanı yapılması için yoğun mesai sarf etmiş, işadamlarıyla, bürokratlarla, Gaziantep'le çeşitli temaslarda bulunarak bölgeye yeni ve daha büyük bir havaalanı için gayret göstermişti.

Ancak Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ilgili bakanlığa gerekli yazıyı ve teklifi iletmesine rağmen komşu il Gaziantep'te hiçbir hareketlilik olmaması ve kamuoyunun sıcak bakmaması nedeniyle her hangi bir teklif Ulaştırma Bakanlığı'na iletilmemiş.

Konu ile ilgili olarak gelinen son nokta hakkında KMTSO Eylül ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada bilgi veren Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe şunları kaydetti: "Beklentimiz olan Gaziantep'in bizi desteklemesiyle ilgili olarak, sohbetlerde edindiğimiz izlenim doğrultusunda kendilerinin de mevcut havaalanından memnun olmadıklarını hem uzaklık itibariyle hem de bulunduğu zeminin çok sağlam olmaması nedeniyle sık sık onarım gerektirdiğinden, onların da bizi bu projeden destekleyecekleri konusunda ümitlenmiştik. Bizim Ankara'ya yaptığımız ziyaretlerde sayın milletvekillerimizle birlikte, Grup Başkan Vekilimiz Mahir Ünal Bey, Fatma Şahin Bakanımızla görüştü, diğer Gaziantep milletvekilleriyle görüştüler onlar da bu konuda bize ümit verdikleri için birlikte hareket edebileceğimizi düşünüyorduk. Biz bu konuda valilik olarak ulaştırma Bakanlığı'na yazımızı, teklifimizi sunduk. Ve Gaziantep Valiliğine de yazı örneğimizi takdim ettik. Ancak onlardan Bakanlığa yazının intikal etmediğini öğrendik, yine bundan bir süre önce bu konuyla ilgili Ankara'ya gittiğimiz de Mahir Ünal Başkanımız tekrar Fatma Şahin Bakanımızı aradı. O yazıyı tekrar benden Bakanlığa faks göndermemizi istediler, bir daha gönderdik. Ama ben özellikle bu gün sabah size bu konuda cevap verebileyim diye Gaziantep valimizi ziyarete gittim. Orada kamuoyunda bu konunun çok fazla ilgi görmediğini, mevcut havalanının onarımı konusunda bir çalışma başlatıldığını bu nedenle de kendilerinin bir müracaatı olmadığını öğrenmiş olduk."

Söz konusu havaalanı planının hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getiren Vali Kocatepe: " Ama biz müracaatımızı yaptık, Ulaştırma Bakanlığı'nda konu değerlendirilecek biz de konuyu takip edeceğiz. İnşallah daha yüksek kapasiteli sorunsuz bir havaalanı yapılması konusunda gereken gayreti el birliğiyle göstereceğiz." diyerek hala ümitlerin kaybolmadığı mesajını verdi. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.1° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı