Basın İlan Kurumu söz verdi, gazeteler daha güçlü olacak
Gündem 7.10.2013 20:03:20 0

Basın İlan Kurumu söz verdi, gazeteler daha güçlü olacak

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay düzenlediği basın toplantısında Kahramanmaraşlı gazetecilerle bir araya geldi.

Basın İlan Kurumu'nun çalışmaları hakkında bilgi veren Atalay, el birliğiyle Anadolu basının güçlendirilmesi için bütün gayreti göstereceklerinin altını çizdi. Haksız rekabetin ortadan kaldırılması için naylon gazetecilik yapanların hak ettiği cezayı alacağını dile getiren Atalay, Basın İlan Kurumu'nun getireceği kriterlerle gazeteciliğin güçlenmesinde önemli katkıları olacağını kaydetti. Reklam çalışmaları kapsamında Basın İlan Kurumu'nun sağlayacağı faydalarla gelirlerin artacağını belirten Atalay, güçlü ve özgür bir basın için reklam gelirlerinin önemli olduğunu söyledi.

Mesleği gazetecilik olanların ve gazeteyi gerçek işleviyle değerlendirenlerin Basın ilan Kurumu geldikten sonra daha rahat çalışacağını ifade eden Atalay, gazetelerin önünde yaklaşık 1 yıl uyum süreci olacağını kaydetti. Bu süreç içinde çalışmalarını tamamlayan gazetelerin büyük bir gelişim göstereceğini söyleyen Atalay, güçlü basın kuruluşlarının şehre önemli bir katma değer olacağına vurgu yaptı.

Gazetelerin hiç kimseye boyun bükmeden doğru, güvenilir, dürüst meslek ilkeleri doğrultusunda kamu görevini yerine getirmesi için bütün gayreti göstereceklerini anlatan Atalay, Basın İlan Kurumu'nun bu anlamda önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Basın İlan Kurumu'nun gazetelerin güç durumda kalması için değil daha güçlü konuma gelmesi için hizmetlerini aksatmadan yerine getireceğini belirten Atalay, kamu ilanlarının artarak devam etmesi için çalışma yapacaklarını söyledi.

 "ARKADAŞLARIMIZ YARIN BİZE TEŞEKKÜR EDECEKLER VE ŞUNU DİYECEKLER; İYİ Kİ BASIN İLAN KURUMU GELDİ"

"Biz burada şube açtık, asla size sıkıntı oluşturmaya gelmedik, sizi çalıştırmaya geldik, geleceğe hazırlamaya geldik." Şeklinde konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay sözlerine şu şekilde devam etti: " Yarınlarda daha güçlü olabilmeniz için sizi yarına hazırlayacağız. Buna bir doğum diyebilirsiniz, sancıları olacak, geçiş sürecinde sıkıntılar yaşayacaksınız. Ama tam kurtuluş için bu gerekli her gün ölüp ölüp dirilkmektense, şu açıdan söylüyorum maddi kaynaklar açısından söylüyorum, sıkıntılı süreçlerde gazete çıkarmaktan söz ediyorum, başlarda sıkınıtılar yaşayacaksınız, gazetelerinizi bir şekilde yoluna koyacaksınız. En iyi habercilği yapma, gittikçe artan trajıyla yöresinde etkili olan, etkili olduktan sorna da okuyucunun arayıp bulduğu, reklamcının arayıp bulduğu gazeteler olun istiyoruz. Bu açıdan da hiç tereddütünüz olmasın siz ilerledikçe, gazeteciliğinizi ilerlettikçe, iyi gazeteler çıkardıkça, daha çok satış yaptıkça reklamcılar sizi arayıp bulacak ve göreceksiniz bu fırsatı değerlendiren arkadaşlarımız yarın bize teşekkür edecekler ve şunu diyecekler; iyi ki Basın İlan Kurumu geldi, şube kurdu, bizi kriterlerle zorladı, bu sayede biz de gazetecilik yaptık. Şimdi çok şükür sadece kamu ilanlarına mahkûm değiliz, sivil reklamlar, özel teşebbüsten aldığımız reklamlar basın ilan kurumundan aldığımız ilanları geçti."

"YÜREKTEN İNANARAK SÖYLÜYORUM, EN FAZLA ÖNEMİ BURAYA VERECEĞİZ…"

Kahramanmaraş'ın birçok edebiyatçı yetiştirerek ülke genelinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Basın İlan Kurumu Müdürü Atalay şunları dile getirdi: "Bu şehrin basını da şairleri kadar güçlü olmalı. Yürekten inanarak söylüyorum, en fazla önemi buraya vereceğiz, gönlümüzü vereceğiz, gecemizi gündümüzü vereceğiz. Sizinle beraber haberciliği yeşerteceğiz. Bu ülkede en zor şartlarda savaş kazanmış, kahraman adını almış bir şehirde basın en öncelikle olarak bu işi başarır, hiç şüpheniz olmasın. Mehmet Atalay geldi bize ümit vermeye çalıştı ama şu zorluklar bizi bekliyor diyebilirsiniz ama o zorlukları el birliğiyle aşacağız. Ölmeden, öldürmeden, moralinizi bozmadan ama her gün daha iyiye ulaşmanızı sağlamaya çalışacağız."

