İHH Mavi Marmara Davası için destek istedi
Gündem 9.10.2013 18:15:18 0

İHH Mavi Marmara Davası için destek istedi

İHH İnsani Yardım Vakfı Kahramanmaraş şubesinde düzenlenen basın toplantısında, yönetim kurulu üyesi Avukat Yusuf Bülbül herkesi Mavi Marmara davasına destek vermeye davet etti.

Mavi Marmara Gemisi'ne yönelik saldırı nedeniyle İsrailli askeri yetkililer ve sorumlulara karşı yürütülen Mavi Marmara Davası'nın 4. duruşması 10 Ekim'de yapılacak.

Mavi Marmara gemisinde bulunanların hukuki mücadelesine devam ettiğini aktaran Bülbül, İsrail'in davayı çeşitli şekillerde engellemeye ve baskı altında tutmaya çalıştığını ifade etti. 135 ülkede faaliyet gösteren İHH'ya İsrail'in teröre destek gibi suçlamalarla karalama kampanyaları başlattığını söyleyen Bülbül, ABD yönetimine de bu konuda baskı yapıldığının net bir şekilde görüldüğünü belirtti.

Bülbül, Gazze'ye yardımı organize edenlerin ve Filo`ya katılan herkesin ‘Gazze`de devam eden ablukanın tamamen, özellikle deniz tarafından, kalkmasını, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam eden ceza davasında eklenecek diğer sorumlularla beraber tüm sanıkların cezalandırılmasını, tüm taraflar için her türlü maddi ve manevi zararın tazmin edilmesini. Tüm yargı mercilerinde hızlı ve adil bir yargılama yapılmasını'  talep ettiğini söyledi.

Mavi Marmara Gemisi İsrail askerî güçlerinin hukuk dışı saldırı ve müdahalesiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Bülbül, müdahale sırasında 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 156 yardım gönüllüsünün yaralandığını belirterek şunları konuştu: "Gazze Özgürlük Filosu organizatörleri ve bileşenleri Filo hazırlık sürecinde ve yolculuk esnasında olduğu gibi sonraki hukuk mücadelesi sürecinde de kararlılıkla hareket etmektedir.

Ancak birçok kez dünya medyasına yansıdığı gibi, İsrail bu hukuk mücadelesini çeşitli şekillerde engellemeye ve baskı altında tutmaya çalışmaktadır. Öncelikle 20 yıldır çalışmalarını sürdüren ve dünyanın 135 ülke ve bölgesinde faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı hakkında son dönemlerin en kolay suçlama yöntemi olan teröre destek gibi suçlamalarla karalama kampanyaları başlatmıştır. ABD yönetimine bu hususta baskı yapıldığı ise net bir şekilde görülmektedir. İHH İnsani Yardım Vakfı yöneticileri hakkında karalama, iftira, çeşitli suçlamalarla baskı altına almak için düzmece deliller oluşturma çabaları da bu süreçte aşikâr olmuştur. Tüm bunlardan sonuç alınamayınca yüksek miktarda tazminatların ödenmesi karşılığında davalardan vazgeçilmesi teklifi getirilmiştir."

"İSRAİL BU HUKUKSUZLUĞUN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYİ HEDEFLİYOR"

Mavi Marmara olayından sonra İsrail'in özür ve tazminatla davanın üstünü örtmeye çalıştığını kaydeden Bülbül şöyle konuştu: "Hiçbir zaman saldırının sorumluların cezalandırılması talebinden vazgeçmeyen Gazze Özgürlük Filosu organizatörleri, katılımcılar ve şehit yakınları, İsrail`in hukuk alanı dışındaki siyasi girişimlerinin kendileri için hiçbir bağlayıcılığı ve anlamı olmadığını belirtmiştir. Sadece özür ve tazminatla bu hukuksuzluğun üstünü örtmeyi hedefleyen İsrail`in, hukuk mercilerinde verilecek kararla zarar gören tüm gerçek ve tüzel kişiler için tazminat ödeyerek zararları karşılaması ve saldırı kararı alan ve saldırıya karışan tüm suçluların cezalandırılmasını sağlaması gerekmektedir. Zira BM tarafından da tespit edilen söz konusu suçların karşılığı hukukta hem tazminat hem de suçluların cezalandırılmasıdır."

"İSRAİL HESAP SORMAK İSTEYENLERİ TEHDİT ETMEKTEDİR"

İsrail'in hiç şekilde kendisinden hesap sorulamayacağını savunarak bunu yapanlardan da hesap sorduğunu söyleyen Bülbül şu şekilde konuştu: "İsrail tarafı, işlediği hukuksuzlukları ve insan hakları ihlallerini yargılama ve hesap sorulmadan muaf görmektedir. Yapılan zulüm ne olursa olsun kimsenin hiçbir zemin ve mercide İsrail`e hesap soramayacağını savunmakta ve bunu yapanları da tehdit etmektedir. Özellikle Gazze Özgürlük Filosu saldırısıyla ilgili olarak hukuk alanında yürütülen çalışmalardan -bu hukuki dokunulmazlık kalkanının delinmesi nedeniyle- ciddi rahatsızlık duymaktadır. İsrail`in özellikle Türkiye`de açılan ve İsrailli komutanların yargılandığı davaya konu olan soruşturmayı başından itibaren durdurmaya çalışma gayretleri ve davayı engelleme çabalarına baktığımızda İsrail`de davadan dolayı duyulan rahatsızlık ve endişe bu davanın önemini ortaya koymaktadır. Gazze Özgürlük Filosu insanlığın ortak vicdanını temsil eden bir yardım organizasyonudur. Dolayısıyla Filo`ya yapılan saldırı bütün insanlığa yapılmış bir saldırı olarak değerlendirilmektedir. İşlenen suçlar da insanlığa karşı işlenmiş suçlar olarak nitelendirilmektedir.

"İŞLENEN SUÇ SADECE FİLO`DAKİ YOLCULARA KARŞI DEĞİL…"

İsrail`in Gazze Özgürlük Filosu gemilerine düzenlediği bu saldırının sorumlularına karşı yürütülen hukuki süreçte davalar da tıpkı Mavi Marmara gemisinde buluşan topluluk gibi farklı dinî, etnik, kültürel kimliğe sahip insanlık ailesinin ortak davası olarak kabul görmektedir. İşlenen suç sadece Filo`daki yolculara karşı değil o gemide temsil bulan dünyanın ortak vicdanına karşı, yani vicdan sahibi tüm insanlara, halklara karşı işlenmiş bir suçtur. İsrailli sorumlular insanlığın ortak hukuki kurallarını çiğnemiştir. Adaletin gereği olarak da sorumlular dünya kamuoyunun önünde adil yargılanma ortamında yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır.

Bülbül: "Bu nedenlerle insanlığın ortak davası olan Mavi Marmara Davalarını; İnsanlık ailesinin tarihî öneme sahip bir davası olarak takip etmenizi ve desteklemenizi, Saldırıda öldürülen dokuz insani yardım gönüllüsü ile başından vurularak ağır yaralanan ve 3 yıldır yoğun bakımda olan üç çocuk babası Uğur Süleyman Söylemez adına takip etmenizi ve desteklemenizi, Özgürlüğü ve adaleti herkes için isteyen şehit yakınları ile 37 ülkeden mağdurlar adına takip etmenizi ve desteklemenizi, İnsanlık onuru ve Filistin halkının katledilmiş tüm mazlumları adına adaleti arayan taraf olmanızı talep ediyoruz." diyerek sözlerini bitirdi.

Dernek binasında düzenlenen toplantıya, Mavi Marmara Gemisi`nde bulunan Kahramanmaraşlı Rübeyyen Kızıl'da katıldı. (M. Serhat TOPALCA)

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler P...

Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu gelec...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Şehit Yakınları Yedikuyular’da Ağırlandı

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Resul Arsl...

8 Numaralı Toplu Taşıma Hattının Güzergâhında Deği...

Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi açıldı

Belediye Ekipleri, Kaybolan Ziynet Eşyalarını Bulu...

Başkan Toptaş’tan 48 spor kulübüne 1,5 milyon TL’l...

“7 Güzel Adam” Sahne Alıyor

Büyükşehir’in YKS Kampı Gençleri Bekliyor!

Yedikuyular’a Haftanın Her Günü Toplu Taşıma Sefer...

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genel...

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şah...

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliğinin Sembolü Kİ...

KSÜ Oto Ekspertiz Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştir...

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü...

Büyükşehir, DOĞAKA’nın Destekleriyle 3 Yeni Yatırı...

Büyükşehir’in Tiyatro Okulu ‘Sahne Maraş’ Perde Di...

İhtisas Akademi Açılış Lansmanı ve Dersi KSÜ’de Ge...

KSÜ’de 5. Geleneksel Türk Halk Müziği Konseri Düze...

Kahramanmaraş’ın ihracatı 1 milyar 128 milyon dola...

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4...

Yedikuyular’a Otobüs Seferleri Başlıyor!

KİPAŞ Holding’e Platin Global 100 Ödülleri’nde Pre...

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı...

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Yeni Yol Açıyor

Olimpiyatlarda yarışacak tek takım

Debgici"1000 yataklı şehir hastanesi ihalesi yapıl...

KSÜ’de Vefatının 550. Yılında Ali Kuşçu Anıldı

Halil Altun, Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkan...

ENDES’le Özel Gereksinimli 20 Vatandaşın İstihdamı...

Ünal Ateş " Aile hekimlerine yapılanlar asla kabul...

Aslan Yüzgeç Protokol Müdürü Oldu!

O firma çalışmaları karda bile aksatmadı

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu Operasyonunda 7 Şahıs ...

Afşin’de Yeşilçam Şarkılarıyla Nostalji Rüzgarı Es...

Yedikuyular ve Ali Kayası Terası yollarında kış la...

Türkiye Offroad Şampiyonası Sezon Finali Kahramanm...

Kahramanmaraş’taki Fırtına Saatte 95 Kilometre Hız...

Vefatının 102. Yılında Sütçü İmam, KSÜ’de dualarla...

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyon...

26.9° / 11.9°

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretleri

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesajı

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz Seferler Düzenlenecek

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genelinde operasyonlar

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şahıslar yakalandı

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4 Kişi Yakalandı

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a Ziyaret

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Yeni Yol Açıyor