"TABİ Kİ SANCILI OLUYOR, SIKINTI ÇEKEBİLİYORLAR…"

Basın İlan Kurumun'nun gelmesinden dolayı bir takım korkuların yaşanmasının doğru olmadığını ifade eden Atalay şunları konuştu: "Kafanızda hiç endişeler olmasın, göreceksiniz başaracağız. Korkmayın, hiç birşekilde gelecekten endişe etmeyin. Basın İlan Kurumu gelir de o kriterleri bize dayatırsa halimiz nice olur demeyin. Kısa zamanda çok şey yapan illerimiz var. Tabi ki sancılı oluyor, sıkıntı çekebiliyorlar, bazıları ilk dönemde hamlesini yapıyor herkesin önüne geçiyor, bazı illerde müthiş gazete çıkarmaya başladılar. Yeni müthiş gazeteler doğdu. Birkaç ayda kendini toparladı ondan sonra da ciddi reklâm almaya başladı. Sadece şehirdeki reklâmları demiyorum, bütün türkiye'nin reklâmlarını, her taraftan buraya reklam akabilir."

"YAKLAŞIK 1 YILLIK BİR UYUM SÜRECİNİZ VAR"

Basın İlan Kurumu'nun çalışmalarına başlamasından sonra 1 yıl uyum süreci olacağını kaydeden Atalay şu şekilde konuştu: "Yılbaşında başlamayı düşünüyoruz, şube başlangıç tarihinden itibaren yaklaşık 1 yıllık bir uyum süreciniz var. Bu 1 yıllık uyum süreci içerisinde göreceksiniz nekadar mesafe alacaksınız. Zaten yine gelip toplantılar yapacağız, arkadaşlarımız Genel Müdür yardımcılarımız, müdürlerimiz, ilan kontrol müdürlerimiz olsun ve şube müdürlüğümüz olsun 24 saat beraber el ele kol kola çalışacağımız arkadaşlar olacak."

"KAMU DİYOR Kİ BİZİM VERDİĞİMİZ İLANLAR GAZETELERDE GÖZÜKECEK, OKUYUCUYA ULAŞACAK"

"Bizim istediğimiz sağlam, okuyucuya ulaşan, size reklâm verilmesini sağlayacak tüketiciye ulaşan, satışını yapan, kamu ilanlarını da, biz naylon gazetelere vermeyelim diye kamunun ilan verilmesi sebeplerini devam ettirecek bir çalışma var." diyen Atalay şunları dile getirdi: " Kamu diyor ki bizim verdiğimiz ilanlar gazetelerde gözükecek, okuyucuya ulaşacak. Biz ihale ilanları, satış ilanları veriyoruz, Adalet Bakanlığı da, Kamu İhale Kurumu da böyle diyor. Her ikisinin de kanun teklifleri vardı biz bunları durdurduk, söz verdik, basın ilan kurumu olarak biz bu işi başaracağız. Göreceksiniz pırıl pırıl gazetelerimiz olacak. Hani diyorsunuz okuyucuya ulaşmıyor, naylon gazeteler basılmıyor bile, öyle değil biz, basılan, dağıtılan, okuyucuya ulaşan gazeteler haline getireceğiz.

"ADALETSİZLİKLERİ KAMU ADINA DENETLEYEBİLMEK İÇİN MUTLAKA GÜÇLÜ BİR MEDYAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Bu ilanlar devam etmeli, Anadolu basınının ayakta durabilmesi, güçlenebilmesi, yeşerebilmesi için demokrasimize katkıda bulunabilmesi için çok sesliliğe katkıda bulunabilmesi için, ülkemizde her görüşün temsil edilebilmesi için, illerini, ilçelerini ayağa kaldırabilmek için, dünyaya mal edebilmek için, turist getirtebilmek için, yatırımları teşvik edebilmek için, yolsuzlukları, usulsüzlükleri, adaletsizlikleri kamu adına denetleyebilmek için mutlaka güçlü bir medyaya ihtiyacımız var. Bunun için de biz Basın İlan Kurumu olarak bu gazeteleri yeşertmemiz gerekiyor, onun için kamu ilanlarının devam etmesi gerekiyor. İlanları kim veriyorsa karşılığını da alacaklar. Nasıl ki beyaz eşya satan bir firma kendi reklâmlarını amacına ulaşmış görmek isterse size verdiği reklâmların karşılığını satış olarak almışsa ve ondan sonra da size reklam vermeye devam etmek isterse kamu da aynı şekilde bakıyor. Artık kamu eskisi gibi değil, görmediği gazeteye, görmediği kaynağa asla yatırım yapmaz, asla para vermez. Bu açıdan biz bütün o kamu kurumları adına söz verdik, basın ilan kurumu olarak sizi geliştireceğiz. Ama geliştirirken de ölmeyecek kadar bir reklâm, ilan pastasıyla değil, gerçekten o büyük pastayla, daha çok, daha fazla para kazanan gazeteler, yayın kuruluşları haline getirerek sizi güçlendirip hazır hale getirmemiz lazım. Bu vesileyle Basın İlan Kurumu olarak söz verdik."

"HİÇ KİMSEYE BORÇLU OLMADAN DA HABERCİLİĞİNİZİ YAPABİLECEKSİNİZ"

Yapılacak çalışmalarla gazeteler arasında haksız rekabetin önleneceğini, mesleğini gerçekten yapanlarla farklı amaçlarda olanların ayrılacağını aktaran Atalay, gazetelerin kimseye borçlu olmadan hak ettiğini alacağını ifade ederek şunları dile getirdi: " Biz hakkımızı alacağız, basın mensupları olarak kimseye borçlu olmayacağız. Bana reklâm, ilan veriyorsan karşılığını da alıyorsun. Durup dururken mi veriyorsun, benim okuyucum var, tüketicim var, diyebileceksiniz göğsünüzü gere gere. Hiç kimseye borçlu olmadan da haberciliğinizi yapabileceksiniz. Ben hiçbir medya mensubu arkadaşımın kimsenin başında boynu bükük olmasını arzu etmiyorum. Özgür bir şekilde haberciliğini yapabilmeli, yorumlarını yazabilmeli, kimseden çekinmemeli, bu ülke öyle kalkınır, çok seslilikle kalkınır."

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı